Neděle, 27 října, 2024
Google search engine
DomůZpravodajstvíJezero, jeskyně i barokní křivky: 6 nejlepších termálních lázní v Maďarsku

Jezero, jeskyně i barokní křivky: 6 nejlepších termálních lázní v Maďarsku

Termální lázeňství má v Maďarsku dlouhou tradici, ale nenechte se zmást. Moderní lázně připomínají spíše aquaparky s léčivou vodou a příjemně vás překvapí cenou a kvalitou služeb. Za celý den v tamějších termálních lázních neutratíte tolik jako na českém koupališti, aniž byste byli ochuzeni na kvalitě služeb, wellness nebo čistotě.

Ba naopak, bonusem je vedle termální vody i úchvatné prostředí. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší maďarské lázně, kde si dospělí dokonale odpočinou a děti se dosyta vydovádějí.

1. Termální lázně Hévíz: největší termální jezero světa

Foto: Termální lázně Hévíz

Termální lázně Hévíz.

Termální lázně Hévíz se pyšní největším termálním jezerem na světě. Nachází se v západobalatonské oblasti přímo u jezera Balaton. Okolí Balatonu je ráj pro aktivní sportovce i pochůzkáře, kteří hledají spojení fyzické aktivity spolu s krásnými výhledy.

Středozemní klima a voda bohatá na minerály jako vápník a hořčík láká k celoročnímu koupání a léčebným procedurám. I v zimě má voda v jezeře teplotu přes 22 stupňů. Navíc slibuje léčebné účinky zejména na pohybový aparát, revma, nervovou a oběhovou soustavu. Lázně nabízejí jak slanou vodu, tak profesionální wellness spolu s kosmetickými službami, masážemi a saunami.

  • Místo: Hévíz
  • Otevírací doba: Lehce se liší podle koupací sezóny. Otevřeno je od 8 do 17 hodin, v létě je provoz delší. Informace o otevírací době.
  • Ceník: Za tříhodinový pobyt zaplatí dospělí asi 280 Kč, vstupné na celý den vyjde zhruba na 440 Kč. Aktuální ceník.

2. Termální lázně a plovárna Széchenyi: nejznámější v Budapešti

Foto: Termální lázně Széchenyi

Termální lázně Széchenyi.


Termální lázně Széchenyi patří k nejlepším lázním v celém Maďarsku, k nejznámějším v Budapešti a pyšní se i statusem největší léčebné lázně v Evropě. Byly vystavěny před první světovou válkou v noblesním novobarokním stylu a původně rozděleny na dvě zrcadlově otočené poloviny – pro pány a dámy.

Vykoupete se zde jak ve vnitřních termálních bazénech, tak i v těch venkovních, i když bude na teploměru pod nulou. Lázně jsou zásobovány dvěma termálními prameny vyvěrajícími z hloubky přes jeden kilometr o teplotě 74 a 77 stupňů Celsia. Termální lázně Széchenyi jsou tradičně laděné, dbá se tu na opravdový klid a relaxaci, děti si je tedy spíše neužijí. Navíc děti do 14 let mohou navštívit jen některé z termálních bazénů.

Zdejší voda prospěje především pacientům trpícím onemocněním kloubů a pohybového aparátu, jako je artritida. Doporučuje se pít lidem se zažívacími nebo respiračními obtížemi – díky obsahu síry, vápníku, hořčíku, hydrogenuhličitanu a několika kyselin.

V lázních na vás čeká nejen dokonalý odpočinek v léčivé vodě, ale také saunový svět i se saunovými rituály, stejně jako parní komory, různé lázeňské procedury, masáže a soukromé spa. Využít lze výborné restaurace, ale je možné si přinést i jídlo a pití z domu, zakázaný je pouze alkohol.

