Pátek, 20 září, 2024
Google search engine
DomůMagazínPro ženyGurmán Felix Slováček ml. prozradil recept na delikatesu, u které dámy omdlévají,...

Gurmán Felix Slováček ml. prozradil recept na delikatesu, u které dámy omdlévají, ale muži se oblizují –


Zdroj: Se souhlasem Felixe Slováčka mladšího/koláž Lifee

Dirigent a saxofonista Felix Slováček mladší (40) je mimo jiné velkým milovníkem dobrého jídla, které dokáže sám velmi dobře připravit. Čtenářům magazínu teď detailně popsal a nafotil svůj oblíbený recept na uzený hovězí jazyk s hořčičnou omáčkou, ke kterému si netypicky dává rýži. Na který recept od své maminky, herečky Dagmar Patrasové (68), muzikant často a rád vzpomíná? 

Felix Slováček mladší (40) má pro dobré jídlo slabost a často a rád „vaří“ také na svých sociálních sítích. Nedávno se zde pochlubil právě uzeným hovězím jazykem, ze kterého se sbíhaly sliny také jeho sestře, zpěvačce Aničce Slováčkové (28) – soudě podle pochvalných smajlíků.

Mnohé útlocitné povahy by snad odradil jen naturalistický vzhled hovězího jazyka – ale to je zkrátka příroda. Dámy ohrnou nos, pánové oblíznou všema deseti. Uzený hovězí jazyk hořčicovou omáčkou. Tentokrát s rejžičkou,“ pochvaloval si Felix a narážel právě na to, že jazyk sám o sobě nevypadá během procesu vaření dvakrát vábně. Libové lahodné masíčko ovšem skóre snadno dorovná. „Ač dáma, miluji,“ ozvala se v komentářích další vyhlášená gurmánka, operní pěvkyně Dagmar Pecková (63).

Překvapivě velká diskuze se pod uzeným jazykem objevila ve chvíli, kdy se začal řešit vhodný typ omáčky. Mnozí jsou například zastánci křenové omáčky namísto hořčicové, kterou si k masu pro tentokrát dopřál Felix. Uzený hovězí jazyk je delikatesa, i když já ho častěji měla s křenovou omáčkou,“ psala například jedna z diskutujících.

V tomto případě má ovšem zásadový Felix jasno: „Uzené maso s křenovou omáčkou, ale uzený hovězí jazyk jedině s hořčicovou,“ vysvětluje muzikant v rozhovoru pro Lifee a přidává jednu nostalgickou vzpomínku z dětství. Moje máma dělávala uzený se švestkovou omáčkou. Toho jsem se mohl užrat.“

Budete potřebovat: uzený hovězí jazyk, cibule, olej, plnotučná hořčice, hladká mouka, 31 % smetana, bílý pepř, sůl

Postup: Uzený jazyk uvaříme stejně, jako bychom vařili polévku na vývar, (mrkev, celer, petržel, česnek, cibuli, černý pepř, nové koření, bobkový list). Já potom přidávám ještě rajské jablíčko. Vodu osolíme a vaříme asi 2 – 3 hodiny, dokud jazyk nezměkne. Potom jazyk vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme dle libosti. Jazyk ihned konzumujeme s chlebem, kyselou okurkou, hořčicí a křenem.

Následně si uděláme omáčku – zesklovatíme na másle cibulku, přilijeme trochu vývaru z jazyku, necháme mírně odpařit. K základu přidáme asi tři velké lžíce plnotučné hořčice, lehce zaprášíme hladkou moukou a osmahneme jako na jíšku. Zalijeme vývarem a za stálého míchání vaříme, abychom neměli hrudky. Nakonec omáčku můžeme rozmixovat nebo přepasírovat. Mícháme do zhoustnutí, přidáme 31% smetanu a malinko ještě povaříme. Posypeme čerstvě drceným bílým pepřem.

Jako přílohu jsem zvolil bílou rýži, protože tak to dělávala moje máma. Může být samozřejmě i houskový knedlík.

