Sobota, 26 října, 2024
Google search engine
DomůMagazínPro ženyHalloweenské perníčky podle dcery Bohuše Matuše: S kořením opatrně a hlavně hodně...

Halloweenské perníčky podle dcery Bohuše Matuše: S kořením opatrně a hlavně hodně netopýrů –


Zdroj: Se souhlasem Lucie Matušové/Freepik/Herminapress/koláž Lifee

S příchodem Halloweenu voní domácnost zpěváka Bohuše Matuše čerstvě napečenými perníčky se strašidelnými motivy. Brzy čtyřletá dcera Natálka si perníčky zamilovala, a jak její maminka Lucie prozradila magazínu , moc ráda se zapojuje do jejich pečení. Upečte si strašidelné perníčky spolu s námi podle receptu, o který ses námi podělila. Na co si dát pozor a kdy je z trouby včas vytáhnout?

Manželka zpěváka Bohuše Matuše (51), Lucie (21), peče s dcerou Natálkou (3,5) oblíbené medové perníčky minimálně jednou za čtrnáct dní. Celá rodina si je totiž oblíbila.V obchodě jsme koupili moc hezká halloweenská vykrajovátka, proto jsem hned začala hledat na internetu dobrý recept na perníčky. Chtěla jsem takový, aby perníčky byly hned po upečení měkké,“ vysvětluje v našem rozhovoru Lucie. Teď si můžete perníčky připravit společně s její dcerou Natálkou.

Doporučené video: Bohuš a Lucie Matušovi v talkshow Na kafeečko

S perníkovým kořením raději šetřit

Recept už mají Lucie s Natálkou zmáknutý, přesto se ani jim nevyhýbají během pečení drobné nehody. Na co si dát pozor? „Zvládly jsme to s Natálkou upéct napoprvé, jen jednou se mi stalo, že jsem na ně v troubě zapomněla a spálily se,“ přiznává Lucie a radí perníčky v troubě kontrolovat. „Jedou jsem to také trochu přehnala s perníkovým kořením a to byly potom nepříjemně hořké,“ varuje Lucie před zrádnou ingrediencí.

Natálka má nejraději netopýry a kočičky

Dceři Bohuše Matuše, Natálce, budou začátkem prosince čtyři roky. Už teď si v kuchyni počíná jako schopná kuchařka. „Natálka má nejraději, když jí všechno navážím do mističek a ona má potom pocit, že to všechno udělala sama. Dává to do mísy a ráda všechno komentuje,“ chválí svoji dceru Lucie. „Pečení a vaření, u toho musí asistovat pořád. Nejraději vykrajuje kočičky a netopýry,“ vzkazuje Lucie, kterých perníčků mají doma nejvíce.

Na jednu várku perníčků budeme potřebovat: 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžičku perníkového koření, 2 vejce, 50 g másla, 2 lžíce medu.

Příprava: Nejprve ve velké míse smícháme všechny sypké ingredience, potom přidáme tekuté. Hmotu rozválíme na pomoučněném válu a vykrajovátky s halloweenskými motivy vykrajujeme jednotlivé perníčky. Klademe na plech vyložený pečicím papírem. V troubě pečeme 8–10 minut na 160 °C. Hotové perníčky můžeme dozdobit barevným cukrovým sněhem z bílků.

Na fotografie dcery Bohuše a Lucie Matušových, Natálky, jak peče halloweenské perníčky, se můžete podívat v naší fotogalerii.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Halloweenské perníčky podle dcery Bohuše Matuše: S kořením opatrně a hlavně hodně netopýrů –


Zdroj: Se souhlasem Lucie Matušové/Freepik/Herminapress/koláž Lifee

S příchodem Halloweenu voní domácnost zpěváka Bohuše Matuše čerstvě napečenými perníčky se strašidelnými motivy. Brzy čtyřletá dcera Natálka si perníčky zamilovala, a jak její maminka Lucie prozradila magazínu , moc ráda se zapojuje do jejich pečení. Upečte si strašidelné perníčky spolu s námi podle receptu, o který ses námi podělila. Na co si dát pozor a kdy je z trouby včas vytáhnout?

Manželka zpěváka Bohuše Matuše (51), Lucie (21), peče s dcerou Natálkou (3,5) oblíbené medové perníčky minimálně jednou za čtrnáct dní. Celá rodina si je totiž oblíbila.V obchodě jsme koupili moc hezká halloweenská vykrajovátka, proto jsem hned začala hledat na internetu dobrý recept na perníčky. Chtěla jsem takový, aby perníčky byly hned po upečení měkké,“ vysvětluje v našem rozhovoru Lucie. Teď si můžete perníčky připravit společně s její dcerou Natálkou.

Doporučené video: Bohuš a Lucie Matušovi v talkshow Na kafeečko

S perníkovým kořením raději šetřit

Recept už mají Lucie s Natálkou zmáknutý, přesto se ani jim nevyhýbají během pečení drobné nehody. Na co si dát pozor? „Zvládly jsme to s Natálkou upéct napoprvé, jen jednou se mi stalo, že jsem na ně v troubě zapomněla a spálily se,“ přiznává Lucie a radí perníčky v troubě kontrolovat. „Jedou jsem to také trochu přehnala s perníkovým kořením a to byly potom nepříjemně hořké,“ varuje Lucie před zrádnou ingrediencí.

Natálka má nejraději netopýry a kočičky

Dceři Bohuše Matuše, Natálce, budou začátkem prosince čtyři roky. Už teď si v kuchyni počíná jako schopná kuchařka. „Natálka má nejraději, když jí všechno navážím do mističek a ona má potom pocit, že to všechno udělala sama. Dává to do mísy a ráda všechno komentuje,“ chválí svoji dceru Lucie. „Pečení a vaření, u toho musí asistovat pořád. Nejraději vykrajuje kočičky a netopýry,“ vzkazuje Lucie, kterých perníčků mají doma nejvíce.

Na jednu várku perníčků budeme potřebovat: 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžičku perníkového koření, 2 vejce, 50 g másla, 2 lžíce medu.

Příprava: Nejprve ve velké míse smícháme všechny sypké ingredience, potom přidáme tekuté. Hmotu rozválíme na pomoučněném válu a vykrajovátky s halloweenskými motivy vykrajujeme jednotlivé perníčky. Klademe na plech vyložený pečicím papírem. V troubě pečeme 8–10 minut na 160 °C. Hotové perníčky můžeme dozdobit barevným cukrovým sněhem z bílků.

Na fotografie dcery Bohuše a Lucie Matušových, Natálky, jak peče halloweenské perníčky, se můžete podívat v naší fotogalerii.

RELATED ARTICLES