Neděle, 6 října, 2024
Google search engine
DomůElektronikaTest: Samsung Galaxy Ring – revoluce na prstu, ale s háčkem -...

Test: Samsung Galaxy Ring – revoluce na prstu, ale s háčkem – CHIP.cz

728x90

Samsung Galaxy Ring se po intenzivním testu ukázal jako spolehlivý sportovní společník, i když bez smartphonu moc nefunguje. Koneckonců, nemá žádné ovládací prvky, natož pak displej. Ovládá se proto výhradně prostřednictvím aplikace a účet Samsung je povinný. Momentálně jej také můžete zprovoznit pouze na telefonech s firmwarem One UI 6.1.1, který zatím používají pouze modely Galaxy Z Fold6 nebo Z Flip6, ale aktualizace jistě brzy přijde i na modely S24 a skládačky páté generace.

Prsten tedy nemá žádné ovládací prvky ani displej, ale vestavěné senzory fungují spolehlivě a rozdíly oproti hodnotám sledovaných životních funkcí jsme oproti výsledkům z chytrých hodinek téměř nezaznamenali.

Chytrý prsten dále pomocí pohybových gest umožňuje ovládání některých funkcí moderních mobilních telefonech Samsung, mimo jiné můžete pohybem prstu pořizovat fotografie. Protože je však prsten stejně drahý jako chytré hodinky, pravděpodobně si v této generaci ještě nezíská všechny sportovní fanoušky. Rozhodně je ale praktický.

Samsung Galaxy Ring

Zdroj:
Chip
Balení Samsung Galaxy Ring

Zdroj:
Chip

Praktický test s prstenem menší velikosti

Chytré prsteny mají přesvědčit takové uživatele, kteří nechtějí z různých důvodů nosit chytré hodinky nebo fitness náramky a požadují diskrétnější digitální doplněk. Možná se najdou i uživatelé, kteří budou chtít kombinovat údaje z chytrého prstenu a hodinek. Během testu jsme ale zjistili, že pokud máte s aplikací v telefonu spárován zároveň prsten i hodinky, tak dává aplikace přednost údajům z hodinek. Nosit obě zařízení současně tedy nepřinese žádnou větší přesnost. Galaxy Ring se u nás ještě neprodává a na český trh přijde snad koncem roku, ale v naší laboratoři jsme měli možnost jej na několik dní vyzkoušet.

Obecně poskytuje chytrý prsten Samsung Galaxy Ring úplně jiný zážitek než chytré hodinky. Nová zkušenost je to hlavně pro uživatele, kteří nejsou zvyklí nosit prsteny. Pro účely testu jsme si navíc nemohli vybrat velikost a zapůjčený model velikosti 10 nám byl poměrně malý, takže jsme jej museli nosit pouze na prsteníčku, přičemž Samsung doporučuje nosit prsten na ukazováčku.

Pokud neznáte obvod svého prstu z hlavy, můžete použít testovací kartičku, kterou kromě Samsungu nabízí i jiní výrobci chytrých nebo platebních prstenů. Pomocí ní si tedy vyberete prsten správné velikosti, v prodeji budou za stejnou cenu (v Evropě momentálně za cca 4510 eur, tedy něco pod 12 000 Kč) modely od velikosti 5 do velikosti 13. 

Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring

Zdroj:
Chip

Prst místo zápěstí – to je jiný pocit

Samsung Galaxy Ring se bude prodávat v černé, stříbrné a zlaté barvě. Náš testovací kus byl černý a na prstu tedy vynikne víc než běžné prsteny. I přes titanové pouzdro je lehký, takže se nosí pohodlně. Zároveň jsme ale měli vtíravý pocit, že u musíme být obzvláště opatrní, abychom jej nepoškrábali. Mít na prstu hloupý kovový prsten je něco úplně jiného než na něm nosit mikropočítač za 450 eur.

Všechno je ale otázka zvyku a lidé, kteří jsou na nošení prstenu zvyklí, to asi budou vidět jinak. Samsung Galaxy Ring nás nerušil ani při práci, cestování nebo spánku. Tělo prstenu má malý výstupek, který má směřovat do dlaně. Senzory pod ním jsou umístěny na vnitřní straně prstenu a jsou tak o něco více chráněny. Galaxy Ring je voděodolný do 10 ATM, takže jej lze bez obav nosit i při plavání. 

