Pátek, 20 září, 2024
Google search engine
DomůMagazínCestováníŠvýcarský borůvkový džem krok za krokem | Cestování

Švýcarský borůvkový džem krok za krokem | Cestování

728x90

Švýcarský borůvkový džem krok za krokem a skoro bez práce – snídaně jak v hotelu za pár šupů. Poznejte kvalitu a chuť, kterou vám příroda okolo vás nabízí s tímto dokonalým borůvkovým džemem, do kterého nemusíte přidávat žádný cukr ani konzervanty. Recept nám poslala čtenářka Radka T. – prý ho má přímo ze svého oblíbeného hotelu ve Švýcarsku. Tak proto švýcarský.

Jakmile nastane zima, je velice důležité dbát na správný příjem vitamínů do těla. Nejen, že jste díky chladnějšímu počasí náchylnější na nemoci, zároveň je také slabší slunce a je vidět kratší dobu. V takových chvílích je potřeba vitamínovou složku dohnat jinde a vůbec nejlepší je mít zásobu domácího ovoce, jako jsou třeba borůvky. Tu si můžete zařídit vcelku jednoduše, třeba s tímto dokonalým džemem. Začněte s přípravou již teď a v zimě za to budete vy i vaši blízcí vděční.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat

  • extra zralé borůvky – dle chuti

Ano, může se vám to zdát neuvěřitelné, ale borůvky jsou skutečně to jediné, co na tento recept potřebujete. Nejlepší je mít vlastní vypěstované ze zahrádky, či je koupit někde na volném trhu. V supermarketech se totiž chemii, bohužel, nevyhnete. borůvky tedy důkladně omyjte pod studenou tekoucí vodou a následně je osušte. Poté je zbavte jejich pecek a dejte je do hrnce, nechejte je provařit do změknutí.

Foto: Pixabay

Švýcarský borůvkový džem – zpracování je snadné

Vezměte si mixér a zpracujte je s ním, následně je dejte opět vařit (v tuhle chvíli je můžete osladi, pokud chcete). Nachystejte si čisté zavařovací sklenice, pro jistotu je před použitím ještě umyjte. Naplňte sklenice borůvkami a důkladně je zavřete, otočte je dnem vzhůru a nechejte je odstát. Poté je dejte do hrnce, převařte je a zase je nechejte stát dnem vzhůru na 24 hodin. Následně máte hotovo, skladujte je na chladném a temném místě. Dobrou chuť!

 

Zdroj: e-mail od čtenářky, https://www.awashop.cz/boruvky-a-jejich-vyhody-pro-zdravi-p11216/

Náhledové foto: Pixabay

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Švýcarský borůvkový džem krok za krokem | Cestování

728x90

Švýcarský borůvkový džem krok za krokem a skoro bez práce – snídaně jak v hotelu za pár šupů. Poznejte kvalitu a chuť, kterou vám příroda okolo vás nabízí s tímto dokonalým borůvkovým džemem, do kterého nemusíte přidávat žádný cukr ani konzervanty. Recept nám poslala čtenářka Radka T. – prý ho má přímo ze svého oblíbeného hotelu ve Švýcarsku. Tak proto švýcarský.

Jakmile nastane zima, je velice důležité dbát na správný příjem vitamínů do těla. Nejen, že jste díky chladnějšímu počasí náchylnější na nemoci, zároveň je také slabší slunce a je vidět kratší dobu. V takových chvílích je potřeba vitamínovou složku dohnat jinde a vůbec nejlepší je mít zásobu domácího ovoce, jako jsou třeba borůvky. Tu si můžete zařídit vcelku jednoduše, třeba s tímto dokonalým džemem. Začněte s přípravou již teď a v zimě za to budete vy i vaši blízcí vděční.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat

  • extra zralé borůvky – dle chuti

Ano, může se vám to zdát neuvěřitelné, ale borůvky jsou skutečně to jediné, co na tento recept potřebujete. Nejlepší je mít vlastní vypěstované ze zahrádky, či je koupit někde na volném trhu. V supermarketech se totiž chemii, bohužel, nevyhnete. borůvky tedy důkladně omyjte pod studenou tekoucí vodou a následně je osušte. Poté je zbavte jejich pecek a dejte je do hrnce, nechejte je provařit do změknutí.

Foto: Pixabay

Švýcarský borůvkový džem – zpracování je snadné

Vezměte si mixér a zpracujte je s ním, následně je dejte opět vařit (v tuhle chvíli je můžete osladi, pokud chcete). Nachystejte si čisté zavařovací sklenice, pro jistotu je před použitím ještě umyjte. Naplňte sklenice borůvkami a důkladně je zavřete, otočte je dnem vzhůru a nechejte je odstát. Poté je dejte do hrnce, převařte je a zase je nechejte stát dnem vzhůru na 24 hodin. Následně máte hotovo, skladujte je na chladném a temném místě. Dobrou chuť!

 

Zdroj: e-mail od čtenářky, https://www.awashop.cz/boruvky-a-jejich-vyhody-pro-zdravi-p11216/

Náhledové foto: Pixabay

RELATED ARTICLES