Čtvrtek, 19 září, 2024
Google search engine
DomůSportBojové sportyUFC 305: Analýzy a MMA tipy. Adesanya si vezme titul ve střední...

UFC 305: Analýzy a MMA tipy. Adesanya si vezme titul ve střední váze zpět

728x90

Přinášíme vám analýzy a MMA tipy pro zápasy hlavní karty turnaje UFC 305, který se uskuteční v noci ze soboty na neděli v australském Perthu. Tento číslovaný turnaj je skvěle obsazený a z historie víme, že právě takové turnaje nabízejí parádní zápasy a skvělá ukončení. Uvidíme, jestli tomu tak bude i tentokrát.

500 Kč od FortunyZa kolik si zahraješ tolik dostanešVsadit si18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

UFC 305 proběhne už dnes v noci v Austrálii

Israel Adesanya je v zápase s Du Plessisem mírným favoritem

V souboji těžkých vah to bude o jednom úderu

Hlavním zápasem galavečera UFC 305 bude titulový souboj ve střední váze mezi obhájcem titulu Dricusem Du Plessisem a Israelem Adesanyou. V hlavním předzápase se představí bojovníci lehké váhy Kai Kara-France a Steve Erceg.

UFC 305 – analýzy a tipy zápasů hlavní karty

185 lbs: Dricus “Stillknocks” Du Plessis (21-2) vs. Israel “The Last Stylebender” Adesanya (24-3)

Israel Adesanya se po téměř roční pauze vrací do oktagonu, aby se postavil současnému šampionovi střední váhy UFC, Dricusi Du Plessisovi.

Adesanya, bývalý šampion střední váhy, měl během své absence od soutěžení turbulentní období. Nejenže se musel vypořádat se zraněními, ale také se dostal před soud kvůli řízení pod vlivem alkoholu. Navíc jeho rival Dricus Du Plessis mezitím získal titul na UFC 297, když porazil Seana Stricklanda, muže, který Adesanyu připravil o titul na UFC 293.

Adesanya je považován za jednoho z nejlepších šampionů v historii střední váhy. Od svého debutu v UFC se proměnil z klasického kickboxera v komplexního MMA bojovníka. Ačkoli se neočekává, že by v zápase s Du Plessisem předváděl pokročilé grapplingové techniky, Adesanya by mohl zaskočit soupeře svými dovednostmi, které se rozšířily daleko za hranice kickboxingu.

Na druhé straně, styl boje Dricuse Du Plessise, ačkoli může na první pohled působit chaoticky, se ukázal být velmi efektivní. Du Plessis, známý svým agresivním a nekompromisním stylem boje, dokázal porazit mnohé soupeře, se kterými se Adesanya rovněž utkal. Včetně Roberta Whittakera a Dereka Brunsona. Jeho schopnost neustále tlačit na soupeře a jeho vytrvalost z něj činí nebezpečného protivníka.

Adesanya však ve svém posledním zápase proti Stricklandovi nevypadal vůbec v dobré formě. Působilo to, jako by mu chyběla motivace a zápal, což vedlo k šokující porážce. Pokud se tento scénář zopakuje i proti Du Plessisovi, může to být pro Adesanyu krátká noc. Na druhou stranu, pokud se vrátí Adesanya ve vrcholné formě, jakou předvedl například proti Paulu Costovi, mohl by si znovu odnést titul zpět do svého gymu City Kickboxing.

Zápas mezi Adesanyou a Du Plessisem je nejen bojem o titul, ale také o odkaz, který každý z těchto bojovníků zanechá. Du Plessis je stále mladý a má před sebou dlouhou kariéru. Zato Adesanya, kterého už můžeme směle zařadit mezi veterány, má šanci znovu potvrdit svou pozici jednoho z nejlepších bojovníků v historii UFC.

Tip: Adesanya zvítězí na body

500Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZdalších 3000Kč za vklad + free spinyVYUŽÍT PROMO KÓD18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

125 lbs: Kai “Don’t Blink” Kara-France (24-11, 1 NC) vs. Steve “Astro Boy” Erceg (12-2)

Kai Kara-France, novozélandský bojovník v muší váze UFC, se po více než roce vrací zpět do oktagonu. Po sérii dvou porážek, kdy podlehl Brandonu Morenovi a Amiru Albazimu, se nyní pokusí vrátit se mezi elitu své váhy. Součástí jeho delší absence byl také otřes mozku. Ten utrpěl při přípravě na zápas s Manelem Kapem na UFC 293, kvůli kterému musel ze souboje odstoupit.

