Pátek, 20 září, 2024
Google search engine
DomůMagazínPro ženyČeská klasika podle celebrit: Hanychová nezahušťuje guláš, Etzler dělá svíčkovou z kuřecího...

Česká klasika podle celebrit: Hanychová nezahušťuje guláš, Etzler dělá svíčkovou z kuřecího a Troška kapra s křenem –


Zdroj: Herminapress/koláž Lifee

Tradiční české recepty v různých variacích plní talíře nejen nám, obyčejným smrtelníkům, ale také tuzemským celebritám. Trojnásobná máma Agáta Hanychová (39) například magazínu prozradila, že vaří dětem dietní krůtí guláš bez přílohy a zahušťování, herec Miroslav Etzler (59) zase připravuje synovi Samuelovi nezahušťovanou nepravou svíčkovou z kuřecího masa a hlava se vám zatočí z receptu režiséra Zdeňka Trošky (71) na božskou rybu s křenem. Cukrářka Besky (30) potom přidala sladkou tečku.

České celebrity milují vaření a v rozhovorech pro Lifee sdílely hned několik fíglů, kterými českou klasiku ozvláštňují. Překvapivě se shodují například v tom, že by se pokrmy neměly zahušťovat moukou. Agáta Hanychová si tímto způsobem drží štíhlou linii, Miroslav Etzler zase věří v sílu základní zeleniny, která omáčku přirozeně zahustí.

Většinou to musím ještě trochu zředit a výjimečně tam dám smetanu na vaření. Samuel toho sní… Když mu to chutná, tak nejí, ale žere,“ poukázal v rozhovoru pro Lifee na neobvyklý apetit šestiletého syna. Připravte si nejoblíbenější recepty celebrit podle jejich instrukcí!

Doporučené video: Talk show Na kafeečko s Agátou Hanychovou

Krůtí guláš podle Agáty Hanychové

Budete potřebovat: cibuli, sádlo, přepuštěné máslo, krůtí maso, kmín, sladkou papriku, sůl

Příprava: Do kastrolu dáme nakrájenou cibulku a osmahneme ji do hněda. Dělám ji na sádle, k němž přidám i trochu přepuštěného másla. Potom tam hodím krůtí maso, které zarestuji, aby se zatáhlo. Posypu to kmínem a jen sladkou paprikou, protože to vařím dětem. Zaliju vodou, dusím a je to. A nezahušťuji. Ke guláši už potom nedělám nic dalšího, protože moje děti nejí přílohy.

Budete potřebovat: kuřecí stehenní řízky, olej, 2 kg mrkve, 1 kg petržele, 1 kg celeru, smetanu na vaření

Příprava: Mám rád kuřecí stehenní řízky, hovězí maso trvá připravit moc dlouho. Kuřecí tedy orestuji a do výpeku přidám dvě kila mrkve, kilo petržele a kilo celeru. Orestuji, zaliji vařící vodou a provařím. Potom jen omáčku promixuji a je to dokonalé.

Nikdy nezahušťuji omáčky moukou, jen občas smetanou na vaření. Jeden můj kamarád říká, že vařím nekompromisně. Mrsknu to tam, nevážím a neměřím, ale je to strašně dobré!

Budete potřebovat: kapra, česnek, sůl, drcený kmín, koření na ryby, máslo, čerstvý křen, smetanu na vaření nebo šlehačku

Příprava: Lepšího kapra jsem v životě nejedl. Kapra, ale může to být i jakákoliv jiná ryba, nakrájejte na podkovičky nebo na plátky, potřete česnekem utřeným se solí a posypte drceným kmínem a kořením na ryby. Pak to dejte na máslo na pekáček a na deset minut do trouby.

Mezitím si nastrouhejte čerstvý křen, zamíchejte ho do šlehačky nebo smetany na vaření. Vytáhněte pekáček z trouby, zalijte rybu směsí křenu a smetany, a vraťte na pět minut zpět. Vypněte troubu a pokrm nechte dojít.

Recept ze pstruha: Rybu vysušit, potřít uvnitř solí s česnekem. Dva druhy sýru nakrájejte na kostičky a nacpěte do ryby. Aby sýr nevypadl, rybu obalte anglickou slaninou a na másle dejte péct na 10 minut.

Na 30 kusů sušenek po 25 gramech budete potřebovat: 270 g hladké mouky, 230 g másla v pokojové teplotě, 210 g cukru krupice, 60 g sušených borůvek nasekaných nadrobno, 1 vejce pokojové teploty, 1,5 PL kvalitního černého čaje, 1 PL citrónové šťávy, 1/2 PL gelové fialové barvy, 1/2 ČL prášku do pečiva, 1/4 ČL sody bikarbóny, 1/2 ČL soli, lyofilizované lesní ovoce na posypání, prach z lesního ovoce na ozdobu.

Příprava: Cukr vymícháme v robotu s máslem, pak při malých otáčkách přidáme vejce. Následně přidáváme sypké ingredience a borůvky, pozor na přešlehání. Hmotu zlehka obarvíme. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti 25 g a necháváme je přibližně hodinu zachladit v lednici. Pak je asi devět minut pečeme při 170 stupních v horkovzdušné troubě. Po upečení ihned zasypáváme prachem z lesního ovoce a jemně do sušenek vtlačíme i jeho kousky.