Prsten se dodává v průhledném pouzdru se světelnými diodami, ve kterém se i nabíjí. Nabíjecí pouzdro budete potřebovat také během párování prstenu se smartphonem.
 

Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring v nabíjecí krabičce

Zdroj:
Chip

Tři aplikace a nutný účet u Samsungu

V okamžiku, kdy chcete prsten připojit ke smartphonu, potřebujete aplikaci Galaxy Wearable a zásuvný modul speciálně pro prsten. Zároveň musíte být zaregistrováni k účtu Samsung. Pro používání prstenu je nutná nejnovější verze aplikace Samsung Health, která byla v době testování dostupná pouze pro smartphony Samsung v obchodě Galaxy Store. Když jsme chtěli vyzkoušet Galaxy Ring na mobilním telefonu jiného výrobce než Samsungu a nainstalovali jsme aplikaci Samsung Health z obchodu Google Play, obdrželi jsme starou verzi bez podpory prstenu.

Podle Samsungu ale lze prsten používat i s mobilními telefony jiných výrobců než Samsung. Oficiální požadavek zní: „Galaxy Ring musí být spárován s kompatibilním smartphonem se systémem Android 11.0 nebo vyšším a alespoň 1,5 GB RAM. Vyžadována je také aplikace Samsung Health (verze 6.27 nebo vyšší) a přihlášení k účtu Samsung.“ Ovládání prstenu Galaxy Ring gesty a některé další doplňkové funkce však vyžadují verzi One UI 6.1.1. V době testu byla tato verze dostupná pouze na nových modelech Samsung Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6, na starší smartphony od Samsungu se ale určite brzy dostane.

Prsten versus chytré hodinky: jaké jsou rozdíly v přesnosti?

Prsten Galaxy Ring je vybaven snímačem zrychlení, snímačem tepu a infračerveným snímačem teploty. Zajímalo nás, jak si takový drobek povede v porovnání s mnohem většími a zkušenějšími hodinkami, pokud jde o počítání kroků a měření tepové frekvence. Za tímto účelem jsme si na jedno zápěstí nasadili chytré hodinky Garmin Fenix 7S, na druhé zápěstí jsme upnuli hodinky Galaxy Watch Ultra a na prostředníček nasadili Galax Ring. V kapse jsme pak nesli tři spárované smartphony. 

A jak to dopadlo? Vykázané hodnoty z hodinek a prstenu jsou při měření chůze zanedbatelné. 

Jak ukazuje následující tabulka, odchylky jsou minimální. Prsten měřil tepovou frekvenci stejně přesně jako dvoje sportovní hodinky a podobného výsledku dosáhl i krokoměr. Galaxy Ring nemá vlastní vestavěný přijímač GPS, využívá spárovaný smartphone – což pravděpodobně vysvětluje malou odchylku v naměřené vzdálenosti. Naměřenou spotřebu kalorií nelze smysluplně porovnat, každý fitness tracker a každá fitness aplikace ji počítá jinak. Samozřejmě jsme do všech aplikací zadali identické údaje o těle uživatele.
 

Porovnání Přesnosti dvou špičkových hodinek a Galaxy Ring

Galaxy Ring vs. Garmin Fenix 7S a Galaxy Watch Ultra


Garmin Fenix 7SSamsung Galaxy Watch UltraSamsung Galaxy Ring

Vzdálenost3,97 km3,90 km3,84 km

Kroky4 8634 8304 880

Průměrný tep124/m124/m123/m

Max. tep137/m137/m133/m

Celková spotřeba kalorií327 kcal349 kcal299 kcal

Aplikace Samsung Health také sama počítá kroky pomocí senzorů smartphonu. Údaje z aplikace a prstenu Samsung Galaxy Ring jsou samozřejmě synchronizovány, aby bylo možné získat přesnější výsledky.

Experimentovali jsme s různými scénáři měření. Pokud máte na těle prsten, jeho výsledky se počítají společně s aplikací a v praktickém testu je pak počet kroků téměř totožný s výsledkem z chytrých hodinek Garmin. 

Pokud jdete bez hodinek i prstenu, naměří aplikace Samsung Health přibližně o 4 % méně kroků než kolik zaznamenají hodinky Garmin. Největší rozdíly jsme zaznamenali v případě, kdy jsme nechali doma smartphone a na prst nasadili pouze prsten Galaxy Ring. V takovém případě zaznamenává kroky pouze snímač zrychlení prstenu a odchylka a oproti hodnikám od Garminu zaznamenal samotný prsten o 16 procent méně kroků.

