Pátek, 20 září, 2024
Google search engine
DomůMagazínCestováníKonec nenažraných Čechů v hotelech | Cestování

Konec nenažraných Čechů v hotelech | Cestování

728x90

Konec nenažraných Čechů v hotelech all inclusive. Majitelé začali zavádět velmi efektivní opatření, aniž by sahali k nenáviděným pokutám. Potkala jsem se s tím na poslední dovolené a prý to rozhodně není ojedinělé.

A abych byla spravedlivá, jako prasátka se u stolu chovají i jiné národy. Není to jen o nás. Ale když jsem se někomu zmínila o tom, co jsem zažila, hned přišla zmínka o nenažraných Češích. Proč se jako národ musíme tak sebemrskat netuším, ale v nadpisu to nechám. Třeba z toho zase bude nějaká zajímavá diskuze.

TIP: Levným jídlem je známá i Biedronka, která aktuálně vyráží do světa.

Ta hromada jídla…

V srdci hotelů s all inclusive se často odehrává zvláštní podívaná: bufety překypující nekonečnou nabídkou jídel a hosté, kteří si chtějí dopřát od všeho trochu. Tato hojnost však často vede ke značnému plýtvání, protože talíře naplněné až po okraj zůstávají často nedojedené. Aby se s tím hoteliéři vypořádali, vymysleli chytré strategie bez sankcí.

Foto: Pixabay

Ne vy, ale personál určí, kolik toho sníte

Jedním z nejnovějších zavedených opatření je zavedení kontroly porcí na bufetových stanicích. Vyškolený personál obsluhuje hosty a dbá na to, aby byl každý talíř promyšleně naporcován. Hosté se mohou vrátit pro další porci, ale až poté, co dojedí tu první. Tato taktika nejenže pomáhá snižovat plýtvání jídlem, ale také nenápadně povzbuzuje hosty, aby přesněji odhadli svou chuť k jídlu.

Za mě to bylo jednoduché. Člověk jen ukázal a dostal, co chtěl. Ale platilo to jen u sýrů, uzenin a tak. Naopak ovoce a saláty byly jen tak na volno, těmi asi nikdo neplýtvá.

TIP: Přestaňte počítat a mrkněte, kdo v ČR vydělává nejvíce. Kancelářské krysy to nejsou. 

Vizuální přitažlivost nad objemem

Šéfkuchaři se také více zaměřují na prezentaci a kvalitu pokrmů než na pouhou kvantitu. Menší, estetičtější pokrmy, které se často doplňují, zajišťují, že jídlo vypadá lákavě a čerstvě, a odrazují od velkých, zbytečných porcí. To za mě také není úplně špatná strategie.

 

Zdroj: autorský text, https://www.blesk.cz/clanek/cestovani/326999/dovolenkove-prohresky-cechu-smazene-rizky-a-prejidani-na-all-inclusive.html, https://www.asenior.cz/cesi-to-na-dovolenych-prehaneji-s-jidlem/

Náhledové foto: Pixabay

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Konec nenažraných Čechů v hotelech | Cestování

728x90

Konec nenažraných Čechů v hotelech all inclusive. Majitelé začali zavádět velmi efektivní opatření, aniž by sahali k nenáviděným pokutám. Potkala jsem se s tím na poslední dovolené a prý to rozhodně není ojedinělé.

A abych byla spravedlivá, jako prasátka se u stolu chovají i jiné národy. Není to jen o nás. Ale když jsem se někomu zmínila o tom, co jsem zažila, hned přišla zmínka o nenažraných Češích. Proč se jako národ musíme tak sebemrskat netuším, ale v nadpisu to nechám. Třeba z toho zase bude nějaká zajímavá diskuze.

TIP: Levným jídlem je známá i Biedronka, která aktuálně vyráží do světa.

Ta hromada jídla…

V srdci hotelů s all inclusive se často odehrává zvláštní podívaná: bufety překypující nekonečnou nabídkou jídel a hosté, kteří si chtějí dopřát od všeho trochu. Tato hojnost však často vede ke značnému plýtvání, protože talíře naplněné až po okraj zůstávají často nedojedené. Aby se s tím hoteliéři vypořádali, vymysleli chytré strategie bez sankcí.

Foto: Pixabay

Ne vy, ale personál určí, kolik toho sníte

Jedním z nejnovějších zavedených opatření je zavedení kontroly porcí na bufetových stanicích. Vyškolený personál obsluhuje hosty a dbá na to, aby byl každý talíř promyšleně naporcován. Hosté se mohou vrátit pro další porci, ale až poté, co dojedí tu první. Tato taktika nejenže pomáhá snižovat plýtvání jídlem, ale také nenápadně povzbuzuje hosty, aby přesněji odhadli svou chuť k jídlu.

Za mě to bylo jednoduché. Člověk jen ukázal a dostal, co chtěl. Ale platilo to jen u sýrů, uzenin a tak. Naopak ovoce a saláty byly jen tak na volno, těmi asi nikdo neplýtvá.

TIP: Přestaňte počítat a mrkněte, kdo v ČR vydělává nejvíce. Kancelářské krysy to nejsou. 

Vizuální přitažlivost nad objemem

Šéfkuchaři se také více zaměřují na prezentaci a kvalitu pokrmů než na pouhou kvantitu. Menší, estetičtější pokrmy, které se často doplňují, zajišťují, že jídlo vypadá lákavě a čerstvě, a odrazují od velkých, zbytečných porcí. To za mě také není úplně špatná strategie.

 

Zdroj: autorský text, https://www.blesk.cz/clanek/cestovani/326999/dovolenkove-prohresky-cechu-smazene-rizky-a-prejidani-na-all-inclusive.html, https://www.asenior.cz/cesi-to-na-dovolenych-prehaneji-s-jidlem/

Náhledové foto: Pixabay

RELATED ARTICLES