Pokud patříte k vášnivým plavcům, nezapomeňte si přibalit koupací čepici, která je podmínkou pro vstup do plaveckého bazénu. Plavčíci čepice důkladně kontrolují, v jiných bazénech není nutná. Čepici, stejně jako boty a ručníky, lze zakoupit i přímo na místě. Pro přechod mezi bazény je vhodné mít s sebou pantofle, oceníte je v zimě i v létě.

Na koupání v lázních Széchenyi vám budou stačit zhruba čtyři hodiny. Zbytek dne je ale v Budapešti rozhodně co navštívit. Čeká vás krásná Zoo Budapešť, historické náměstí Hrdinů, Galerie umění a Muzeum krásných umění, hrad Vajdahunyad nebo zábavní park pro celou rodinu Vidám park.

  • Místo: Budapešť, linka metra M1
  • Otevírací doba: pondělí až pátek 7–20 hodin, sobota a neděle 8–20 hodin. Informace o otevírací době.
  • Ceník: Celodenní vstupenka pro dospělého vyjde v pracovní dny zhruba na 660 Kč, o víkendu na 760 Kč. Aktuální ceník.

3. Termální lázně Sárvár: nejlepší pro rodiny s dětmi

Foto: Lázně Sárvár

Termální lázně Sárvár.

Hledáte-li termály, v nichž si užije celá rodina, lázně Sárvár jsou to pravé. I proto jsou mezi Čechy stále vyhledávanější. Z Prahy se sem dostanete asi za pět hodin, z Brna za tři hodiny. Celé město Sárvár a lázeňské okolí má historického ducha a stojí za to jej prozkoumat. Navštívit můžete lanový park, botanickou zahradu s arboretem nebo tradiční maďarské restaurace a vyhlášené kavárny.

Lázně jsou rozdělené na několik částí, aby si každý našel to své. Pacienti, kteří se sem jezdí především léčit, mají svou klidnou relaxační část, jiná je naopak určená pro rodiny s dětmi. Areál je vybaven terapeutickou částí s léčebnými procedurami, velkým saunovým světem s finskými saunami, vodní párou a Kneippovým bazénem.

Vodu tu čerpají ze dvou pramenů o vysoké teplotě a hloubce přes kilometr. Obsahuje vysoké množství sodíku a získává se z ní i známá sarvárská termální krystalická sůl, využívaná při lázeňských procedurách. Léčí se zde bolesti podbřišku, sportovní zranění, revma, astma a klimakterický syndrom. Léčivá voda ale prospěje celému tělu a příjemně prohřeje organismus.

Pro rodiny s dětmi jsou nachystány plavecké bazény, dětská brouzdaliště a speciální bazény na skákání. Děti i dospělí si mohou užít 106 metrů dlouhý tobogán se světelnými efekty a optickými iluzemi, umělé vlnobití, vodní hrad i s vodními děly a vodní opičí dráhy s prolézačkami.

Rodiče s malými dětmi mohou využít tepidárium – malou místnost s teplým vzduchem, přebalovací místnosti nebo kojící pokoje. Dospělí si odpočinou při lázeňských procedurách, ve wellness, termálních bazénech nebo ve vířivce, z níž mají dobrý výhled na své děti.

  • Místo: Sárvár
  • Otevírací doba: léčebná část 9–21 hodin, ostatní části různě. Informace o otevírací době.
  • Ceník: Celodenní vstupné: dospělí v hlavní sezóně zhruba 480 Kč, děti 3–14 let 240 Kč. Aktuální informace.

4. Termální lázně Rába Quelle, Győr: nejbližší z Česka

Foto: Termální lázně Rába Quelle Győr

Rába Quelle, Győr.

Ve vzdálenosti jen hodinu autem od Bratislavy na vás čekají jedny z největších a nejmodernějších termálních lázní v Maďarsku, Rába Quelle. Mají ambice stát se dokonce evropskou špičkou. Zdejší léčivá voda má blahodárný účinek na pohybovou soustavu, chronické záněty kloubů a svalů a pomáhá s léčbou gynekologických potíží. Pro efektivní léčbu je dobré zůstat v lázních alespoň týden.