Vše samozřejmě závisí na typu aktivity (v našem praktickém testu se jednalo pouze o chůzi, nikoliv o běh), připojení GPS a mnoha dalších faktorech. V zásadě lze říci, že Galaxy Ring poskytuje přesné údaje o srdečním tepu. Krokoměr tohoto nositelného zařízení je však bez podpory aplikace poměrně nepřesný. Bez chytrého telefonu toho však s Galaxy Ringem stejně moc nenaděláte, protože není jak jej ovládat.

Co se stane, pokud dojde ke ztrátě připojení Bluetooth mezi zařízením Samsung Galaxy Ring a smartphonem? Prsten ukládá provedené kroky a měření srdečního tepu interně. I bez aplikace automaticky rozpozná a zaznamená aktivity běhu a chůze. Jakmile se prsten s telefonem zase přes Bluetooth spojí, data se přenesou. Z hlediska kroků dochází k výše uvedeným odchylkám.

Pro jiné aktivity než je chůze nebo běh je nutné použít aplikaci v mobilním telefonu. Spárovaný chytrý telefon by měl být za normálních okolností vždy v dosahu. Prsten nelze (kromě procházky nebo běhu) používat samostatně jako chytré hodinky.
 

Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring se bude prodávat v různých veklikostech. Stojí stejně, ale mají jinou výdrž na baterii

Zdroj:
Chip

Monitorování spánku, ovládání gesty a další

Kromě sportovních aktivit nabízí Samsung Galaxy Ring ještě více funkcí. Jednak jeho senzory umožňují poměrně dobré monitorování spánku, včetně měření kyslíku v krvi. V praktickém testu byly fáze spánku rozpoznány zcela podobně jako u chytrých hodinek Garmin. Pro ty, kteří nechtějí nosit hodinky během spánku, je prsten lehčí alternativou. Na požádání lze rozpoznat i chrápání. 

K dispozici jsou i další funkce, jako je sledování cyklu. Pokud prsten zjistí abnormální hodnoty srdečního tepu, obdržíte varovnou zprávu. Upozorní vás také, pokud nemáte dostatek pohybu. Všechny údaje o těle a energetická hodnota jsou k dispozici v aplikaci Samsung Health.

Novinkou je ovládání gesty

To zatím funguje jen s uživatelským rozhraním One UI 6.1.1, které v době testu ještě nebylo zpřístupněno pro jiné telefony než Fold6 a Flip6. My jsme jej mohli vyzkoušet na telefonu Samsung Galaxy Z Fold6. Gestem prstu lze aktivovat spoušť telefonu nebo vypnout budík.

Funkce „Find My Ring“ vám pomůže zařízení najít, pokud se někam zakutálí. Aplikace nejprve pomocí Map Google zobrazí, kde byl prsten Galaxy Ring naposledy připojen ke smartphonu. Pokud se tedy nositelné zařízení ztratí, je to vodítko k určení jeho polohy. Pokud se prsten jednoduše ztratí v místnosti, můžete stisknutím tlačítka přimět senzory k blikání. Ovládání gesty i funkce „Find My Ring“ jsou k dispozici pouze ve smartphonech Samsung. Praktický by byl čip NFC, ale v malém zařízení pro něj pravděpodobně není místo. Na rozdíl od chytrých hodinek nelze s Galaxy Ringem provádět mobilní platby.

Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring

Zdroj:
Chip

Výdrž baterie závisí na velikosti prstenu

Jedním z výrazných problémů je samozřejmě umístění baterie do malého pouzdra. Proto má velikost prstenu také vliv na kapacitu a výdrž baterie. Čím větší prsten Samsung Galaxy Ring zvolíte, tím déle vám vydrží na baterii. Samsung uvádí jako orientační výdrž baterie 7 dní. To se nám zatím nepodařilo přesně změřit, ale podle našich odhadů počítáme s efektivní dobou provozu kolem 6 dnů, samozřejmě v závislosti na tom, zda aktivujete například měření kyslíku v krvi, nebo ne.

