Úterý, 17 září, 2024
Google search engine
DomůSportBojové sportyOKTAGON 60: „Prokletý turnaj“ nabídl tvrdá ukončení, pády legend i nové prospekty....

OKTAGON 60: „Prokletý turnaj“ nabídl tvrdá ukončení, pády legend i nové prospekty. Ďatelinku odváželi na nosítkách. Podívejte se na to nejdůležitější

728x90

Oktagon před sebou má pořádně našlapané týdny a ještě před očekávanými akcemi v Brně a na fotbalovém stadionu ve Frankfurtu se představil v sobotu v německém Oberhausenu. Přestože několik zápasníků odpadlo, slibovala karta zajímavou podívanou. Jak galavečer OKTAGON 60 vypadal?

Oktagon se potřetí vrátil do Oberhausenu

Galavečer se musel vypořádat s hromadou změn

Přesto nabídl několik ukončení

Prelims OKTAGON 60

Kirtzel je šampionkou německého Projektu Y

První zápas celého galavečera OKTAGON 60 doručily finalistky německé verze Projektu Y, v němž se střetly Laura Kirtzel a Haifa Reso. První jmenovaná byla největší favoritkou v rámci celého turnaje a třebaže nevyhrála před limitem, tak tuto roli potvrdila.

Na údery byl duel téměř vyrovnaný, nicméně Reso rozdávala údery většinou bez rozmyslu. Šla znát nezkušenost, Kirtzel zkušeně přenášela zápas na zem a třebaže jí rány soupeřky úplně nechutnaly, dokázala souboj kontrolovat.

Nutno pak zmínit, že Kirtzel vyhrála na split decision, tudíž ani velká kontrola na zemi jí nestačila k tomu, aby vyhrála kdovíjak dominantně. I z horní pozice se k úderům dostávala těžce, víceméně se nedostala ani k pokusu o submisi.

Bartl zničil favorizovaného Solaju v prvním kole

První souboj profesionálů doručil dva návraty. Marek Bartl (11-13) bojoval naposledy pod pokličkou československé organizace v dubnu minulého roku, navíc ne v MMA, ale pod pravidly Underground. V posledních bitvách se mu navíc příliš nedařilo, prohrál šest z posledních devíti zápasů.

To Zoran Solaja (2-0) nebojoval v Oktagonu ještě nikdy, byť už se tak mělo stát. Celkově ale v MMA naposledy absolvoval zápas v roce 2019. Na Bartla si ovšem věřil, dokonce byl favoritem. Jenže rodák z Moravy žijící na Slovensku si nenechal uniknout začátek tohoto duelu a to se ukázalo být zásadní.

Rychlé ruce, rychlé nohy, tvrdé údery, tvrdé kopy, velká přesnost. Bartl od začátku lámal svého soupeře v postoji. Posléze přesunul zápas na zem, kde chvíli bojoval o ideální pozici. Tu si vybojoval, pak začal rozdávat ještě tvrdší rány, Solajou pořádně otřásl a dokázal jej ukončit.

V čase 2:53 tedy bylo po všem a Bartl se vrátil na vítěznou vlnu. „Jsem extrémně šťastný. V srdci jsem cítil, že tu výhru potřebuju. Ne pro mě, ale hlavně pro rodinu, tým, lidi kolem mě. Měl jsem mnoho zranění, rodinné problémy. Teď jsem rád, že jsem tady,“ nechal se slyšet v kleci.

Hromek si připsal překvapivou výhru

Další z několika československo-německých bitev na galavečeru OKTAGON 60 obstarali Daniel Hromek (3-4) a Emir-Can Al (1-0), přičemž domácí bijec byl vnímán jako favorit. Čekalo se, že zejména ze startu zápasu bude mít šanci si dojít pro výhru a třeba i ukončení.

A start mu skutečně vyšel. Al trefil pár kombinací, jenže pak začal takticky chybovat a Hromek naopak začal přebírat otěže souboje. Německý bojovník nesmyslně tahal zápas na zem, přičemž se mu to vůbec nedařilo a zdálo se, že nemá žádný plán B.