Lázně budou královstvím jak pro děti, dospělé, tak i pro seniory. Děti potěší dvoupatrová dětská herna s atrakcemi a dospělé saunový svět se saunovými seancemi a ochlazovacím bazénem se sprchou. Nechybí ani solná kabina a možnost využít lázeňské procedury. Pokud hledáte absolutní klid a relaxaci, vydejte se do jeskyně, kde je voda o teplotě 39 stupňů a do níž je povolen vstup až od 14 let. V lázních najdete venkovní i vnitřní bazény, stejně jako bary, restaurace a venkovní hřiště pro děti.

  • Místo: Győr
  • Otevírací doba: pondělí až pátek 11–18 hodin, sobota 10–19 hodin. Informace o otevírací době.
  • Ceník: Dospělí zaplatí v týdnu za celodenní pobyt okolo 370 Kč. Vstupné do saunového světa a procedury se platí zvlášť. Aktuální ceník.

5. Termální lázně Bükfürdő: velké léčivé koupaliště

Foto: Roman „Archi“ Potsch, Mapy.cz

Termální lázně Bükfürdő.

Moderní termální lázně Bükfürdő Thermal & Spa nabízejí nejen relaxaci a léčbu, ale i zábavu spolu s vnitřním a venkovním koupáním po celý rok. Voda v lázních vyvěrá ze čtyř studen a v nejteplejších bazénech dosahuje až 38 stupňů. Díky bohatému obsahu vápníku, hořčíku a fluoru je ideální pro léčbu pohybového aparátu, revmatismu, rehabilitace po operacích, při gynekologických a urologických zánětech nebo poruchách trávení.

Lázně se nacházejí 1,5 hodiny od Bratislavy a rozkládají se na 14 hektarech. Venkovní prostory se nacházejí v příjemném stínu stromů. Venkovní bazény jsou plné léčivé vody a pro nejmenší je připraveno moderní hřiště s vodními skluzavkami a atrakcemi. Několik dalších bazénů je uvnitř, ale je dobré si prostudovat, které z nich opravdu obsahují léčivou termální vodu. Relaxovat lze i díky masážím a dalším wellness procedurám.

  • Místo: Bük
  • Otevírací doba: Pondělí až čtvrtek 9-18 hodin, pátek a neděle 9-19 hodin, sobota 9-20 hodin. O prázdninách a svátcích se otevírací doba může lišit, dobré je sledovat informace o otevírací době.
  • Ceník: Celodenní vstupné do lázní vyjde dospělého okolo 400 Kč. Všechny procedury se připlácí zvlášť. Aktuální ceník.

6. Termální lázně Miskolc: koupání v jeskyních

Foto: Jaroslav Štěpánek, Mapy.cz

Termální lázně v Miskolci.

Miskolc neboli česky Miškovec je čtvrté největší město Maďarska, historický duch a lázeňská atmosféra zde čiší ze všech koutů. Lázně se nacházejí mimo rušné centrum, na jihozápadním okraji města v předměstí Miskolctapolca. Obklopuje je zeleň a výhled na pohoří Bükk. Z města se sem lze dostat i veřejnou dopravou – autobusy číslo 2 a 20 na zastávku Miskolctapolca Barlangfürdő.

Lázně Miskolctapolca jsou nejznámější a nejoblíbenější v Maďarsku a zřejmě i v celé střední Evropě. Najdete je i pod názvem jeskynní lázně v Maďarsku. Atraktivní jsou hlavně díky neobvyklému umístění – převážně v jeskyních. Termály se rozprostírají v přírodním, lesním a parkovém prostředí pohoří Bükk, kde naprosto splývají s přírodou. Koupat se můžete ve vnitřních i venkovních termálních bazénech.