Prsten se nabíjí, jakmile jej vložíte do nabíjecího pouzdra. Samotné pouzdro se připojuje ke zdroji napájení pomocí USB kabelu. Světelný signál LED indikuje jak stav nabití pouzdra, tak stav nabití prstenu.

Fitness tracker, který není pro každého

Samsung Galaxy Ring stojí při uvedení na trh přibližně 450 eur (necelých 12 000 Kč), tedy stejně, jako hodně kvalitní chytré hodinky. Spolehlivý fitness náramek seženete za méně než 2 500 Kč. Náramky mají navíc širší nabídku funkcí, o displeji a tlačítkách nemluvě. 

Galaxy Ring je tedy určen pro uživatele, kteří se chtějí blýsknout, nebo pro ty, pro které hodinky nejsou tou správnou volbou. Ušetřené místo na zápěstí nahrazuje fakt, že musíte mít smartphone vždy po ruce, bez něj není prsten moc nepoužitelný. Pokud se vám ale prsten líbí, o přesnost jeho funkcí a snímačů se bát nemusíte.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Test: Samsung Galaxy Ring – revoluce na prstu, ale s háčkem – CHIP.cz

728x90

Samsung Galaxy Ring se po intenzivním testu ukázal jako spolehlivý sportovní společník, i když bez smartphonu moc nefunguje. Koneckonců, nemá žádné ovládací prvky, natož pak displej. Ovládá se proto výhradně prostřednictvím aplikace a účet Samsung je povinný. Momentálně jej také můžete zprovoznit pouze na telefonech s firmwarem One UI 6.1.1, který zatím používají pouze modely Galaxy Z Fold6 nebo Z Flip6, ale aktualizace jistě brzy přijde i na modely S24 a skládačky páté generace.

Prsten tedy nemá žádné ovládací prvky ani displej, ale vestavěné senzory fungují spolehlivě a rozdíly oproti hodnotám sledovaných životních funkcí jsme oproti výsledkům z chytrých hodinek téměř nezaznamenali.

Chytrý prsten dále pomocí pohybových gest umožňuje ovládání některých funkcí moderních mobilních telefonech Samsung, mimo jiné můžete pohybem prstu pořizovat fotografie. Protože je však prsten stejně drahý jako chytré hodinky, pravděpodobně si v této generaci ještě nezíská všechny sportovní fanoušky. Rozhodně je ale praktický.

Samsung Galaxy Ring

Zdroj:
Chip
Balení Samsung Galaxy Ring

Zdroj:
Chip

Praktický test s prstenem menší velikosti

Chytré prsteny mají přesvědčit takové uživatele, kteří nechtějí z různých důvodů nosit chytré hodinky nebo fitness náramky a požadují diskrétnější digitální doplněk. Možná se najdou i uživatelé, kteří budou chtít kombinovat údaje z chytrého prstenu a hodinek. Během testu jsme ale zjistili, že pokud máte s aplikací v telefonu spárován zároveň prsten i hodinky, tak dává aplikace přednost údajům z hodinek. Nosit obě zařízení současně tedy nepřinese žádnou větší přesnost. Galaxy Ring se u nás ještě neprodává a na český trh přijde snad koncem roku, ale v naší laboratoři jsme měli možnost jej na několik dní vyzkoušet.

Obecně poskytuje chytrý prsten Samsung Galaxy Ring úplně jiný zážitek než chytré hodinky. Nová zkušenost je to hlavně pro uživatele, kteří nejsou zvyklí nosit prsteny. Pro účely testu jsme si navíc nemohli vybrat velikost a zapůjčený model velikosti 10 nám byl poměrně malý, takže jsme jej museli nosit pouze na prsteníčku, přičemž Samsung doporučuje nosit prsten na ukazováčku.

Pokud neznáte obvod svého prstu z hlavy, můžete použít testovací kartičku, kterou kromě Samsungu nabízí i jiní výrobci chytrých nebo platebních prstenů. Pomocí ní si tedy vyberete prsten správné velikosti, v prodeji budou za stejnou cenu (v Evropě momentálně za cca 4510 eur, tedy něco pod 12 000 Kč) modely od velikosti 5 do velikosti 13. 

Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring

Zdroj:
Chip

Prst místo zápěstí – to je jiný pocit

Samsung Galaxy Ring se bude prodávat v černé, stříbrné a zlaté barvě. Náš testovací kus byl černý a na prstu tedy vynikne víc než běžné prsteny. I přes titanové pouzdro je lehký, takže se nosí pohodlně. Zároveň jsme ale měli vtíravý pocit, že u musíme být obzvláště opatrní, abychom jej nepoškrábali. Mít na prstu hloupý kovový prsten je něco úplně jiného než na něm nosit mikropočítač za 450 eur.

Všechno je ale otázka zvyku a lidé, kteří jsou na nošení prstenu zvyklí, to asi budou vidět jinak. Samsung Galaxy Ring nás nerušil ani při práci, cestování nebo spánku. Tělo prstenu má malý výstupek, který má směřovat do dlaně. Senzory pod ním jsou umístěny na vnitřní straně prstenu a jsou tak o něco více chráněny. Galaxy Ring je voděodolný do 10 ATM, takže jej lze bez obav nosit i při plavání. 

Prsten se dodává v průhledném pouzdru se světelnými diodami, ve kterém se i nabíjí. Nabíjecí pouzdro budete potřebovat také během párování prstenu se smartphonem.
 

Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring v nabíjecí krabičce

Zdroj:
Chip

Tři aplikace a nutný účet u Samsungu

V okamžiku, kdy chcete prsten připojit ke smartphonu, potřebujete aplikaci Galaxy Wearable a zásuvný modul speciálně pro prsten. Zároveň musíte být zaregistrováni k účtu Samsung. Pro používání prstenu je nutná nejnovější verze aplikace Samsung Health, která byla v době testování dostupná pouze pro smartphony Samsung v obchodě Galaxy Store. Když jsme chtěli vyzkoušet Galaxy Ring na mobilním telefonu jiného výrobce než Samsungu a nainstalovali jsme aplikaci Samsung Health z obchodu Google Play, obdrželi jsme starou verzi bez podpory prstenu.

Podle Samsungu ale lze prsten používat i s mobilními telefony jiných výrobců než Samsung. Oficiální požadavek zní: „Galaxy Ring musí být spárován s kompatibilním smartphonem se systémem Android 11.0 nebo vyšším a alespoň 1,5 GB RAM. Vyžadována je také aplikace Samsung Health (verze 6.27 nebo vyšší) a přihlášení k účtu Samsung.“ Ovládání prstenu Galaxy Ring gesty a některé další doplňkové funkce však vyžadují verzi One UI 6.1.1. V době testu byla tato verze dostupná pouze na nových modelech Samsung Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6, na starší smartphony od Samsungu se ale určite brzy dostane.

Prsten versus chytré hodinky: jaké jsou rozdíly v přesnosti?

Prsten Galaxy Ring je vybaven snímačem zrychlení, snímačem tepu a infračerveným snímačem teploty. Zajímalo nás, jak si takový drobek povede v porovnání s mnohem většími a zkušenějšími hodinkami, pokud jde o počítání kroků a měření tepové frekvence. Za tímto účelem jsme si na jedno zápěstí nasadili chytré hodinky Garmin Fenix 7S, na druhé zápěstí jsme upnuli hodinky Galaxy Watch Ultra a na prostředníček nasadili Galax Ring. V kapse jsme pak nesli tři spárované smartphony. 

A jak to dopadlo? Vykázané hodnoty z hodinek a prstenu jsou při měření chůze zanedbatelné. 

Jak ukazuje následující tabulka, odchylky jsou minimální. Prsten měřil tepovou frekvenci stejně přesně jako dvoje sportovní hodinky a podobného výsledku dosáhl i krokoměr. Galaxy Ring nemá vlastní vestavěný přijímač GPS, využívá spárovaný smartphone – což pravděpodobně vysvětluje malou odchylku v naměřené vzdálenosti. Naměřenou spotřebu kalorií nelze smysluplně porovnat, každý fitness tracker a každá fitness aplikace ji počítá jinak. Samozřejmě jsme do všech aplikací zadali identické údaje o těle uživatele.
 

Porovnání Přesnosti dvou špičkových hodinek a Galaxy Ring

Galaxy Ring vs. Garmin Fenix 7S a Galaxy Watch Ultra


Garmin Fenix 7SSamsung Galaxy Watch UltraSamsung Galaxy Ring

Vzdálenost3,97 km3,90 km3,84 km

Kroky4 8634 8304 880

Průměrný tep124/m124/m123/m

Max. tep137/m137/m133/m

Celková spotřeba kalorií327 kcal349 kcal299 kcal

Aplikace Samsung Health také sama počítá kroky pomocí senzorů smartphonu. Údaje z aplikace a prstenu Samsung Galaxy Ring jsou samozřejmě synchronizovány, aby bylo možné získat přesnější výsledky.

Experimentovali jsme s různými scénáři měření. Pokud máte na těle prsten, jeho výsledky se počítají společně s aplikací a v praktickém testu je pak počet kroků téměř totožný s výsledkem z chytrých hodinek Garmin. 

Pokud jdete bez hodinek i prstenu, naměří aplikace Samsung Health přibližně o 4 % méně kroků než kolik zaznamenají hodinky Garmin. Největší rozdíly jsme zaznamenali v případě, kdy jsme nechali doma smartphone a na prst nasadili pouze prsten Galaxy Ring. V takovém případě zaznamenává kroky pouze snímač zrychlení prstenu a odchylka a oproti hodnikám od Garminu zaznamenal samotný prsten o 16 procent méně kroků.

Vše samozřejmě závisí na typu aktivity (v našem praktickém testu se jednalo pouze o chůzi, nikoliv o běh), připojení GPS a mnoha dalších faktorech. V zásadě lze říci, že Galaxy Ring poskytuje přesné údaje o srdečním tepu. Krokoměr tohoto nositelného zařízení je však bez podpory aplikace poměrně nepřesný. Bez chytrého telefonu toho však s Galaxy Ringem stejně moc nenaděláte, protože není jak jej ovládat.

Co se stane, pokud dojde ke ztrátě připojení Bluetooth mezi zařízením Samsung Galaxy Ring a smartphonem? Prsten ukládá provedené kroky a měření srdečního tepu interně. I bez aplikace automaticky rozpozná a zaznamená aktivity běhu a chůze. Jakmile se prsten s telefonem zase přes Bluetooth spojí, data se přenesou. Z hlediska kroků dochází k výše uvedeným odchylkám.

Pro jiné aktivity než je chůze nebo běh je nutné použít aplikaci v mobilním telefonu. Spárovaný chytrý telefon by měl být za normálních okolností vždy v dosahu. Prsten nelze (kromě procházky nebo běhu) používat samostatně jako chytré hodinky.
 

Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring se bude prodávat v různých veklikostech. Stojí stejně, ale mají jinou výdrž na baterii

Zdroj:
Chip

Monitorování spánku, ovládání gesty a další

Kromě sportovních aktivit nabízí Samsung Galaxy Ring ještě více funkcí. Jednak jeho senzory umožňují poměrně dobré monitorování spánku, včetně měření kyslíku v krvi. V praktickém testu byly fáze spánku rozpoznány zcela podobně jako u chytrých hodinek Garmin. Pro ty, kteří nechtějí nosit hodinky během spánku, je prsten lehčí alternativou. Na požádání lze rozpoznat i chrápání. 

K dispozici jsou i další funkce, jako je sledování cyklu. Pokud prsten zjistí abnormální hodnoty srdečního tepu, obdržíte varovnou zprávu. Upozorní vás také, pokud nemáte dostatek pohybu. Všechny údaje o těle a energetická hodnota jsou k dispozici v aplikaci Samsung Health.

Novinkou je ovládání gesty

To zatím funguje jen s uživatelským rozhraním One UI 6.1.1, které v době testu ještě nebylo zpřístupněno pro jiné telefony než Fold6 a Flip6. My jsme jej mohli vyzkoušet na telefonu Samsung Galaxy Z Fold6. Gestem prstu lze aktivovat spoušť telefonu nebo vypnout budík.

Funkce „Find My Ring“ vám pomůže zařízení najít, pokud se někam zakutálí. Aplikace nejprve pomocí Map Google zobrazí, kde byl prsten Galaxy Ring naposledy připojen ke smartphonu. Pokud se tedy nositelné zařízení ztratí, je to vodítko k určení jeho polohy. Pokud se prsten jednoduše ztratí v místnosti, můžete stisknutím tlačítka přimět senzory k blikání. Ovládání gesty i funkce „Find My Ring“ jsou k dispozici pouze ve smartphonech Samsung. Praktický by byl čip NFC, ale v malém zařízení pro něj pravděpodobně není místo. Na rozdíl od chytrých hodinek nelze s Galaxy Ringem provádět mobilní platby.

Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring

