Pondělí, 7 října, 2024
Google search engine
DomůMagazínCestováníV obchodech je nová Nutella. Prozradí ji | Cestování

V obchodech je nová Nutella. Prozradí ji | Cestování

728x90

V obchodech je nová Nutella Prozradí ji zelené víčko a vznikla přímo na přání zákazníků. Nutella je již desítky let známá a mnozí si ji oblíbili pro její krémovou konzistenci, neodolatelnou chuť lískových oříšků a jemný čokoládový nádech.

Tato ikonická pomazánka si našla místo v našich srdcích i na našich stolech, od snídaní až po dezerty. Od svého uvedení na trh se však Nutella téměř nezměnila – až do současnosti. Na oslavu 60. výročí uvedla společnost Nutella na trh novou odvážnou verzi své pomazánky: rostlinnou alternativu, která je navržena tak, aby potěšila vegany a osoby s intolerancí laktózy.

Nová éra: Nutella přechází na rostlinnou stravu

Rostlinná strava je stále populárnější, a proto stále více potravinářských společností inovuje své výrobky, aby uspokojili tento rostoucí trh. Rostlinná Nutella přichází jako reakce na poptávku spotřebitelů po etičtějších, ekologičtějších a alergiky šetrnějších variantách. Vstup Nutelly na rostlinnou půdu je však více než jen následování trendů – pro značku, která byla dlouho spojována s tradičními ingrediencemi, zejména mlékem, je to velký skok.

Foto: Pixabay

Nová Nutella neobsahuje mléko, což nepochybně osloví ty, kteří se vyhýbají laktóze. Nejde však jen o výměnu ingrediencí, výzva spočívá v zachování klasické chuti, kterou lidé znají a milují. Výrobce Nutelly slibuje, že rostlinná verze bude mít stejně bohatou oříškovou chuť a hladkou krémovou strukturu jako originál.

Přepracování ingrediencí: Co se změnilo?

Jádrem této proměny je snaha společnosti Nutella nahradit tradiční mléčné složky a zároveň zachovat podstatu pomazánky. Jak ale tedy nahradit něco tak zásadního, aniž by se ztratilo ono báječné chuťové kouzlo?

Odpověď zní: cizrna a rýžový sirup. Nová Nutella na rostlinné bázi využívá tyto inovativní ingredience k napodobení hladké struktury a jemné sladkosti, kterou jí tradičně dodává mléko.

Kromě toho se nová receptura obejde i bez palmového oleje, složky, která čelí kritice kvůli svému dopadu na životní prostředí. Pokud ji chcete vyzkoušet, hledejte zelené víčko )anebo se téhle byrvě naopak vyhněte, pokud o veganskou variantu nestojíte).

 

Zdroj: https://www.ferrero.com/int/en/news-stories/news/ferrero-launches-new-nutella-plant-based, https://www.kupi.cz/magazin/clanek/29580-nova-nutella?

Náhledové foto: Pixabay

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

V obchodech je nová Nutella. Prozradí ji | Cestování

728x90

V obchodech je nová Nutella Prozradí ji zelené víčko a vznikla přímo na přání zákazníků. Nutella je již desítky let známá a mnozí si ji oblíbili pro její krémovou konzistenci, neodolatelnou chuť lískových oříšků a jemný čokoládový nádech.

Tato ikonická pomazánka si našla místo v našich srdcích i na našich stolech, od snídaní až po dezerty. Od svého uvedení na trh se však Nutella téměř nezměnila – až do současnosti. Na oslavu 60. výročí uvedla společnost Nutella na trh novou odvážnou verzi své pomazánky: rostlinnou alternativu, která je navržena tak, aby potěšila vegany a osoby s intolerancí laktózy.

Nová éra: Nutella přechází na rostlinnou stravu

Rostlinná strava je stále populárnější, a proto stále více potravinářských společností inovuje své výrobky, aby uspokojili tento rostoucí trh. Rostlinná Nutella přichází jako reakce na poptávku spotřebitelů po etičtějších, ekologičtějších a alergiky šetrnějších variantách. Vstup Nutelly na rostlinnou půdu je však více než jen následování trendů – pro značku, která byla dlouho spojována s tradičními ingrediencemi, zejména mlékem, je to velký skok.

Foto: Pixabay

Nová Nutella neobsahuje mléko, což nepochybně osloví ty, kteří se vyhýbají laktóze. Nejde však jen o výměnu ingrediencí, výzva spočívá v zachování klasické chuti, kterou lidé znají a milují. Výrobce Nutelly slibuje, že rostlinná verze bude mít stejně bohatou oříškovou chuť a hladkou krémovou strukturu jako originál.

Přepracování ingrediencí: Co se změnilo?

Jádrem této proměny je snaha společnosti Nutella nahradit tradiční mléčné složky a zároveň zachovat podstatu pomazánky. Jak ale tedy nahradit něco tak zásadního, aniž by se ztratilo ono báječné chuťové kouzlo?

Odpověď zní: cizrna a rýžový sirup. Nová Nutella na rostlinné bázi využívá tyto inovativní ingredience k napodobení hladké struktury a jemné sladkosti, kterou jí tradičně dodává mléko.

Kromě toho se nová receptura obejde i bez palmového oleje, složky, která čelí kritice kvůli svému dopadu na životní prostředí. Pokud ji chcete vyzkoušet, hledejte zelené víčko )anebo se téhle byrvě naopak vyhněte, pokud o veganskou variantu nestojíte).

 

Zdroj: https://www.ferrero.com/int/en/news-stories/news/ferrero-launches-new-nutella-plant-based, https://www.kupi.cz/magazin/clanek/29580-nova-nutella?

Náhledové foto: Pixabay

RELATED ARTICLES