Sobota, 5 října, 2024
Google search engine
DomůElektronikaTest: Xiaomi 14 Ultra – elegantní fotospecialista - CHIP.cz

Test: Xiaomi 14 Ultra – elegantní fotospecialista – CHIP.cz

728x90

Smartphone Xiaomi 14 Ultra na vás určitě zapůsobí, obzvláště když na něj nasadíte Photography Kit. Záda z umělé kůže vypadají elegantně, zatímco modul s fotoaparáty už tolik ne, ale upozorní na to, že tenhle přístroj si asi s fotografiemi ví rady. A to ví. Přesto nás v některých parametrech lehce zklamal.

S hmotností 220 gramů není tento 6,7palcový mobilní telefon ano příliš těžký. OLED displej na své velké úhlopříčce prezentuje ostrý obraz s rozlišením rozlišení 1 440 x 3 200 pixelů. V nastavení jej můžeme přepnout zpět na Full HD Plus, abyste o něco prodloužili výdrž baterii – jen orlí oči poznají skutečný rozdíl v ostrosti.

OLED panel v našem testu ukázal své typické přednosti. Xiaomi 14 Ultra boduje velmi širokým barevným spektrem, dobrým kontrastem a velmi vysokým jasem. V testovací laboratoři jsme totiž naměřili maximální jas 1 430 cd/m².  Díky tomu snadno rozpoznáte jeho obsah i na slunci.
 

porovnání

Zdroj:
redakce Chip
zoom

Zdroj:
redakce Chip

Displej vyplňuje celou přední stranu. Na zadní straně je pak modul s fotoaparáty, který z jinak jen devět milimetrů tenkého krytu vyčnívá o více než šest milimetrů. Občas tak překáží při držení a odkládání smartphonu. Co se týká vnitřního vybavení, je stejně jako Xiaomi 14 (recenze) nebo Honor Magic 6 Pro je i model Xiaomi 14 Ultra poháněn Snapdragonem 8 třetí generace. V kombinaci s 16 GB RAM procesor zazářil i v testu výkonu. Všechny hodnoty benchmarků jsou skvělé a při praktickém používání jsme nezaznamenali žádné zasekávání ani příliš dlouhé načítání. Ani graficky náročné 3D hry, jako je například „Genshin Impact“, nečiní při nejvyšším grafickém nastavení žádné problémy.

nastavení

Zdroj:
redakce Chip
nastavení

Zdroj:
redakce Chip

Navzdory výpočetnímu výkonu si Xiaomi 14 Ultra vede dobře. Pouzdro se příliš nezahřívá, což podporuje nerušené hraní her nebo rozsáhlou editaci médií. Aby toho však bylo dosaženo, je výkon také snížen o něco rychleji než u některých jiných mobilních telefonů. Například v zátěžovém testu výdrže klesne hodnota výkonu po 20 minutách na pouhých 69 % původní hodnoty.

Výdrž na baterie

Z hlediska výdrže baterie by však telefon Xiaomi 14 Ultra mohl být lepší. Pokud ponecháme obnovovací frekvenci na energeticky úsporném standardu 60 Hertzů, vydrží tento kožený mobilní telefon v testu 13:14 hodin, než si vynutí přestávku na nabití. Pokud zvolíte obnovovací frekvenci 120 Hertzů, zhasne již po 08:12 h.
 

Výdrž na baterii

Baterie
Porovnání výdrže na baterie při surfování na internetu – (LTE, 60 Hz). Měření probíhá ve formátu displeje na šířku, displej zůstává vždy aktivní a je nastaven na jas 200 cd/m². Hodnota jasu odpovídá průměrnému chování uživatele.

Zdroj:
redakce Chip

Vzhledem k adaptivní snímkové frekvenci by se tedy skutečná praktická hodnota měla pohybovat v tomto rozmezí v závislosti na používání. To jsou samy o sobě dobré hodnoty, ale vzhledem k více než 16 hodinám naměřených u Honoru Magic 6 Pro a téměř 17 hodinám u Samsungu Galaxy S24 Ultra to už tak oslnivá hodnota není.

