Úterý, 15 října, 2024
Google search engine
DomůOstatníZaletět si letadlem pro víno? Tenhle nevšední zážitek nabízí bio Rodinné vinařství...

Zaletět si letadlem pro víno? Tenhle nevšední zážitek nabízí bio Rodinné vinařství Jedlička

Připojte se k nám na cestě za objevováním tajemství, která se skrývají v každé lahvi. Vína z moravského Rodinného vinařství Jedlička se vyznačují jejich nezaměnitelným chuťovým profilem a pravidelně sbírají ocenění na prestižních výstavách. To, co jim dodává jejich výjimečnost je pečlivé spojení tradičních postupů a respekt k přírodě.

Rodinné vinařství, založené v roce 2004, se nachází v obci Bořetice. Hospodaří na 32 hektarech vinic, které se rozkládají na vyhlášených tratích jako jsou Terasy, Čtvrtě, Kraví hora, Růženy a Veselý. Právě místní vinohrady jsou známé pro svou hlinito-písčitou půdu bohatou na hořčík. Ta přispívá k unikátnímu charakteru zdejších vín a vytváří jejich jedinečný chuťový profil. Není divu, že jejich historie sahá až do roku 1355 a od těchto dob se zde hospodaří téměř nepřetržitě.

V Rodinném vinařství Jedlička kladou velký důraz na péči o přírodu, a proto se snaží hospodařit v souladu s ní. Tajemství zdejší produkce tkví v ekologické péči o vinohrady, používání kvalitních a šetrných metod zpracování. „Díky této filozofii se ve výrobě červených vín vracíme k technologiím používaným před rokem 1907, jako je delší macerace rmutu. Bílá vína se naopak vyrábějí řízeným kvašením s použitím teroárních kvasinek,“ říká ředitel vinařství Ing. Adam Bednář a dodává, že díky tomuto spojení vznikají jedinečné charaktery a aroma, které si výsledný produkt zachovává právě spolu s typickým terroirem.

Vinařství se specializuje především na výrobu červených vín, která jsou plná a strukturovaná. V jejich nabídce ale naleznete kolem 40 položek ročníkových vín včetně slámových, která bývají pravidelně oceňována na prestižních domácích i zahraničních výstavách. Některá z nich jsou dokonce zařazena i v Národním salonu vín ČR. Vinařství také vyrábí nízkoalkoholické perlivé aromatizované nápoje a brzy uvede na trh sekt z Chardonnay, připravený metodou Champagne-druhotným kvašením v láhvi.

Zajímavostí je, že přímo vedle vinařství se nachází bořetické letiště a návštěvníkům se tak nabízí možnost si pro svůj nákup přímo zaletět. Netradičního zážitku v podobě Fly & Wine přitom dle slov Adama Bednáře využije hned několik desítek zákazníků ročně.

Zaujalo vás povídání o farmě? Podívejte se na video, kde se dozvíte mnohem víc!

Jaká loga se používají k označení biopotravin?

Národní značení

Logo biozebry s nápisem „Produkt ekologického zemědělství“ je spolehlivým ukazatelem toho, že máte v rukou skutečnou biopotravinu nebo bioprodukt certifikovaný v České republice. Pokud toto logo najdete na vámi vybrané potravině, můžete si být jisti, že poslední úpravu – ať už výrobu, zpracování nebo balení – provedl subjekt certifikovaný českou kontrolní organizací. U loga biozebry najdete také číselný kód ve tvaru „CZ-BIO-xxx“, který vám přesně řekne, která organizace certifikaci provedla

Evropské značení

Pokud výrobek pochází ze zemí Evropské unie, musí být označen biolistem, číselným kódem kontrolní organizace a také informací o původu surovin. Ten se obvykle uvádí ve formátu „EU“, nebo „mimo EU“ společně s názvem země, ve které byly vyprodukovány všechny použité suroviny.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Zaletět si letadlem pro víno? Tenhle nevšední zážitek nabízí bio Rodinné vinařství Jedlička

Připojte se k nám na cestě za objevováním tajemství, která se skrývají v každé lahvi. Vína z moravského Rodinného vinařství Jedlička se vyznačují jejich nezaměnitelným chuťovým profilem a pravidelně sbírají ocenění na prestižních výstavách. To, co jim dodává jejich výjimečnost je pečlivé spojení tradičních postupů a respekt k přírodě.

Rodinné vinařství, založené v roce 2004, se nachází v obci Bořetice. Hospodaří na 32 hektarech vinic, které se rozkládají na vyhlášených tratích jako jsou Terasy, Čtvrtě, Kraví hora, Růženy a Veselý. Právě místní vinohrady jsou známé pro svou hlinito-písčitou půdu bohatou na hořčík. Ta přispívá k unikátnímu charakteru zdejších vín a vytváří jejich jedinečný chuťový profil. Není divu, že jejich historie sahá až do roku 1355 a od těchto dob se zde hospodaří téměř nepřetržitě.

V Rodinném vinařství Jedlička kladou velký důraz na péči o přírodu, a proto se snaží hospodařit v souladu s ní. Tajemství zdejší produkce tkví v ekologické péči o vinohrady, používání kvalitních a šetrných metod zpracování. „Díky této filozofii se ve výrobě červených vín vracíme k technologiím používaným před rokem 1907, jako je delší macerace rmutu. Bílá vína se naopak vyrábějí řízeným kvašením s použitím teroárních kvasinek,“ říká ředitel vinařství Ing. Adam Bednář a dodává, že díky tomuto spojení vznikají jedinečné charaktery a aroma, které si výsledný produkt zachovává právě spolu s typickým terroirem.

Vinařství se specializuje především na výrobu červených vín, která jsou plná a strukturovaná. V jejich nabídce ale naleznete kolem 40 položek ročníkových vín včetně slámových, která bývají pravidelně oceňována na prestižních domácích i zahraničních výstavách. Některá z nich jsou dokonce zařazena i v Národním salonu vín ČR. Vinařství také vyrábí nízkoalkoholické perlivé aromatizované nápoje a brzy uvede na trh sekt z Chardonnay, připravený metodou Champagne-druhotným kvašením v láhvi.

Zajímavostí je, že přímo vedle vinařství se nachází bořetické letiště a návštěvníkům se tak nabízí možnost si pro svůj nákup přímo zaletět. Netradičního zážitku v podobě Fly & Wine přitom dle slov Adama Bednáře využije hned několik desítek zákazníků ročně.

Zaujalo vás povídání o farmě? Podívejte se na video, kde se dozvíte mnohem víc!

Jaká loga se používají k označení biopotravin?

Národní značení

Logo biozebry s nápisem „Produkt ekologického zemědělství“ je spolehlivým ukazatelem toho, že máte v rukou skutečnou biopotravinu nebo bioprodukt certifikovaný v České republice. Pokud toto logo najdete na vámi vybrané potravině, můžete si být jisti, že poslední úpravu – ať už výrobu, zpracování nebo balení – provedl subjekt certifikovaný českou kontrolní organizací. U loga biozebry najdete také číselný kód ve tvaru „CZ-BIO-xxx“, který vám přesně řekne, která organizace certifikaci provedla

Evropské značení

Pokud výrobek pochází ze zemí Evropské unie, musí být označen biolistem, číselným kódem kontrolní organizace a také informací o původu surovin. Ten se obvykle uvádí ve formátu „EU“, nebo „mimo EU“ společně s názvem země, ve které byly vyprodukovány všechny použité suroviny.

RELATED ARTICLES