„Don’t Blink,“ jak je Kara-France přezdíván díky své knokautové síle, která je v muší váze raritou, se stále drží mezi top pěti bojovníky divize. Tento víkend má příležitost v Perthu znovu nastartovat svou kariéru a dostat se zpět do boje o titul. Přestože však Kara-France patří mezi špičku, v posledních letech se potýkal s problémy s konzistencí. Nyní ho čeká soupeř, jehož výkony jsou naopak vyrovnané.

Steve Erceg, který do UFC přišel teprve před rokem po skvělém tažení australskou scénou, si rychle udělal jméno třemi výhrami v řadě. Včetně drtivého vítězství nad Mattem Schnellem na UFC Vegas 87. Tento výkon mu vynesl titulový zápas proti současnému šampionovi Alexi Pantojovi na UFC 301 v Brazílii. Ačkoli Pantoja byl pro Ercega příliš velkým soustem, australský bojovník ukázal, že má v oktagonu co nabídnout. Stále se drží na sedmém místě žebříčku.

Erceg je komplexní bojovník, který je silný jak v ofenzivě, tak v obraně. Tento zápas by měl být vyrovnaný, protože oba bojovníci mají schopnost zasáhnout tvrdě a zároveň předvést nečekané submise.

Ačkoli je Kara-France zkušeným bojovníkem, jeho dlouhá pauza a neschopnost vítězit v klíčových zápasech vzbuzují pochybnosti. Na druhé straně Erceg se zdá být čerstvějším a odolnějším bojovníkem.

Tip: Erceg zvítězí TKO

Získejte zdarma až 500Kč zdarma za regitraciVsadit si18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

155 lbs: Mateusz “Gamer” Gamrot (24-2, 1 NC) vs. Dan “The Hangman” Hooker (23-12)

Ačkoli Hooker má bohaté zkušenosti a je schopen zasáhnout tvrdě, jeho slabší takedownová obrana by mohla hrát v tomto zápase klíčovou roli. Gamrot, který je známý svým vytrvalým tlakem a neúnavným stylem, by mohl Hookera v průběhu tří kol přetlačit a získat vítězství na body. Pro Hookera bude klíčové udržet zápas v postoji a využít svých zkušeností k nalezení cesty k vítězství. To však bude proti Gamrotovi velmi náročné.

Tento zápas by měl nabídnout napínavý souboj dvou bojovníků s odlišnými styly. Pro Gamrota jde o možnost upevnit svou pozici mezi elitou lehké váhy. Hooker se pokusí znovu vystoupat na vrchol a dokázat, že stále patří mezi nejlepší bojovníky divize.

Tip: Gamrot zvítězí na body

265 lbs: Tai “Bam Bam” Tuivasa (14-7) vs. Jairzinho “Bigi Boy” Rozenstruik (14-5)

Australský bojovník Tai Tuivasa, známý svými devastujícími knokauty, se po dvouleté sérii vítězství mezi lety 2020 a 2022 ocitl blízko titulovému souboji v těžké váze UFC. Během této doby dokázal pětkrát po sobě vyhrát, a to pokaždé knokautem. Mezi jeho největší úspěchy patří ukončení Derricka Lewise ve druhém kole na UFC 271 v Houstonu. To ho katapultovalo až na třetí místo v žebříčku těžké váhy.

Nicméně, když se Tuivasa postavil proti francouzskému fenoménu Cirylu Ganeovi, jeho vítězná série byla přerušena. Od té doby se „Bam Bam“ nedokázal vrátit na vítěznou vlnu. Postupně klesl až na desáté místo v aktuálním žebříčku těžké váhy UFC. Tuivasa je známý svým jednorozměrným stylem boje, který se zaměřuje na těžké údery. Ve své kariéře v UFC dosud neprovedl žádný takedown a nikdy nevyhrál submisí. Tento zápas proti Jairzinhu Rozenstruikovi nebude výjimkou.

Rozenstruik, další bojovník známý svou silou v úderech, má podobný bojový styl jako Tuivasa. Tento surinamský bojovník, bývalý kickboxer s vítězstvími nad jmény jako Benjamin Adegbuyi a Dennis Stolzenbach, vstoupil do UFC v roce 2019 a rychle si vydobyl jméno v těžké váze. Na své cestě porazil veterány jako Alistair Overeem a Junior dos Santos. Nicméně, stejně jako Tuivasa, i Rozenstruik má své limity. Zejména když čelí bojovníkům, kteří dominují na zemi, jako Curtis Blaydes nebo Jailton Almeida.