Naštěstí nemusíme dlouho čekat, než se Xiaomi 14 Ultra opět plně nabije. Po 30 minutách byl testovací přístroj již plně nabitý na úctyhodných 91 % pomocí dodávaného 120W napájecího zdroje. Poté jej lze používat přibližně 12 hodin při frekvenci 60 Hz.
 

Xiaomi 14 Ultra
Od širokoúhlého po ultrazoom.

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce

Působivá fotovýbava

Velký ostrůvek fotoaparátu na zadní straně telefonu Xiaomi 14 Ultra nejen upoutá pozornost, ale také zajistí působivé fotografie. Čtveřice fotoaparátů od společnosti Leica se skládá z 50megapixelového hlavního fotoaparátu s velkým 1palcovým snímačem a tří podpůrných fotoaparátů: ultraširokoúhlého fotoaparátu pro širší zorné pole a dvou fotoaparátů s teleobjektivem s optickým zoomem až 3,2X a 5X. Objekty lze digitálně přiblížit až 120násobně. Ačkoli kvalita těchto extrémních fotografií není nijak skvělá, stále předčí fotografie z Galaxy S24 Ultra.
 

Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce

Normální fotografie ale vypadají přímo skvěle. Detaily, kontrasty i barvy jsou v pořádku a celkově zajistí velmi pěkný výsledný obraz. Fotografie zobrazují jasné a dobře exponované struktury, aniž by se příliš vzdalovaly realitě. Líbilo se nám také makro přiblížení, dlouhá expozice v noci a optický zoom.

Rozdělení na dva režimy Leica „Vibrant“ a „Authentic“ ale někdy nezajišťuje přidanou hodnotu. Druhý jmenovaný jako by pouze umístil kolem portrétu tmavou záři a tím fotografii nevylepšil, ale naopak jí vnutil jakýsi hororový filtr. Xiaomi tím chce pravděpodobně napodobit vzhled klasických fotografií, ale v běžném provozu jsme raději zůstali u režimu „Vibrant“. Ale nejsou to samozřejmě jediné režimy, které aplikace pro fotografování nabízí.
 

Xiaomi 14 Ultra
Noční záběry

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra
Noční záběry

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra
Noční záběry

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra
Noční záběry

Zdroj:
Chip redakce

Na Xiaomi 14 Ultra natočíte i videa v rozlišení až 8K při 30 snímcích za sekundu (FPS). Ve 4K je naopak možné natáčet až při 120 FPS a ve Full HD dokonce při 480 snímcích za sekundu. Selfie kamera pořizuje neméně působivé 32megapixelové fotografie. Pokud to s fotografováním chcete brát trochu vážněji, můžete si k Xiaomi 14 Ultra pořídit za zhruba 5 000 Kč fotografickou sadu Photography Kit obsahující kryt na který lze umístit předsádky a také získáte mechanickou spoušť, zoomovací páčku a otočné kolečko pro další nastavení. V gripu, se kterým se mobil dobře drží je navíc přídavná baterie. Je to skutečně způsob, jak si z mobilu udělat parádní fotoaparát a fyzická tlačítka pocit z fotografování značně vylepšují. Ukázkové fotografie v plném rozlišení najdete ZDE.

Moderní prvky s mezerou

Ačkoli by měl být model Ultra ve srovnání s Xiaomi 14 vlastně ve všech ohledech o krok výš, jeho výrobce se záhadně rozhodl nepodporovat u něj digitální eSIM. Naproti tomu model Xiaomi 14 virtuální SIM kartu akceptuje. Koneckonců oba mobilní telefony nabízejí provoz dvou SIM karet v 5G. Dále vysílají přes Wi-Fi 7, umožňují připojení přes Bluetooth 5.4 a umožňují provádět bezkontaktní platby u pokladny v supermarketu přes NFC.
 

Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce

Malou specialitou smartphonů Xiaomi je jejich infračervený senzor, který můžeme využít například k ovládání kompatibilních televizorů. Xiaomi 14 Ultra boduje také spolehlivým snímačem otisků prstů pod displejem, akusticky příjemnými stereo reproduktory a ochranou IP68 proti prachu a dočasnému ponoření do vody.

Slot na paměťové karty chybí. To však není žádná tragédie, protože interní paměť 512 GB by měla stačit i náročnějším. Po počátečním nastavení jsme měli k dispozici ještě zhruba 440 GB pro volné použití. V případě potřeby lze připojit i externí paměťová zařízení přes USB-C 3.2. Audiovýstup chybí.

Xiaomi 14 Ultra se dodává se systémem HyperOS založeným na Androidu 14. Xiaomi slibuje plné aktualizace minimálně do roku 2028 a bezpečnostní aktualizace až do roku 2029. Samsung a Google sice podporují svá špičková zařízení o několik let déle, ale příslib čtyř let je stále rozumný.
 

Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce

Nabízí také podporu dvou SIM karet, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 a NFC. Je třeba upozornit na některá omezení, jako je absence slotu na paměťovou kartu a výstupu jack pro sluchátka. Běží na systému HyperOS založeném na Androidu 14 a slibuje dlouhodobou softwarovou podporu.

Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce

Mohlo by vás zajímat


Smartphony




Náš závěr

Díky umělé kůži a obřímu modulu s fotoaparáty vás smartphone Xiaomi 14 Ultra asi okamžitě upoutá. A navíc je zajímavý i zevnitř. Výkon je díky Snapdragonu 8 Gen 3 extrémně vysoký a bez problémů postačí i na hraní her náročných na procesor. Na 6,7palcovém OLED displeji se zobrazuje ostrý obraz, který zaujme také sytými barvami, vysokým kontrastem a velmi vysokým maximálním jasem. Čtveřice fotoaparátů pořizuje působivé fotografie, natáčí 8K videa a rychle zoomuje. 

Líbila se nám moderní a rozsáhlá výbava (podpora dvou SIM karet, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 a NFC) – jediné, co nám chybí, je podpora eSIM a lehce zkritizovat jsme museli také baterii. Ačkoli výdrž lehce přes 13 hodin není špatná, řada současných špičkových zařízení tuto hodnotu někdy výrazně překračuje. I přes jinak skvělou technickou výbavu se proto velmi vysoká startovací cena 35 000 Kč nevyplatí každému. Celkově lze říci, že Xiaomi 14 Ultra nabízí působivý výkon a funkce za vysokou cenu.
 

Technická data

Xiaomi 14 Ultra


Displej (úhlopříčka / rozlišení)6,7″ / 3 200 x 1 440 / OLED / 120 Hz

Displej (max. jas / šach. kontrast)1 1430 cd/m2 / 143 : 1

CPU / GPU / RAM(1+3+2x+2x, max. 3 400 MHz) / Adreno 750 / 16 GB

Výbava2x (nano), 5G, Wi-Fi 7, USB-C 3.2, BT 5.4, NFC, 50+50+50 / 32 Mpx, 5 300 mAh, indukční dobíjení, IP68, snímač otisků prstů

Uživatelská paměť (int. / ext. / USB OTG)512GB (439,8 GB) / ne / ano

Výdrž na baterii (on-line): 60 Hz / max. Hz / dobíjení13:14 / 08:12 / 00:40 h:m

PCMark 3.0 / GFX-Bench 16 530 bodů / 165 fps

Operační systémAndroid 14

Rozměry a hmotnost161 x 75 x 15,6 mm, 220 g

Výkon (20 %)1,0

Výbava (20 %)1,3

Výdrž na baterii (20 %)1,9

Displej (20 %)1,4

Fotoaparát (20 %)1,2

Cena35 000 Kč

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Test: Xiaomi 14 Ultra – elegantní fotospecialista – CHIP.cz

728x90

Smartphone Xiaomi 14 Ultra na vás určitě zapůsobí, obzvláště když na něj nasadíte Photography Kit. Záda z umělé kůže vypadají elegantně, zatímco modul s fotoaparáty už tolik ne, ale upozorní na to, že tenhle přístroj si asi s fotografiemi ví rady. A to ví. Přesto nás v některých parametrech lehce zklamal.

