Sobota, 5 října, 2024
Google search engine
DomůMagazínZdravíNový způsob loupání brambor je hitem internetu. Hotovo je za pár minut

Nový způsob loupání brambor je hitem internetu. Hotovo je za pár minut

728x90

Škrábání brambor není zrovna oblíbenou činností a pokud s večeří nebo obědem spěcháte, velmi zdržuje. Brambory můžete uvařit ve slupce, jestliže vám takto nechutnají, ukážeme vám skvělý způsob, jak je oloupat. Trik máme i pro ty, co brambory škrábou syrové.

Sytá a oblíbená příloha

V Čechách patří brambory mezi nejvíce oblíbenou přílohu, známe nespočet receptů z brambor a upravujeme je různými způsoby. Málo populární činností je jejich příprava před vařením. Škrábání velkého množství brambor je časově náročné, seznamte se s tipy a triky, jak přípravu brambor urychlit. Myslete na to, že správný způsob vaření je vkládání brambor do vroucí vody, aby se v nich zachovalo co nejvíce vitamínů a minerálů. Nejzdravějším způsobem přípravy jsou brambory pečené bez tuku nebo brambory ve slupce vařené v páře.

Loupání brambor

Zbavit uvařenou bramboru slupky jde poměrně snadno, pokud před vařením bramboru vprostřed nakrojíte po celém obvodu a následně dáte vařit. Po uvaření se slupka sundá na obou stranách rychle, podobně jako když sundáváte čepici. Řez neprovádějte do hloubky a snažte se o to, aby se řez na začátku a konci spojil.

Škrábání syrových brambor s vidličkou

Zvykem je používat škrabku s pevným ostřím, pokud si ale koupíte tu, která má pohyblivé ostří, zjistíte, že s trochou cviku je škrábání brambor rychlejší. Aby se vám brambora neprotáčela v ruce, zapíchněte do jejího konce vidličku. Bramboru opřete, oškrábejte a následně dočistěte vršek brambory, kde byla vidlička.

Použité bramborové slupky

Použité bramborové slupky rozhodně nevyhazujte, poslouží jako výborné hnojivo. Hnojivem je i voda s uvařených brambor. Pokud vaříte už oškrábané brambory, lze vývar použít jako základ polévek nebo omáček. Při vaření oškrábaných brambor se velké množství cenných látek vyplaví do vody, použití vývaru je způsob, jak o ně nepřijdete.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Nový způsob loupání brambor je hitem internetu. Hotovo je za pár minut

728x90

Škrábání brambor není zrovna oblíbenou činností a pokud s večeří nebo obědem spěcháte, velmi zdržuje. Brambory můžete uvařit ve slupce, jestliže vám takto nechutnají, ukážeme vám skvělý způsob, jak je oloupat. Trik máme i pro ty, co brambory škrábou syrové.

Sytá a oblíbená příloha

V Čechách patří brambory mezi nejvíce oblíbenou přílohu, známe nespočet receptů z brambor a upravujeme je různými způsoby. Málo populární činností je jejich příprava před vařením. Škrábání velkého množství brambor je časově náročné, seznamte se s tipy a triky, jak přípravu brambor urychlit. Myslete na to, že správný způsob vaření je vkládání brambor do vroucí vody, aby se v nich zachovalo co nejvíce vitamínů a minerálů. Nejzdravějším způsobem přípravy jsou brambory pečené bez tuku nebo brambory ve slupce vařené v páře.

Loupání brambor

Zbavit uvařenou bramboru slupky jde poměrně snadno, pokud před vařením bramboru vprostřed nakrojíte po celém obvodu a následně dáte vařit. Po uvaření se slupka sundá na obou stranách rychle, podobně jako když sundáváte čepici. Řez neprovádějte do hloubky a snažte se o to, aby se řez na začátku a konci spojil.

Škrábání syrových brambor s vidličkou

Zvykem je používat škrabku s pevným ostřím, pokud si ale koupíte tu, která má pohyblivé ostří, zjistíte, že s trochou cviku je škrábání brambor rychlejší. Aby se vám brambora neprotáčela v ruce, zapíchněte do jejího konce vidličku. Bramboru opřete, oškrábejte a následně dočistěte vršek brambory, kde byla vidlička.

Použité bramborové slupky

Použité bramborové slupky rozhodně nevyhazujte, poslouží jako výborné hnojivo. Hnojivem je i voda s uvařených brambor. Pokud vaříte už oškrábané brambory, lze vývar použít jako základ polévek nebo omáček. Při vaření oškrábaných brambor se velké množství cenných látek vyplaví do vody, použití vývaru je způsob, jak o ně nepřijdete.

RELATED ARTICLES