Pátek, 20 září, 2024
Google search engine
DomůMagazínZdravíStudentské langoše. Fantastická večeře, kterou oceníte, když nemáte peníze - AAzdraví.cz

Studentské langoše. Fantastická večeře, kterou oceníte, když nemáte peníze – AAzdraví.cz

728x90

Máte chuť připravit si k večeři něco speciálního, ale prázdnotou vám zeje jak lednička, tak peněženka? V tom případě musíte vyzkoušet tzv. studentské rychlolangoše. Stačí pár surovin a pochoutka je na světě.

Co budeme potřebovat?

Množství surovin přizpůsobíme počtu lidí, kteří budou jíst.

  • housky
  • vejce
  • olej
  • kečup
  • česnek
  • sýr
  • sůl

Langoše z housky

Vejce rozklepneme, rozšleháme a osolíme. Necháme na pánvi rozpálit olej. Housky rozpůlíme a v rozšlehaném vajíčku je namočíme. Na rozpáleném oleji smažíme rychle z obou stran. V misce smícháme kečup, rozmačkaný česnek, případně trochu přisolíme. Teplé langoše potíráme kečupovou směsí a posypeme strouhaným sýrem.

Pokud se vám sbíhají sliny na opravdové, klasické langoše, ale nikde v okolí je zrovna neprodávají, připravte si je doma.

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky cukru
  • 1 kostička droždí

Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme vzejít, stačí 5 minut v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. To potrvá zhruba 3-5 minut. Můžete těsto vypracovat i ručně, ale zabere vám to déle. Těsto necháme půl hodinky kynout.

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme dalších 10 minut vykynout. Na pánvi rozpálíme olej (vyšší vrstvu), ideálně použijeme fritézu. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran, ať je langoš dostatečně velký a smažíme na oleji dozlatova. Langoše pokládáme na savý papír, abychom je zbavili přebytečného tuku. Dochutíme požadovanými surovinami. Použít můžeme sýr, česnek, šunku, kečup, tatarku nebo třeba marmeládu či nutellu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Studentské langoše. Fantastická večeře, kterou oceníte, když nemáte peníze – AAzdraví.cz

728x90

Máte chuť připravit si k večeři něco speciálního, ale prázdnotou vám zeje jak lednička, tak peněženka? V tom případě musíte vyzkoušet tzv. studentské rychlolangoše. Stačí pár surovin a pochoutka je na světě.

Co budeme potřebovat?

Množství surovin přizpůsobíme počtu lidí, kteří budou jíst.

  • housky
  • vejce
  • olej
  • kečup
  • česnek
  • sýr
  • sůl

Langoše z housky

Vejce rozklepneme, rozšleháme a osolíme. Necháme na pánvi rozpálit olej. Housky rozpůlíme a v rozšlehaném vajíčku je namočíme. Na rozpáleném oleji smažíme rychle z obou stran. V misce smícháme kečup, rozmačkaný česnek, případně trochu přisolíme. Teplé langoše potíráme kečupovou směsí a posypeme strouhaným sýrem.

Pokud se vám sbíhají sliny na opravdové, klasické langoše, ale nikde v okolí je zrovna neprodávají, připravte si je doma.

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky cukru
  • 1 kostička droždí

Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme vzejít, stačí 5 minut v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. To potrvá zhruba 3-5 minut. Můžete těsto vypracovat i ručně, ale zabere vám to déle. Těsto necháme půl hodinky kynout.

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme dalších 10 minut vykynout. Na pánvi rozpálíme olej (vyšší vrstvu), ideálně použijeme fritézu. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran, ať je langoš dostatečně velký a smažíme na oleji dozlatova. Langoše pokládáme na savý papír, abychom je zbavili přebytečného tuku. Dochutíme požadovanými surovinami. Použít můžeme sýr, česnek, šunku, kečup, tatarku nebo třeba marmeládu či nutellu.

RELATED ARTICLES