S hmotností 220 gramů není tento 6,7palcový mobilní telefon ano příliš těžký. OLED displej na své velké úhlopříčce prezentuje ostrý obraz s rozlišením rozlišení 1 440 x 3 200 pixelů. V nastavení jej můžeme přepnout zpět na Full HD Plus, abyste o něco prodloužili výdrž baterii – jen orlí oči poznají skutečný rozdíl v ostrosti.

OLED panel v našem testu ukázal své typické přednosti. Xiaomi 14 Ultra boduje velmi širokým barevným spektrem, dobrým kontrastem a velmi vysokým jasem. V testovací laboratoři jsme totiž naměřili maximální jas 1 430 cd/m².  Díky tomu snadno rozpoznáte jeho obsah i na slunci.
 

porovnání

Zdroj:
redakce Chip
zoom

Zdroj:
redakce Chip

Displej vyplňuje celou přední stranu. Na zadní straně je pak modul s fotoaparáty, který z jinak jen devět milimetrů tenkého krytu vyčnívá o více než šest milimetrů. Občas tak překáží při držení a odkládání smartphonu. Co se týká vnitřního vybavení, je stejně jako Xiaomi 14 (recenze) nebo Honor Magic 6 Pro je i model Xiaomi 14 Ultra poháněn Snapdragonem 8 třetí generace. V kombinaci s 16 GB RAM procesor zazářil i v testu výkonu. Všechny hodnoty benchmarků jsou skvělé a při praktickém používání jsme nezaznamenali žádné zasekávání ani příliš dlouhé načítání. Ani graficky náročné 3D hry, jako je například „Genshin Impact“, nečiní při nejvyšším grafickém nastavení žádné problémy.

nastavení

Zdroj:
redakce Chip
nastavení

Zdroj:
redakce Chip

Navzdory výpočetnímu výkonu si Xiaomi 14 Ultra vede dobře. Pouzdro se příliš nezahřívá, což podporuje nerušené hraní her nebo rozsáhlou editaci médií. Aby toho však bylo dosaženo, je výkon také snížen o něco rychleji než u některých jiných mobilních telefonů. Například v zátěžovém testu výdrže klesne hodnota výkonu po 20 minutách na pouhých 69 % původní hodnoty.

Výdrž na baterie

Z hlediska výdrže baterie by však telefon Xiaomi 14 Ultra mohl být lepší. Pokud ponecháme obnovovací frekvenci na energeticky úsporném standardu 60 Hertzů, vydrží tento kožený mobilní telefon v testu 13:14 hodin, než si vynutí přestávku na nabití. Pokud zvolíte obnovovací frekvenci 120 Hertzů, zhasne již po 08:12 h.
 

Výdrž na baterii

Baterie
Porovnání výdrže na baterie při surfování na internetu – (LTE, 60 Hz). Měření probíhá ve formátu displeje na šířku, displej zůstává vždy aktivní a je nastaven na jas 200 cd/m². Hodnota jasu odpovídá průměrnému chování uživatele.

Zdroj:
redakce Chip

Vzhledem k adaptivní snímkové frekvenci by se tedy skutečná praktická hodnota měla pohybovat v tomto rozmezí v závislosti na používání. To jsou samy o sobě dobré hodnoty, ale vzhledem k více než 16 hodinám naměřených u Honoru Magic 6 Pro a téměř 17 hodinám u Samsungu Galaxy S24 Ultra to už tak oslnivá hodnota není.