Zápas mezi Tuivasou a Rozenstruikem slibuje duel dvou ranařů, kde každý úder může rozhodnout o výsledku. Klíčem k vítězství bude odolnost a schopnost vydržet tlak soupeře. Pokud Rozenstruik dokáže udržet odstup a využít své dovednosti na dálku, může mít šanci na vítězství. Ale s podporou domácího publika v Perthu a jeho tvrdým stylem boje, by mohl Tuivasa přejít přes úvodní ofenzívu „Bigi Boye“ a knokautovat ho.

Tip: Tuivasa zvítězí KO

500Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZdalších 3000Kč za vklad + free spinyVYUŽÍT PROMO KÓD18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

170 lbs: Jingliang “The Leech” Li (19-8) vs. Carlos “The Nightmare” Prates (19-6)

Jingliang Li, známý jako „The Leech“, patří mezi veterány UFC, ačkoli si to mnozí fanoušci možná neuvědomují. Tento čínský bojovník je součástí UFC již více než deset let a v březnu oslavil své 36. narozeniny. Přestože má za sebou dekádu zkušeností v oktagonu, stále se mu nepodařilo prosadit mezi elitu welterové váhy. Jeho současná bilance ho drží mimo žebříček nejlepších zápasníků této kategorie.

Jeho soupeřem bude Carlos Prates, který na UFC 305 oslaví své 31. narozeniny. Prates, přezdívaný „The Nightmare“, je jedním z nových a vzrušujících přírůstků do welterové váhy UFC. Po úspěšném tažení na regionální scéně a vítězství v Dana White’s Contender Series si rychle vydobyl jméno. Na UFC Louisville zničil Charlieho Radtkeho v prvním kole, čímž si zajistil osmý knokaut v řadě. Prates je, stejně jako Li, zkušený grappler, ale raději bojuje v postoji, což dává příslib dynamického a útočného zápasu.

Li, který během své kariéry prokázal schopnost překvapit a porazit silné soupeře, jako jsou Santiago Ponzinibbio a Dhiego Lima, bude čelit velké výzvě. Ačkoli se Prates může zdát jako nováček, jeho série vítězství a knokautů naznačuje, že může být nebezpečným soupeřem pro každého, kdo vstoupí do oktagonu.

Číňan bude muset využít veškeré své zkušenosti a bojové schopnosti, aby odolal tlaku Pratese. Přesto to však zřejmě nebude stačit a možná se zde dočkáme knokautu večera.

Tip: Prates zvítězí KO

500 Kč od FortunyZa kolik si zahraješ tolik dostanešVsadit si18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

UFC 305: Analýzy a MMA tipy. Adesanya si vezme titul ve střední váze zpět

728x90

Přinášíme vám analýzy a MMA tipy pro zápasy hlavní karty turnaje UFC 305, který se uskuteční v noci ze soboty na neděli v australském Perthu. Tento číslovaný turnaj je skvěle obsazený a z historie víme, že právě takové turnaje nabízejí parádní zápasy a skvělá ukončení. Uvidíme, jestli tomu tak bude i tentokrát.

500 Kč od FortunyZa kolik si zahraješ tolik dostanešVsadit si18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

UFC 305 proběhne už dnes v noci v Austrálii

Israel Adesanya je v zápase s Du Plessisem mírným favoritem

V souboji těžkých vah to bude o jednom úderu

Hlavním zápasem galavečera UFC 305 bude titulový souboj ve střední váze mezi obhájcem titulu Dricusem Du Plessisem a Israelem Adesanyou. V hlavním předzápase se představí bojovníci lehké váhy Kai Kara-France a Steve Erceg.

UFC 305 – analýzy a tipy zápasů hlavní karty

185 lbs: Dricus “Stillknocks” Du Plessis (21-2) vs. Israel “The Last Stylebender” Adesanya (24-3)

Israel Adesanya se po téměř roční pauze vrací do oktagonu, aby se postavil současnému šampionovi střední váhy UFC, Dricusi Du Plessisovi.

Adesanya, bývalý šampion střední váhy, měl během své absence od soutěžení turbulentní období. Nejenže se musel vypořádat se zraněními, ale také se dostal před soud kvůli řízení pod vlivem alkoholu. Navíc jeho rival Dricus Du Plessis mezitím získal titul na UFC 297, když porazil Seana Stricklanda, muže, který Adesanyu připravil o titul na UFC 293.

Adesanya je považován za jednoho z nejlepších šampionů v historii střední váhy. Od svého debutu v UFC se proměnil z klasického kickboxera v komplexního MMA bojovníka. Ačkoli se neočekává, že by v zápase s Du Plessisem předváděl pokročilé grapplingové techniky, Adesanya by mohl zaskočit soupeře svými dovednostmi, které se rozšířily daleko za hranice kickboxingu.

Na druhé straně, styl boje Dricuse Du Plessise, ačkoli může na první pohled působit chaoticky, se ukázal být velmi efektivní. Du Plessis, známý svým agresivním a nekompromisním stylem boje, dokázal porazit mnohé soupeře, se kterými se Adesanya rovněž utkal. Včetně Roberta Whittakera a Dereka Brunsona. Jeho schopnost neustále tlačit na soupeře a jeho vytrvalost z něj činí nebezpečného protivníka.

Adesanya však ve svém posledním zápase proti Stricklandovi nevypadal vůbec v dobré formě. Působilo to, jako by mu chyběla motivace a zápal, což vedlo k šokující porážce. Pokud se tento scénář zopakuje i proti Du Plessisovi, může to být pro Adesanyu krátká noc. Na druhou stranu, pokud se vrátí Adesanya ve vrcholné formě, jakou předvedl například proti Paulu Costovi, mohl by si znovu odnést titul zpět do svého gymu City Kickboxing.

Zápas mezi Adesanyou a Du Plessisem je nejen bojem o titul, ale také o odkaz, který každý z těchto bojovníků zanechá. Du Plessis je stále mladý a má před sebou dlouhou kariéru. Zato Adesanya, kterého už můžeme směle zařadit mezi veterány, má šanci znovu potvrdit svou pozici jednoho z nejlepších bojovníků v historii UFC.

Tip: Adesanya zvítězí na body

500Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZdalších 3000Kč za vklad + free spinyVYUŽÍT PROMO KÓD18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

125 lbs: Kai “Don’t Blink” Kara-France (24-11, 1 NC) vs. Steve “Astro Boy” Erceg (12-2)

Kai Kara-France, novozélandský bojovník v muší váze UFC, se po více než roce vrací zpět do oktagonu. Po sérii dvou porážek, kdy podlehl Brandonu Morenovi a Amiru Albazimu, se nyní pokusí vrátit se mezi elitu své váhy. Součástí jeho delší absence byl také otřes mozku. Ten utrpěl při přípravě na zápas s Manelem Kapem na UFC 293, kvůli kterému musel ze souboje odstoupit.

„Don’t Blink,“ jak je Kara-France přezdíván díky své knokautové síle, která je v muší váze raritou, se stále drží mezi top pěti bojovníky divize. Tento víkend má příležitost v Perthu znovu nastartovat svou kariéru a dostat se zpět do boje o titul. Přestože však Kara-France patří mezi špičku, v posledních letech se potýkal s problémy s konzistencí. Nyní ho čeká soupeř, jehož výkony jsou naopak vyrovnané.

Steve Erceg, který do UFC přišel teprve před rokem po skvělém tažení australskou scénou, si rychle udělal jméno třemi výhrami v řadě. Včetně drtivého vítězství nad Mattem Schnellem na UFC Vegas 87. Tento výkon mu vynesl titulový zápas proti současnému šampionovi Alexi Pantojovi na UFC 301 v Brazílii. Ačkoli Pantoja byl pro Ercega příliš velkým soustem, australský bojovník ukázal, že má v oktagonu co nabídnout. Stále se drží na sedmém místě žebříčku.

Erceg je komplexní bojovník, který je silný jak v ofenzivě, tak v obraně. Tento zápas by měl být vyrovnaný, protože oba bojovníci mají schopnost zasáhnout tvrdě a zároveň předvést nečekané submise.

Ačkoli je Kara-France zkušeným bojovníkem, jeho dlouhá pauza a neschopnost vítězit v klíčových zápasech vzbuzují pochybnosti. Na druhé straně Erceg se zdá být čerstvějším a odolnějším bojovníkem.

Tip: Erceg zvítězí TKO

Získejte zdarma až 500Kč zdarma za regitraciVsadit si18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

155 lbs: Mateusz “Gamer” Gamrot (24-2, 1 NC) vs. Dan “The Hangman” Hooker (23-12)

Ačkoli Hooker má bohaté zkušenosti a je schopen zasáhnout tvrdě, jeho slabší takedownová obrana by mohla hrát v tomto zápase klíčovou roli. Gamrot, který je známý svým vytrvalým tlakem a neúnavným stylem, by mohl Hookera v průběhu tří kol přetlačit a získat vítězství na body. Pro Hookera bude klíčové udržet zápas v postoji a využít svých zkušeností k nalezení cesty k vítězství. To však bude proti Gamrotovi velmi náročné.

Tento zápas by měl nabídnout napínavý souboj dvou bojovníků s odlišnými styly. Pro Gamrota jde o možnost upevnit svou pozici mezi elitou lehké váhy. Hooker se pokusí znovu vystoupat na vrchol a dokázat, že stále patří mezi nejlepší bojovníky divize.

Tip: Gamrot zvítězí na body

265 lbs: Tai “Bam Bam” Tuivasa (14-7) vs. Jairzinho “Bigi Boy” Rozenstruik (14-5)

Australský bojovník Tai Tuivasa, známý svými devastujícími knokauty, se po dvouleté sérii vítězství mezi lety 2020 a 2022 ocitl blízko titulovému souboji v těžké váze UFC. Během této doby dokázal pětkrát po sobě vyhrát, a to pokaždé knokautem. Mezi jeho největší úspěchy patří ukončení Derricka Lewise ve druhém kole na UFC 271 v Houstonu. To ho katapultovalo až na třetí místo v žebříčku těžké váhy.

Nicméně, když se Tuivasa postavil proti francouzskému fenoménu Cirylu Ganeovi, jeho vítězná série byla přerušena. Od té doby se „Bam Bam“ nedokázal vrátit na vítěznou vlnu. Postupně klesl až na desáté místo v aktuálním žebříčku těžké váhy UFC. Tuivasa je známý svým jednorozměrným stylem boje, který se zaměřuje na těžké údery. Ve své kariéře v UFC dosud neprovedl žádný takedown a nikdy nevyhrál submisí. Tento zápas proti Jairzinhu Rozenstruikovi nebude výjimkou.

Rozenstruik, další bojovník známý svou silou v úderech, má podobný bojový styl jako Tuivasa. Tento surinamský bojovník, bývalý kickboxer s vítězstvími nad jmény jako Benjamin Adegbuyi a Dennis Stolzenbach, vstoupil do UFC v roce 2019 a rychle si vydobyl jméno v těžké váze. Na své cestě porazil veterány jako Alistair Overeem a Junior dos Santos. Nicméně, stejně jako Tuivasa, i Rozenstruik má své limity. Zejména když čelí bojovníkům, kteří dominují na zemi, jako Curtis Blaydes nebo Jailton Almeida.

Zápas mezi Tuivasou a Rozenstruikem slibuje duel dvou ranařů, kde každý úder může rozhodnout o výsledku. Klíčem k vítězství bude odolnost a schopnost vydržet tlak soupeře. Pokud Rozenstruik dokáže udržet odstup a využít své dovednosti na dálku, může mít šanci na vítězství. Ale s podporou domácího publika v Perthu a jeho tvrdým stylem boje, by mohl Tuivasa přejít přes úvodní ofenzívu „Bigi Boye“ a knokautovat ho.

Tip: Tuivasa zvítězí KO

500Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZdalších 3000Kč za vklad + free spinyVYUŽÍT PROMO KÓD18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

170 lbs: Jingliang “The Leech” Li (19-8) vs. Carlos “The Nightmare” Prates (19-6)

Jingliang Li, známý jako „The Leech“, patří mezi veterány UFC, ačkoli si to mnozí fanoušci možná neuvědomují. Tento čínský bojovník je součástí UFC již více než deset let a v březnu oslavil své 36. narozeniny. Přestože má za sebou dekádu zkušeností v oktagonu, stále se mu nepodařilo prosadit mezi elitu welterové váhy. Jeho současná bilance ho drží mimo žebříček nejlepších zápasníků této kategorie.

Jeho soupeřem bude Carlos Prates, který na UFC 305 oslaví své 31. narozeniny. Prates, přezdívaný „The Nightmare“, je jedním z nových a vzrušujících přírůstků do welterové váhy UFC. Po úspěšném tažení na regionální scéně a vítězství v Dana White’s Contender Series si rychle vydobyl jméno. Na UFC Louisville zničil Charlieho Radtkeho v prvním kole, čímž si zajistil osmý knokaut v řadě. Prates je, stejně jako Li, zkušený grappler, ale raději bojuje v postoji, což dává příslib dynamického a útočného zápasu.

Li, který během své kariéry prokázal schopnost překvapit a porazit silné soupeře, jako jsou Santiago Ponzinibbio a Dhiego Lima, bude čelit velké výzvě. Ačkoli se Prates může zdát jako nováček, jeho série vítězství a knokautů naznačuje, že může být nebezpečným soupeřem pro každého, kdo vstoupí do oktagonu.

Číňan bude muset využít veškeré své zkušenosti a bojové schopnosti, aby odolal tlaku Pratese. Přesto to však zřejmě nebude stačit a možná se zde dočkáme knokautu večera.

Tip: Prates zvítězí KO

500 Kč od FortunyZa kolik si zahraješ tolik dostanešVsadit si18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

RELATED ARTICLES