V postoji přitom dokázal dobře trefit, nikdy však na podařenou kombinaci nenavázal a místo toho se snažil o takedowny, které mu nevycházely a které slovenský bojovník víceméně bez potíží hlídal. Navíc dokázal i při těchto situacích rozdávat údery a způsobovat damage.

Nebylo tak překvapením, že Hromek vyhrál na body. Je však otázkou, jestli to bylo kvůli jeho dobrému výkonu, nebo spíše kvůli takticky katastrofálnímu počínání Ala.

Akipa a Schober svedli brutální přestřelku

Očekávaný souboj a německo-rakouské derby, to byl duel Cihada Akipy (6-2) a Dominica Schobera (13-11). Fanoušci se těšili na to, že uvidí tvrdou přestřelku v postoji a té se dočkali.

Favoritem byl Akipa, ten ale první kolo prohrál. Zejména kvůli tomu, že jej Schober jednou tvrdou ránou poslal k zemi. Následně se ale domácí bojovník dokázal oklepat a začal postupně tahat za delší konec provazu.

Na začátku druhého kola rozkopal rakouskému sokovi levou nohu, rozdával údery, začal se bavit, předváděl skvělé kombinace, byl kreativní. Schober ukázal srdce, hodně toho ustál. A ve třetím kole byl sám nebezpečný.

Třetí pětiminutovka byla poměrně vyrovnaná, oba v ní měli dobré momenty, Akipa byl místy poměrně pasivní. Byl to však právě on, kdo se radoval z vítězství na body. I on ovšem opouštěl klec s rozkopanou levou nohou. Oba ukázali skvělý zápas.

Shaaban profesorským způsobem porazil Enze

Kontroverzní bojovník Hassan Shaaban (3-1), účastník a finalista první německé Oktagon Výzvy, se utkal v hlavním zápase prelims karty s Kevinem Enzem (3-1), kterého již v minulosti porazil.

Zápas ovšem neměl favorita. Alespoň ne podle sázkových kanceláří. Když už, tak jen lehce byl favorizován Shaaban, který má přeci jen více zkušeností v organizaci.

Ještě při staredownu pak Hassan napadl svého soupeře a řekl si o potíže. Enz se ale v zápase víceméně k ničemu nedostal. Shaaban měl navrch, bavil se, provokoval Enze i publikum. Předvedl téměř až profesorský výkon a došel si pro vítězství na body.

Jediný problém měl na konci zápasu, kdy se mu Kevin dostal do zad a snažil se o rear-naked choke, ale neúspěšně.

Hlavní karta OKTAGON 60

Palokaj vyzrál na Arteagu

Úvod hlavní karty galavečera OKTAGON 60 měli na svědomí Gjoni Palokaj (8-3) a Karol Arteaga (0-0). Němec s albánskými kořeny byl favoritem, ostatně už jen kvůli zápasovým zkušenostem.

Arteaga každopádně neměl co ztratit. Zápas navíc vzal na poslední chvíli, takže mohl jen překvapit a získat. A rozhodně nezklamal. Palokaj byl celý zápas lepší v postoji i na zemi, nicméně Arteaga dokázal občas zahrozit.

Venezuelan nezanechal špatný dojem. Možná si řekl o další šanci. Kdoví, jak by si vedl, kdyby za sebou měl kompletní přípravu zaměřenou na takto kvalitního soupeře.

Palokaj navíc vyhrál až na body, nedokázal zápas ukončit. To je pro Arteagu výhrou samo o sobě.

Nazhand se postaral o druhé ukončení před limitem na OKTAGON 60

Jakkoliv se očekávalo, že na turnaji uvidíme vícero ukončení před limitem, tak se po zápase Marka Bartla na další čekalo poměrně dlouho. Postaral se o něj Wahed Nazhand (8-2), tedy afghánský bojovník, který při premiéře v organizaci porazil na body Jakuba Bahníka.