Dočasné uzavření lázní po požáru

Začátkem září 2024 lázně v Miskolci zachvátil požár, který poškodil střešní konstrukce a další zařízení. Po dobu odstranění škod a rekonstrukce je proto areál dočasně uzavřen. Pro aktuální informace sledujte webové stránky lázní.

Lázně mají bohatou historii a koupalo se v nich už ve starověku. Městská část Miskolctapolca byla uznána lázeňským městem v roce 1934, kdy zde byl nalezen další pramen s teplotou 31,5 stupně a kdy zde odborníci učinili také zajímavé archeologické nálezy. Areál se neustále rozšiřuje a modernizuje, i jeho pouhá prohlídka stojí za to.

Termální prameny mají nižší obsah soli než ty v jiných místech a teplotu okolo 30 stupňů, což umožňuje delší pobyt ve vodě. Voda má příznivý vliv na bolest kloubů, revmatická onemocnění a celkový pohybový aparát. Lázně nabízejí i kompletní wellness procedury, vyzkoušet můžete zajímavou aquaterapii, balneoterapii nebo masážní divoký proud.

V lázních na vás čeká sedm vnitřních bazénů s teplotami od 29 do 35 stupňů. Dalších šest termálních bazénů najdete ve venkovním koupališti. Tři bazény jsou uzpůsobeny pro menší děti. Nečekejte však vyloženě herní zónu, i když prostředí okouzlí jistě i děti. Koupání v jeskyních však ocení hlavně dospělí a lidé, kteří hledají dokonalý odpočinek. Nechybí zde ani saunový svět s několika typy saun a poctivým ochlazovacím bazénkem.

  • Místo: Miskolc (Miškovec).
  • Otevírací doba: v běžném provozu denně 9–18 hodin. Informace o otevírací době.
  • Ceník: Celodenní vstupné: dospělí asi 210 Kč, děti do čtyř let zdarma, starší děti 170 Kč. Všechny lázeňské procedury se platí zvlášť, ceny 100–500 Kč. Aktuální ceník.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Jezero, jeskyně i barokní křivky: 6 nejlepších termálních lázní v Maďarsku

Termální lázeňství má v Maďarsku dlouhou tradici, ale nenechte se zmást. Moderní lázně připomínají spíše aquaparky s léčivou vodou a příjemně vás překvapí cenou a kvalitou služeb. Za celý den v tamějších termálních lázních neutratíte tolik jako na českém koupališti, aniž byste byli ochuzeni na kvalitě služeb, wellness nebo čistotě.

Ba naopak, bonusem je vedle termální vody i úchvatné prostředí. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší maďarské lázně, kde si dospělí dokonale odpočinou a děti se dosyta vydovádějí.

1. Termální lázně Hévíz: největší termální jezero světa

Foto: Termální lázně Hévíz

Termální lázně Hévíz.

Termální lázně Hévíz se pyšní největším termálním jezerem na světě. Nachází se v západobalatonské oblasti přímo u jezera Balaton. Okolí Balatonu je ráj pro aktivní sportovce i pochůzkáře, kteří hledají spojení fyzické aktivity spolu s krásnými výhledy.

Středozemní klima a voda bohatá na minerály jako vápník a hořčík láká k celoročnímu koupání a léčebným procedurám. I v zimě má voda v jezeře teplotu přes 22 stupňů. Navíc slibuje léčebné účinky zejména na pohybový aparát, revma, nervovou a oběhovou soustavu. Lázně nabízejí jak slanou vodu, tak profesionální wellness spolu s kosmetickými službami, masážemi a saunami.

  • Místo: Hévíz
  • Otevírací doba: Lehce se liší podle koupací sezóny. Otevřeno je od 8 do 17 hodin, v létě je provoz delší. Informace o otevírací době.
  • Ceník: Za tříhodinový pobyt zaplatí dospělí asi 280 Kč, vstupné na celý den vyjde zhruba na 440 Kč. Aktuální ceník.