Naštěstí nemusíme dlouho čekat, než se Xiaomi 14 Ultra opět plně nabije. Po 30 minutách byl testovací přístroj již plně nabitý na úctyhodných 91 % pomocí dodávaného 120W napájecího zdroje. Poté jej lze používat přibližně 12 hodin při frekvenci 60 Hz.
 

Xiaomi 14 Ultra
Od širokoúhlého po ultrazoom.

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce

Působivá fotovýbava

Velký ostrůvek fotoaparátu na zadní straně telefonu Xiaomi 14 Ultra nejen upoutá pozornost, ale také zajistí působivé fotografie. Čtveřice fotoaparátů od společnosti Leica se skládá z 50megapixelového hlavního fotoaparátu s velkým 1palcovým snímačem a tří podpůrných fotoaparátů: ultraširokoúhlého fotoaparátu pro širší zorné pole a dvou fotoaparátů s teleobjektivem s optickým zoomem až 3,2X a 5X. Objekty lze digitálně přiblížit až 120násobně. Ačkoli kvalita těchto extrémních fotografií není nijak skvělá, stále předčí fotografie z Galaxy S24 Ultra.
 

Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce

Normální fotografie ale vypadají přímo skvěle. Detaily, kontrasty i barvy jsou v pořádku a celkově zajistí velmi pěkný výsledný obraz. Fotografie zobrazují jasné a dobře exponované struktury, aniž by se příliš vzdalovaly realitě. Líbilo se nám také makro přiblížení, dlouhá expozice v noci a optický zoom.

Rozdělení na dva režimy Leica „Vibrant“ a „Authentic“ ale někdy nezajišťuje přidanou hodnotu. Druhý jmenovaný jako by pouze umístil kolem portrétu tmavou záři a tím fotografii nevylepšil, ale naopak jí vnutil jakýsi hororový filtr. Xiaomi tím chce pravděpodobně napodobit vzhled klasických fotografií, ale v běžném provozu jsme raději zůstali u režimu „Vibrant“. Ale nejsou to samozřejmě jediné režimy, které aplikace pro fotografování nabízí.
 

Xiaomi 14 Ultra
Noční záběry

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra
Noční záběry

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra
Noční záběry

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra
Noční záběry

Zdroj:
Chip redakce

Na Xiaomi 14 Ultra natočíte i videa v rozlišení až 8K při 30 snímcích za sekundu (FPS). Ve 4K je naopak možné natáčet až při 120 FPS a ve Full HD dokonce při 480 snímcích za sekundu. Selfie kamera pořizuje neméně působivé 32megapixelové fotografie. Pokud to s fotografováním chcete brát trochu vážněji, můžete si k Xiaomi 14 Ultra pořídit za zhruba 5 000 Kč fotografickou sadu Photography Kit obsahující kryt na který lze umístit předsádky a také získáte mechanickou spoušť, zoomovací páčku a otočné kolečko pro další nastavení. V gripu, se kterým se mobil dobře drží je navíc přídavná baterie. Je to skutečně způsob, jak si z mobilu udělat parádní fotoaparát a fyzická tlačítka pocit z fotografování značně vylepšují. Ukázkové fotografie v plném rozlišení najdete ZDE.

Moderní prvky s mezerou

Ačkoli by měl být model Ultra ve srovnání s Xiaomi 14 vlastně ve všech ohledech o krok výš, jeho výrobce se záhadně rozhodl nepodporovat u něj digitální eSIM. Naproti tomu model Xiaomi 14 virtuální SIM kartu akceptuje. Koneckonců oba mobilní telefony nabízejí provoz dvou SIM karet v 5G. Dále vysílají přes Wi-Fi 7, umožňují připojení přes Bluetooth 5.4 a umožňují provádět bezkontaktní platby u pokladny v supermarketu přes NFC.
 

Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce

Malou specialitou smartphonů Xiaomi je jejich infračervený senzor, který můžeme využít například k ovládání kompatibilních televizorů. Xiaomi 14 Ultra boduje také spolehlivým snímačem otisků prstů pod displejem, akusticky příjemnými stereo reproduktory a ochranou IP68 proti prachu a dočasnému ponoření do vody.

Slot na paměťové karty chybí. To však není žádná tragédie, protože interní paměť 512 GB by měla stačit i náročnějším. Po počátečním nastavení jsme měli k dispozici ještě zhruba 440 GB pro volné použití. V případě potřeby lze připojit i externí paměťová zařízení přes USB-C 3.2. Audiovýstup chybí.

Xiaomi 14 Ultra se dodává se systémem HyperOS založeným na Androidu 14. Xiaomi slibuje plné aktualizace minimálně do roku 2028 a bezpečnostní aktualizace až do roku 2029. Samsung a Google sice podporují svá špičková zařízení o několik let déle, ale příslib čtyř let je stále rozumný.
 

Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce

Nabízí také podporu dvou SIM karet, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 a NFC. Je třeba upozornit na některá omezení, jako je absence slotu na paměťovou kartu a výstupu jack pro sluchátka. Běží na systému HyperOS založeném na Androidu 14 a slibuje dlouhodobou softwarovou podporu.

Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
redakce Chip
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce
Xiaomi 14 Ultra

Zdroj:
Chip redakce

Mohlo by vás zajímat


Smartphony




Náš závěr

Díky umělé kůži a obřímu modulu s fotoaparáty vás smartphone Xiaomi 14 Ultra asi okamžitě upoutá. A navíc je zajímavý i zevnitř. Výkon je díky Snapdragonu 8 Gen 3 extrémně vysoký a bez problémů postačí i na hraní her náročných na procesor. Na 6,7palcovém OLED displeji se zobrazuje ostrý obraz, který zaujme také sytými barvami, vysokým kontrastem a velmi vysokým maximálním jasem. Čtveřice fotoaparátů pořizuje působivé fotografie, natáčí 8K videa a rychle zoomuje. 

Líbila se nám moderní a rozsáhlá výbava (podpora dvou SIM karet, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 a NFC) – jediné, co nám chybí, je podpora eSIM a lehce zkritizovat jsme museli také baterii. Ačkoli výdrž lehce přes 13 hodin není špatná, řada současných špičkových zařízení tuto hodnotu někdy výrazně překračuje. I přes jinak skvělou technickou výbavu se proto velmi vysoká startovací cena 35 000 Kč nevyplatí každému. Celkově lze říci, že Xiaomi 14 Ultra nabízí působivý výkon a funkce za vysokou cenu.
 

Technická data

Xiaomi 14 Ultra


Displej (úhlopříčka / rozlišení)6,7″ / 3 200 x 1 440 / OLED / 120 Hz

Displej (max. jas / šach. kontrast)1 1430 cd/m2 / 143 : 1

CPU / GPU / RAM(1+3+2x+2x, max. 3 400 MHz) / Adreno 750 / 16 GB

Výbava2x (nano), 5G, Wi-Fi 7, USB-C 3.2, BT 5.4, NFC, 50+50+50 / 32 Mpx, 5 300 mAh, indukční dobíjení, IP68, snímač otisků prstů

Uživatelská paměť (int. / ext. / USB OTG)512GB (439,8 GB) / ne / ano

Výdrž na baterii (on-line): 60 Hz / max. Hz / dobíjení13:14 / 08:12 / 00:40 h:m

PCMark 3.0 / GFX-Bench 16 530 bodů / 165 fps

Operační systémAndroid 14

Rozměry a hmotnost161 x 75 x 15,6 mm, 220 g

Výkon (20 %)1,0

Výbava (20 %)1,3

Výdrž na baterii (20 %)1,9

Displej (20 %)1,4

Fotoaparát (20 %)1,2

Cena35 000 Kč

RELATED ARTICLES