Jednalo se však o vyrovnaný zápas, v němž se mohl zápas klidně přiklonit i na stranu českého bijce. Nyní ale Wahed bojoval s dalším Čechem. Nyní jej vyzval Max Handanagič (9-6-1).

Nazhand byl favoritem, nicméně počítalo se s tím, že by mu mohl Handanagič zatopit. To se vůbec nestalo. Wahed byl od začátku dominantní, lepší. Nezdržoval se v postoji. Rychle zápas převzal na zem a tam si došel pro ukončení.

V prvním kole v čase 3:00 dokázal Maxe uspat, když úspěšně dotáhl rear-naked choke. Handanagič ani nestihl odklepat. Jednomu škrcení se ještě krátce předtím ubránil.

Bahník si došel pro životní výhru

Po prvním českém neúspěchu na galavečeru šel hájit barvy České republiky v nelehké bitvě Jakub Bahník (9-5), který měl ve svých posledních bitvách pořádný kus smůly.

Vyzval jej účastník obou ročníků Tipsport Gamechangeru a první muž, který ukončil Mátého Kertésze – Marcel Grabinski (23-10). Německý bijec šel do bitvy jako mírný favorit.

Bylo jasné, v čem bude hrozit Bahník. Skvělý box, rychlé ruce. Grabinski měl tedy jasný úkol, ruce českého ranaře zpomalit, ideálně zkusit přebrat zápas na zem.

Takedowny se ale příliš nedařily. V prvním kole navíc po jednom z nich Bahník trefil tvrdé koleno, po němž šel Němec k zemi. Dokázal se ale rychle vzchopit. Lépe každopádně v prvních pěti minutách působil Jakub, který podle bodových vyhrál první kolo.

Druhé kolo bylo vyrovnanější, neviděli jsme v něm žádné vyloženě signifikantní momenty pro jednoho či druhého bojovníka. Většina jej proběhla v postoji, Marcel se opět snažil dostat zápas na zem. Dva bodoví viděli vyhrát Čecha, jeden Němce.

Grabinski si tedy musel dojít pro ukončení, chtěl-li vyhrát. To se mu nepodařilo, nicméně třetí kolo z jeho strany nebylo špatné. Nedařilo se mu ale Bahníka dostat v postoji do zásadnějších problémů, navíc promarnil šanci dostat jej na zem a tak prohrál na split decision na body.

Pro Marcela to byla už čtvrtá porážka v řadě. Jakub si pro změnu připisuje po smolných duelech důležitý a hlavně cenný skalp. Grabinski byl jeho nejtěžším soupeřem v MMA kariéře.

Očekávaná řežba skončila bez výsledku

Měl to být jeden z nejlepších zápasů večera, záruka knokautu. Jenže nic z toho se nenaplnilo. Po 34 sekundách zápas skončil extrémně nešťastně. Jaime Cordero (5-2) a Milan Ďatelinka (10-7) se řadí mezi nejrychlejší knokautéry v organizaci a teď to chtěli potvrdit, ale bohužel.

Ďatelinka chtěl zápas převzít na zem, to se mu podařilo, jenže tam mu Němec uštědřil neúmyslný úder loktem do zátylku. Slovenský ranař se hned za zátylek chytil a Cordero mu posléze uštědřil ještě několik ran.

Oba rozdělil rozhodčí, Jaime se začal radovat v domnění, že vyhrál. Po přezkoumání na videu se však došlo k závěru, že zápas skončí bez výsledku a výhru si nepřipíše ani jeden.

Faul Cordera byl uznán jako neúmyslný. Ďatelinka se nedokázal vzchopit a dlouho nevypadal vůbec dobře. Museli jej odvážet na nosítkách.

Stolze je zpět, vyzval bývalého Oktagon šampiona

V hlavním předzápase večera změřili síly Niklas Stolze (13-7) a Matouš Kohout (11-7). Němec se po návratu z UFC objevil ve dvou bitvách. Porazil Andreje Kalašnika, posléze nestačil na Mátého Kertésze. Nyní se mu postavil do cesty Čech, který ještě ve welteru neprohrál.