2. Termální lázně a plovárna Széchenyi: nejznámější v Budapešti

Foto: Termální lázně Széchenyi

Termální lázně Széchenyi.


Termální lázně Széchenyi patří k nejlepším lázním v celém Maďarsku, k nejznámějším v Budapešti a pyšní se i statusem největší léčebné lázně v Evropě. Byly vystavěny před první světovou válkou v noblesním novobarokním stylu a původně rozděleny na dvě zrcadlově otočené poloviny – pro pány a dámy.

Vykoupete se zde jak ve vnitřních termálních bazénech, tak i v těch venkovních, i když bude na teploměru pod nulou. Lázně jsou zásobovány dvěma termálními prameny vyvěrajícími z hloubky přes jeden kilometr o teplotě 74 a 77 stupňů Celsia. Termální lázně Széchenyi jsou tradičně laděné, dbá se tu na opravdový klid a relaxaci, děti si je tedy spíše neužijí. Navíc děti do 14 let mohou navštívit jen některé z termálních bazénů.

Zdejší voda prospěje především pacientům trpícím onemocněním kloubů a pohybového aparátu, jako je artritida. Doporučuje se pít lidem se zažívacími nebo respiračními obtížemi – díky obsahu síry, vápníku, hořčíku, hydrogenuhličitanu a několika kyselin.

V lázních na vás čeká nejen dokonalý odpočinek v léčivé vodě, ale také saunový svět i se saunovými rituály, stejně jako parní komory, různé lázeňské procedury, masáže a soukromé spa. Využít lze výborné restaurace, ale je možné si přinést i jídlo a pití z domu, zakázaný je pouze alkohol.

Pokud patříte k vášnivým plavcům, nezapomeňte si přibalit koupací čepici, která je podmínkou pro vstup do plaveckého bazénu. Plavčíci čepice důkladně kontrolují, v jiných bazénech není nutná. Čepici, stejně jako boty a ručníky, lze zakoupit i přímo na místě. Pro přechod mezi bazény je vhodné mít s sebou pantofle, oceníte je v zimě i v létě.

Na koupání v lázních Széchenyi vám budou stačit zhruba čtyři hodiny. Zbytek dne je ale v Budapešti rozhodně co navštívit. Čeká vás krásná Zoo Budapešť, historické náměstí Hrdinů, Galerie umění a Muzeum krásných umění, hrad Vajdahunyad nebo zábavní park pro celou rodinu Vidám park.

  • Místo: Budapešť, linka metra M1
  • Otevírací doba: pondělí až pátek 7–20 hodin, sobota a neděle 8–20 hodin. Informace o otevírací době.
  • Ceník: Celodenní vstupenka pro dospělého vyjde v pracovní dny zhruba na 660 Kč, o víkendu na 760 Kč. Aktuální ceník.

3. Termální lázně Sárvár: nejlepší pro rodiny s dětmi

Foto: Lázně Sárvár

Termální lázně Sárvár.

Hledáte-li termály, v nichž si užije celá rodina, lázně Sárvár jsou to pravé. I proto jsou mezi Čechy stále vyhledávanější. Z Prahy se sem dostanete asi za pět hodin, z Brna za tři hodiny. Celé město Sárvár a lázeňské okolí má historického ducha a stojí za to jej prozkoumat. Navštívit můžete lanový park, botanickou zahradu s arboretem nebo tradiční maďarské restaurace a vyhlášené kavárny.

Lázně jsou rozdělené na několik částí, aby si každý našel to své. Pacienti, kteří se sem jezdí především léčit, mají svou klidnou relaxační část, jiná je naopak určená pro rodiny s dětmi. Areál je vybaven terapeutickou částí s léčebnými procedurami, velkým saunovým světem s finskými saunami, vodní párou a Kneippovým bazénem.