Jak vypadají sušenky, které peče Besky? A co má v lednici Agáta Hanychová? Na to se můžete podívat v naší fotogalerii.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Česká klasika podle celebrit: Hanychová nezahušťuje guláš, Etzler dělá svíčkovou z kuřecího a Troška kapra s křenem –


Zdroj: Herminapress/koláž Lifee

Tradiční české recepty v různých variacích plní talíře nejen nám, obyčejným smrtelníkům, ale také tuzemským celebritám. Trojnásobná máma Agáta Hanychová (39) například magazínu prozradila, že vaří dětem dietní krůtí guláš bez přílohy a zahušťování, herec Miroslav Etzler (59) zase připravuje synovi Samuelovi nezahušťovanou nepravou svíčkovou z kuřecího masa a hlava se vám zatočí z receptu režiséra Zdeňka Trošky (71) na božskou rybu s křenem. Cukrářka Besky (30) potom přidala sladkou tečku.

České celebrity milují vaření a v rozhovorech pro Lifee sdílely hned několik fíglů, kterými českou klasiku ozvláštňují. Překvapivě se shodují například v tom, že by se pokrmy neměly zahušťovat moukou. Agáta Hanychová si tímto způsobem drží štíhlou linii, Miroslav Etzler zase věří v sílu základní zeleniny, která omáčku přirozeně zahustí.

Většinou to musím ještě trochu zředit a výjimečně tam dám smetanu na vaření. Samuel toho sní… Když mu to chutná, tak nejí, ale žere,“ poukázal v rozhovoru pro Lifee na neobvyklý apetit šestiletého syna. Připravte si nejoblíbenější recepty celebrit podle jejich instrukcí!

Doporučené video: Talk show Na kafeečko s Agátou Hanychovou

Krůtí guláš podle Agáty Hanychové

Budete potřebovat: cibuli, sádlo, přepuštěné máslo, krůtí maso, kmín, sladkou papriku, sůl

Příprava: Do kastrolu dáme nakrájenou cibulku a osmahneme ji do hněda. Dělám ji na sádle, k němž přidám i trochu přepuštěného másla. Potom tam hodím krůtí maso, které zarestuji, aby se zatáhlo. Posypu to kmínem a jen sladkou paprikou, protože to vařím dětem. Zaliju vodou, dusím a je to. A nezahušťuji. Ke guláši už potom nedělám nic dalšího, protože moje děti nejí přílohy.

Budete potřebovat: kuřecí stehenní řízky, olej, 2 kg mrkve, 1 kg petržele, 1 kg celeru, smetanu na vaření

Příprava: Mám rád kuřecí stehenní řízky, hovězí maso trvá připravit moc dlouho. Kuřecí tedy orestuji a do výpeku přidám dvě kila mrkve, kilo petržele a kilo celeru. Orestuji, zaliji vařící vodou a provařím. Potom jen omáčku promixuji a je to dokonalé.

Nikdy nezahušťuji omáčky moukou, jen občas smetanou na vaření. Jeden můj kamarád říká, že vařím nekompromisně. Mrsknu to tam, nevážím a neměřím, ale je to strašně dobré!

Budete potřebovat: kapra, česnek, sůl, drcený kmín, koření na ryby, máslo, čerstvý křen, smetanu na vaření nebo šlehačku

Příprava: Lepšího kapra jsem v životě nejedl. Kapra, ale může to být i jakákoliv jiná ryba, nakrájejte na podkovičky nebo na plátky, potřete česnekem utřeným se solí a posypte drceným kmínem a kořením na ryby. Pak to dejte na máslo na pekáček a na deset minut do trouby.

Mezitím si nastrouhejte čerstvý křen, zamíchejte ho do šlehačky nebo smetany na vaření. Vytáhněte pekáček z trouby, zalijte rybu směsí křenu a smetany, a vraťte na pět minut zpět. Vypněte troubu a pokrm nechte dojít.

Recept ze pstruha: Rybu vysušit, potřít uvnitř solí s česnekem. Dva druhy sýru nakrájejte na kostičky a nacpěte do ryby. Aby sýr nevypadl, rybu obalte anglickou slaninou a na másle dejte péct na 10 minut.

Na 30 kusů sušenek po 25 gramech budete potřebovat: 270 g hladké mouky, 230 g másla v pokojové teplotě, 210 g cukru krupice, 60 g sušených borůvek nasekaných nadrobno, 1 vejce pokojové teploty, 1,5 PL kvalitního černého čaje, 1 PL citrónové šťávy, 1/2 PL gelové fialové barvy, 1/2 ČL prášku do pečiva, 1/4 ČL sody bikarbóny, 1/2 ČL soli, lyofilizované lesní ovoce na posypání, prach z lesního ovoce na ozdobu.

Příprava: Cukr vymícháme v robotu s máslem, pak při malých otáčkách přidáme vejce. Následně přidáváme sypké ingredience a borůvky, pozor na přešlehání. Hmotu zlehka obarvíme. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti 25 g a necháváme je přibližně hodinu zachladit v lednici. Pak je asi devět minut pečeme při 170 stupních v horkovzdušné troubě. Po upečení ihned zasypáváme prachem z lesního ovoce a jemně do sušenek vtlačíme i jeho kousky.

Jak vypadají sušenky, které peče Besky? A co má v lednici Agáta Hanychová? Na to se můžete podívat v naší fotogalerii.

RELATED ARTICLES