Na fotografie přesného postupu receptu, jak nám je poskytl muzikant Felix Slováček mladší, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Robert Rosenberg otevřeně před svou manželkou: Žil jsem dlouho jako bezdomovec a měl jsem 10 000 žen

Robert Rosenberg otevřeně před svou manželkou: Žil jsem dlouho jako bezdomovec a měl jsem 10 000 žen

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Gurmán Felix Slováček ml. prozradil recept na delikatesu, u které dámy omdlévají, ale muži se oblizují –


Zdroj: Se souhlasem Felixe Slováčka mladšího/koláž Lifee

Dirigent a saxofonista Felix Slováček mladší (40) je mimo jiné velkým milovníkem dobrého jídla, které dokáže sám velmi dobře připravit. Čtenářům magazínu teď detailně popsal a nafotil svůj oblíbený recept na uzený hovězí jazyk s hořčičnou omáčkou, ke kterému si netypicky dává rýži. Na který recept od své maminky, herečky Dagmar Patrasové (68), muzikant často a rád vzpomíná? 

Felix Slováček mladší (40) má pro dobré jídlo slabost a často a rád „vaří“ také na svých sociálních sítích. Nedávno se zde pochlubil právě uzeným hovězím jazykem, ze kterého se sbíhaly sliny také jeho sestře, zpěvačce Aničce Slováčkové (28) – soudě podle pochvalných smajlíků.

Mnohé útlocitné povahy by snad odradil jen naturalistický vzhled hovězího jazyka – ale to je zkrátka příroda. Dámy ohrnou nos, pánové oblíznou všema deseti. Uzený hovězí jazyk hořčicovou omáčkou. Tentokrát s rejžičkou,“ pochvaloval si Felix a narážel právě na to, že jazyk sám o sobě nevypadá během procesu vaření dvakrát vábně. Libové lahodné masíčko ovšem skóre snadno dorovná. „Ač dáma, miluji,“ ozvala se v komentářích další vyhlášená gurmánka, operní pěvkyně Dagmar Pecková (63).

Překvapivě velká diskuze se pod uzeným jazykem objevila ve chvíli, kdy se začal řešit vhodný typ omáčky. Mnozí jsou například zastánci křenové omáčky namísto hořčicové, kterou si k masu pro tentokrát dopřál Felix. Uzený hovězí jazyk je delikatesa, i když já ho častěji měla s křenovou omáčkou,“ psala například jedna z diskutujících.

V tomto případě má ovšem zásadový Felix jasno: „Uzené maso s křenovou omáčkou, ale uzený hovězí jazyk jedině s hořčicovou,“ vysvětluje muzikant v rozhovoru pro Lifee a přidává jednu nostalgickou vzpomínku z dětství. Moje máma dělávala uzený se švestkovou omáčkou. Toho jsem se mohl užrat.“

Budete potřebovat: uzený hovězí jazyk, cibule, olej, plnotučná hořčice, hladká mouka, 31 % smetana, bílý pepř, sůl

Postup: Uzený jazyk uvaříme stejně, jako bychom vařili polévku na vývar, (mrkev, celer, petržel, česnek, cibuli, černý pepř, nové koření, bobkový list). Já potom přidávám ještě rajské jablíčko. Vodu osolíme a vaříme asi 2 – 3 hodiny, dokud jazyk nezměkne. Potom jazyk vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme dle libosti. Jazyk ihned konzumujeme s chlebem, kyselou okurkou, hořčicí a křenem.

Následně si uděláme omáčku – zesklovatíme na másle cibulku, přilijeme trochu vývaru z jazyku, necháme mírně odpařit. K základu přidáme asi tři velké lžíce plnotučné hořčice, lehce zaprášíme hladkou moukou a osmahneme jako na jíšku. Zalijeme vývarem a za stálého míchání vaříme, abychom neměli hrudky. Nakonec omáčku můžeme rozmixovat nebo přepasírovat. Mícháme do zhoustnutí, přidáme 31% smetanu a malinko ještě povaříme. Posypeme čerstvě drceným bílým pepřem.

Jako přílohu jsem zvolil bílou rýži, protože tak to dělávala moje máma. Může být samozřejmě i houskový knedlík.

Na fotografie přesného postupu receptu, jak nám je poskytl muzikant Felix Slováček mladší, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Robert Rosenberg otevřeně před svou manželkou: Žil jsem dlouho jako bezdomovec a měl jsem 10 000 žen

Robert Rosenberg otevřeně před svou manželkou: Žil jsem dlouho jako bezdomovec a měl jsem 10 000 žen

RELATED ARTICLES