Vodu tu čerpají ze dvou pramenů o vysoké teplotě a hloubce přes kilometr. Obsahuje vysoké množství sodíku a získává se z ní i známá sarvárská termální krystalická sůl, využívaná při lázeňských procedurách. Léčí se zde bolesti podbřišku, sportovní zranění, revma, astma a klimakterický syndrom. Léčivá voda ale prospěje celému tělu a příjemně prohřeje organismus.

Pro rodiny s dětmi jsou nachystány plavecké bazény, dětská brouzdaliště a speciální bazény na skákání. Děti i dospělí si mohou užít 106 metrů dlouhý tobogán se světelnými efekty a optickými iluzemi, umělé vlnobití, vodní hrad i s vodními děly a vodní opičí dráhy s prolézačkami.

Rodiče s malými dětmi mohou využít tepidárium – malou místnost s teplým vzduchem, přebalovací místnosti nebo kojící pokoje. Dospělí si odpočinou při lázeňských procedurách, ve wellness, termálních bazénech nebo ve vířivce, z níž mají dobrý výhled na své děti.

  • Místo: Sárvár
  • Otevírací doba: léčebná část 9–21 hodin, ostatní části různě. Informace o otevírací době.
  • Ceník: Celodenní vstupné: dospělí v hlavní sezóně zhruba 480 Kč, děti 3–14 let 240 Kč. Aktuální informace.

4. Termální lázně Rába Quelle, Győr: nejbližší z Česka

Foto: Termální lázně Rába Quelle Győr

Rába Quelle, Győr.

Ve vzdálenosti jen hodinu autem od Bratislavy na vás čekají jedny z největších a nejmodernějších termálních lázní v Maďarsku, Rába Quelle. Mají ambice stát se dokonce evropskou špičkou. Zdejší léčivá voda má blahodárný účinek na pohybovou soustavu, chronické záněty kloubů a svalů a pomáhá s léčbou gynekologických potíží. Pro efektivní léčbu je dobré zůstat v lázních alespoň týden.

Lázně budou královstvím jak pro děti, dospělé, tak i pro seniory. Děti potěší dvoupatrová dětská herna s atrakcemi a dospělé saunový svět se saunovými seancemi a ochlazovacím bazénem se sprchou. Nechybí ani solná kabina a možnost využít lázeňské procedury. Pokud hledáte absolutní klid a relaxaci, vydejte se do jeskyně, kde je voda o teplotě 39 stupňů a do níž je povolen vstup až od 14 let. V lázních najdete venkovní i vnitřní bazény, stejně jako bary, restaurace a venkovní hřiště pro děti.

  • Místo: Győr
  • Otevírací doba: pondělí až pátek 11–18 hodin, sobota 10–19 hodin. Informace o otevírací době.
  • Ceník: Dospělí zaplatí v týdnu za celodenní pobyt okolo 370 Kč. Vstupné do saunového světa a procedury se platí zvlášť. Aktuální ceník.

5. Termální lázně Bükfürdő: velké léčivé koupaliště

Foto: Roman „Archi“ Potsch, Mapy.cz

Termální lázně Bükfürdő.

Moderní termální lázně Bükfürdő Thermal & Spa nabízejí nejen relaxaci a léčbu, ale i zábavu spolu s vnitřním a venkovním koupáním po celý rok. Voda v lázních vyvěrá ze čtyř studen a v nejteplejších bazénech dosahuje až 38 stupňů. Díky bohatému obsahu vápníku, hořčíku a fluoru je ideální pro léčbu pohybového aparátu, revmatismu, rehabilitace po operacích, při gynekologických a urologických zánětech nebo poruchách trávení.

Lázně se nacházejí 1,5 hodiny od Bratislavy a rozkládají se na 14 hektarech. Venkovní prostory se nacházejí v příjemném stínu stromů. Venkovní bazény jsou plné léčivé vody a pro nejmenší je připraveno moderní hřiště s vodními skluzavkami a atrakcemi. Několik dalších bazénů je uvnitř, ale je dobré si prostudovat, které z nich opravdu obsahují léčivou termální vodu. Relaxovat lze i díky masážím a dalším wellness procedurám.

  • Místo: Bük
  • Otevírací doba: Pondělí až čtvrtek 9-18 hodin, pátek a neděle 9-19 hodin, sobota 9-20 hodin. O prázdninách a svátcích se otevírací doba může lišit, dobré je sledovat informace o otevírací době.
  • Ceník: Celodenní vstupné do lázní vyjde dospělého okolo 400 Kč. Všechny procedury se připlácí zvlášť. Aktuální ceník.

6. Termální lázně Miskolc: koupání v jeskyních

Foto: Jaroslav Štěpánek, Mapy.cz

Termální lázně v Miskolci.

Miskolc neboli česky Miškovec je čtvrté největší město Maďarska, historický duch a lázeňská atmosféra zde čiší ze všech koutů. Lázně se nacházejí mimo rušné centrum, na jihozápadním okraji města v předměstí Miskolctapolca. Obklopuje je zeleň a výhled na pohoří Bükk. Z města se sem lze dostat i veřejnou dopravou – autobusy číslo 2 a 20 na zastávku Miskolctapolca Barlangfürdő.

Lázně Miskolctapolca jsou nejznámější a nejoblíbenější v Maďarsku a zřejmě i v celé střední Evropě. Najdete je i pod názvem jeskynní lázně v Maďarsku. Atraktivní jsou hlavně díky neobvyklému umístění – převážně v jeskyních. Termály se rozprostírají v přírodním, lesním a parkovém prostředí pohoří Bükk, kde naprosto splývají s přírodou. Koupat se můžete ve vnitřních i venkovních termálních bazénech.

Dočasné uzavření lázní po požáru

Začátkem září 2024 lázně v Miskolci zachvátil požár, který poškodil střešní konstrukce a další zařízení. Po dobu odstranění škod a rekonstrukce je proto areál dočasně uzavřen. Pro aktuální informace sledujte webové stránky lázní.

Lázně mají bohatou historii a koupalo se v nich už ve starověku. Městská část Miskolctapolca byla uznána lázeňským městem v roce 1934, kdy zde byl nalezen další pramen s teplotou 31,5 stupně a kdy zde odborníci učinili také zajímavé archeologické nálezy. Areál se neustále rozšiřuje a modernizuje, i jeho pouhá prohlídka stojí za to.

Termální prameny mají nižší obsah soli než ty v jiných místech a teplotu okolo 30 stupňů, což umožňuje delší pobyt ve vodě. Voda má příznivý vliv na bolest kloubů, revmatická onemocnění a celkový pohybový aparát. Lázně nabízejí i kompletní wellness procedury, vyzkoušet můžete zajímavou aquaterapii, balneoterapii nebo masážní divoký proud.

V lázních na vás čeká sedm vnitřních bazénů s teplotami od 29 do 35 stupňů. Dalších šest termálních bazénů najdete ve venkovním koupališti. Tři bazény jsou uzpůsobeny pro menší děti. Nečekejte však vyloženě herní zónu, i když prostředí okouzlí jistě i děti. Koupání v jeskyních však ocení hlavně dospělí a lidé, kteří hledají dokonalý odpočinek. Nechybí zde ani saunový svět s několika typy saun a poctivým ochlazovacím bazénkem.

  • Místo: Miskolc (Miškovec).
  • Otevírací doba: v běžném provozu denně 9–18 hodin. Informace o otevírací době.
  • Ceník: Celodenní vstupné: dospělí asi 210 Kč, děti do čtyř let zdarma, starší děti 170 Kč. Všechny lázeňské procedury se platí zvlášť, ceny 100–500 Kč. Aktuální ceník.
RELATED ARTICLES