Kohout věřil, že tlakem může dostat Němce do problémů. To mu ale nebylo vůbec dovoleno. Po dvou minutách a čtyřech sekundách totiž bylo po všem. Stolze překvapil Matouše tvrdým kolenem, které dopadlo přímo na bradu, a to byl začátek konce.

Čech sice koleno ustál, posléze ale dostal tvrdý granát pravačkou a bylo hotovo. Stolze ukázal, že když se může plně soustředit jen na boj, tak bude nebezpečný pro každého. Po výhře vyzval Davida Kozmu.

Buchinger padl v prvním kole

Hlavním tahákem byl světový souboj dvou velkých hvězd. Legendární Ivan Buchinger (43-9) přivítal v organizaci bývalého titulového vyzyvatele KSW Lom-Ali Eskieva (21-7).

Zápas víceméně neměl favorita, nicméně sám Buki říkal, že to bude jeden z jeho nejtěžších zápasů v kariéře. A že už něco zažil. Přesto věřil, že může uspět. V totéž však věřil Eskiev.

Pravdu mohl mít jen jeden. Očekávalo se, že Eskiev bude mít navrch zejména v úvodu a že první kolo může rozhodnout. Také se tak stalo. Eskiev začal se skvělým boxem, dobře tlačil a Buchinger hodně inkasoval.

Ivan měl problém zejména s Eskievovou rychlostí a dynamikou, nestačil jeho tempu. Jakmile se nechal zatlačit k pletivu, bylo zle. A právě u pletiva zápas v prvním kole skončil.

Když už se zdálo, že by mohl Buki první kolo přežít a pak se oklepat, tak necelou minutu před koncem vyfasoval tvrdé údery a bohužel padl. Jeho sny o titulu se tak minimálně prozatím rozplynuly.

Oktagon každopádně musí mít radost, že získal obrovský prospekt.

Zdroj: Oktagon MMA

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

OKTAGON 60: „Prokletý turnaj“ nabídl tvrdá ukončení, pády legend i nové prospekty. Ďatelinku odváželi na nosítkách. Podívejte se na to nejdůležitější

728x90

Oktagon před sebou má pořádně našlapané týdny a ještě před očekávanými akcemi v Brně a na fotbalovém stadionu ve Frankfurtu se představil v sobotu v německém Oberhausenu. Přestože několik zápasníků odpadlo, slibovala karta zajímavou podívanou. Jak galavečer OKTAGON 60 vypadal?

Oktagon se potřetí vrátil do Oberhausenu

Galavečer se musel vypořádat s hromadou změn

Přesto nabídl několik ukončení

Prelims OKTAGON 60

Kirtzel je šampionkou německého Projektu Y

První zápas celého galavečera OKTAGON 60 doručily finalistky německé verze Projektu Y, v němž se střetly Laura Kirtzel a Haifa Reso. První jmenovaná byla největší favoritkou v rámci celého turnaje a třebaže nevyhrála před limitem, tak tuto roli potvrdila.

Na údery byl duel téměř vyrovnaný, nicméně Reso rozdávala údery většinou bez rozmyslu. Šla znát nezkušenost, Kirtzel zkušeně přenášela zápas na zem a třebaže jí rány soupeřky úplně nechutnaly, dokázala souboj kontrolovat.

Nutno pak zmínit, že Kirtzel vyhrála na split decision, tudíž ani velká kontrola na zemi jí nestačila k tomu, aby vyhrála kdovíjak dominantně. I z horní pozice se k úderům dostávala těžce, víceméně se nedostala ani k pokusu o submisi.

Bartl zničil favorizovaného Solaju v prvním kole

První souboj profesionálů doručil dva návraty. Marek Bartl (11-13) bojoval naposledy pod pokličkou československé organizace v dubnu minulého roku, navíc ne v MMA, ale pod pravidly Underground. V posledních bitvách se mu navíc příliš nedařilo, prohrál šest z posledních devíti zápasů.

To Zoran Solaja (2-0) nebojoval v Oktagonu ještě nikdy, byť už se tak mělo stát. Celkově ale v MMA naposledy absolvoval zápas v roce 2019. Na Bartla si ovšem věřil, dokonce byl favoritem. Jenže rodák z Moravy žijící na Slovensku si nenechal uniknout začátek tohoto duelu a to se ukázalo být zásadní.

Rychlé ruce, rychlé nohy, tvrdé údery, tvrdé kopy, velká přesnost. Bartl od začátku lámal svého soupeře v postoji. Posléze přesunul zápas na zem, kde chvíli bojoval o ideální pozici. Tu si vybojoval, pak začal rozdávat ještě tvrdší rány, Solajou pořádně otřásl a dokázal jej ukončit.

V čase 2:53 tedy bylo po všem a Bartl se vrátil na vítěznou vlnu. „Jsem extrémně šťastný. V srdci jsem cítil, že tu výhru potřebuju. Ne pro mě, ale hlavně pro rodinu, tým, lidi kolem mě. Měl jsem mnoho zranění, rodinné problémy. Teď jsem rád, že jsem tady,“ nechal se slyšet v kleci.

Hromek si připsal překvapivou výhru

Další z několika československo-německých bitev na galavečeru OKTAGON 60 obstarali Daniel Hromek (3-4) a Emir-Can Al (1-0), přičemž domácí bijec byl vnímán jako favorit. Čekalo se, že zejména ze startu zápasu bude mít šanci si dojít pro výhru a třeba i ukončení.

A start mu skutečně vyšel. Al trefil pár kombinací, jenže pak začal takticky chybovat a Hromek naopak začal přebírat otěže souboje. Německý bojovník nesmyslně tahal zápas na zem, přičemž se mu to vůbec nedařilo a zdálo se, že nemá žádný plán B.

V postoji přitom dokázal dobře trefit, nikdy však na podařenou kombinaci nenavázal a místo toho se snažil o takedowny, které mu nevycházely a které slovenský bojovník víceméně bez potíží hlídal. Navíc dokázal i při těchto situacích rozdávat údery a způsobovat damage.

Nebylo tak překvapením, že Hromek vyhrál na body. Je však otázkou, jestli to bylo kvůli jeho dobrému výkonu, nebo spíše kvůli takticky katastrofálnímu počínání Ala.

Akipa a Schober svedli brutální přestřelku

Očekávaný souboj a německo-rakouské derby, to byl duel Cihada Akipy (6-2) a Dominica Schobera (13-11). Fanoušci se těšili na to, že uvidí tvrdou přestřelku v postoji a té se dočkali.

Favoritem byl Akipa, ten ale první kolo prohrál. Zejména kvůli tomu, že jej Schober jednou tvrdou ránou poslal k zemi. Následně se ale domácí bojovník dokázal oklepat a začal postupně tahat za delší konec provazu.

Na začátku druhého kola rozkopal rakouskému sokovi levou nohu, rozdával údery, začal se bavit, předváděl skvělé kombinace, byl kreativní. Schober ukázal srdce, hodně toho ustál. A ve třetím kole byl sám nebezpečný.

Třetí pětiminutovka byla poměrně vyrovnaná, oba v ní měli dobré momenty, Akipa byl místy poměrně pasivní. Byl to však právě on, kdo se radoval z vítězství na body. I on ovšem opouštěl klec s rozkopanou levou nohou. Oba ukázali skvělý zápas.

Shaaban profesorským způsobem porazil Enze

Kontroverzní bojovník Hassan Shaaban (3-1), účastník a finalista první německé Oktagon Výzvy, se utkal v hlavním zápase prelims karty s Kevinem Enzem (3-1), kterého již v minulosti porazil.

Zápas ovšem neměl favorita. Alespoň ne podle sázkových kanceláří. Když už, tak jen lehce byl favorizován Shaaban, který má přeci jen více zkušeností v organizaci.

Ještě při staredownu pak Hassan napadl svého soupeře a řekl si o potíže. Enz se ale v zápase víceméně k ničemu nedostal. Shaaban měl navrch, bavil se, provokoval Enze i publikum. Předvedl téměř až profesorský výkon a došel si pro vítězství na body.

Jediný problém měl na konci zápasu, kdy se mu Kevin dostal do zad a snažil se o rear-naked choke, ale neúspěšně.

Hlavní karta OKTAGON 60

Palokaj vyzrál na Arteagu

Úvod hlavní karty galavečera OKTAGON 60 měli na svědomí Gjoni Palokaj (8-3) a Karol Arteaga (0-0). Němec s albánskými kořeny byl favoritem, ostatně už jen kvůli zápasovým zkušenostem.

Arteaga každopádně neměl co ztratit. Zápas navíc vzal na poslední chvíli, takže mohl jen překvapit a získat. A rozhodně nezklamal. Palokaj byl celý zápas lepší v postoji i na zemi, nicméně Arteaga dokázal občas zahrozit.

Venezuelan nezanechal špatný dojem. Možná si řekl o další šanci. Kdoví, jak by si vedl, kdyby za sebou měl kompletní přípravu zaměřenou na takto kvalitního soupeře.

Palokaj navíc vyhrál až na body, nedokázal zápas ukončit. To je pro Arteagu výhrou samo o sobě.

Nazhand se postaral o druhé ukončení před limitem na OKTAGON 60

Jakkoliv se očekávalo, že na turnaji uvidíme vícero ukončení před limitem, tak se po zápase Marka Bartla na další čekalo poměrně dlouho. Postaral se o něj Wahed Nazhand (8-2), tedy afghánský bojovník, který při premiéře v organizaci porazil na body Jakuba Bahníka.

Jednalo se však o vyrovnaný zápas, v němž se mohl zápas klidně přiklonit i na stranu českého bijce. Nyní ale Wahed bojoval s dalším Čechem. Nyní jej vyzval Max Handanagič (9-6-1).

Nazhand byl favoritem, nicméně počítalo se s tím, že by mu mohl Handanagič zatopit. To se vůbec nestalo. Wahed byl od začátku dominantní, lepší. Nezdržoval se v postoji. Rychle zápas převzal na zem a tam si došel pro ukončení.

V prvním kole v čase 3:00 dokázal Maxe uspat, když úspěšně dotáhl rear-naked choke. Handanagič ani nestihl odklepat. Jednomu škrcení se ještě krátce předtím ubránil.

Bahník si došel pro životní výhru

Po prvním českém neúspěchu na galavečeru šel hájit barvy České republiky v nelehké bitvě Jakub Bahník (9-5), který měl ve svých posledních bitvách pořádný kus smůly.

Vyzval jej účastník obou ročníků Tipsport Gamechangeru a první muž, který ukončil Mátého Kertésze – Marcel Grabinski (23-10). Německý bijec šel do bitvy jako mírný favorit.

Bylo jasné, v čem bude hrozit Bahník. Skvělý box, rychlé ruce. Grabinski měl tedy jasný úkol, ruce českého ranaře zpomalit, ideálně zkusit přebrat zápas na zem.

Takedowny se ale příliš nedařily. V prvním kole navíc po jednom z nich Bahník trefil tvrdé koleno, po němž šel Němec k zemi. Dokázal se ale rychle vzchopit. Lépe každopádně v prvních pěti minutách působil Jakub, který podle bodových vyhrál první kolo.

Druhé kolo bylo vyrovnanější, neviděli jsme v něm žádné vyloženě signifikantní momenty pro jednoho či druhého bojovníka. Většina jej proběhla v postoji, Marcel se opět snažil dostat zápas na zem. Dva bodoví viděli vyhrát Čecha, jeden Němce.

Grabinski si tedy musel dojít pro ukončení, chtěl-li vyhrát. To se mu nepodařilo, nicméně třetí kolo z jeho strany nebylo špatné. Nedařilo se mu ale Bahníka dostat v postoji do zásadnějších problémů, navíc promarnil šanci dostat jej na zem a tak prohrál na split decision na body.

Pro Marcela to byla už čtvrtá porážka v řadě. Jakub si pro změnu připisuje po smolných duelech důležitý a hlavně cenný skalp. Grabinski byl jeho nejtěžším soupeřem v MMA kariéře.

Očekávaná řežba skončila bez výsledku

Měl to být jeden z nejlepších zápasů večera, záruka knokautu. Jenže nic z toho se nenaplnilo. Po 34 sekundách zápas skončil extrémně nešťastně. Jaime Cordero (5-2) a Milan Ďatelinka (10-7) se řadí mezi nejrychlejší knokautéry v organizaci a teď to chtěli potvrdit, ale bohužel.

Ďatelinka chtěl zápas převzít na zem, to se mu podařilo, jenže tam mu Němec uštědřil neúmyslný úder loktem do zátylku. Slovenský ranař se hned za zátylek chytil a Cordero mu posléze uštědřil ještě několik ran.

Oba rozdělil rozhodčí, Jaime se začal radovat v domnění, že vyhrál. Po přezkoumání na videu se však došlo k závěru, že zápas skončí bez výsledku a výhru si nepřipíše ani jeden.

Faul Cordera byl uznán jako neúmyslný. Ďatelinka se nedokázal vzchopit a dlouho nevypadal vůbec dobře. Museli jej odvážet na nosítkách.

Stolze je zpět, vyzval bývalého Oktagon šampiona

V hlavním předzápase večera změřili síly Niklas Stolze (13-7) a Matouš Kohout (11-7). Němec se po návratu z UFC objevil ve dvou bitvách. Porazil Andreje Kalašnika, posléze nestačil na Mátého Kertésze. Nyní se mu postavil do cesty Čech, který ještě ve welteru neprohrál.

Kohout věřil, že tlakem může dostat Němce do problémů. To mu ale nebylo vůbec dovoleno. Po dvou minutách a čtyřech sekundách totiž bylo po všem. Stolze překvapil Matouše tvrdým kolenem, které dopadlo přímo na bradu, a to byl začátek konce.

Čech sice koleno ustál, posléze ale dostal tvrdý granát pravačkou a bylo hotovo. Stolze ukázal, že když se může plně soustředit jen na boj, tak bude nebezpečný pro každého. Po výhře vyzval Davida Kozmu.

Buchinger padl v prvním kole

Hlavním tahákem byl světový souboj dvou velkých hvězd. Legendární Ivan Buchinger (43-9) přivítal v organizaci bývalého titulového vyzyvatele KSW Lom-Ali Eskieva (21-7).

Zápas víceméně neměl favorita, nicméně sám Buki říkal, že to bude jeden z jeho nejtěžších zápasů v kariéře. A že už něco zažil. Přesto věřil, že může uspět. V totéž však věřil Eskiev.

Pravdu mohl mít jen jeden. Očekávalo se, že Eskiev bude mít navrch zejména v úvodu a že první kolo může rozhodnout. Také se tak stalo. Eskiev začal se skvělým boxem, dobře tlačil a Buchinger hodně inkasoval.

Ivan měl problém zejména s Eskievovou rychlostí a dynamikou, nestačil jeho tempu. Jakmile se nechal zatlačit k pletivu, bylo zle. A právě u pletiva zápas v prvním kole skončil.

Když už se zdálo, že by mohl Buki první kolo přežít a pak se oklepat, tak necelou minutu před koncem vyfasoval tvrdé údery a bohužel padl. Jeho sny o titulu se tak minimálně prozatím rozplynuly.

Oktagon každopádně musí mít radost, že získal obrovský prospekt.

Zdroj: Oktagon MMA

RELATED ARTICLES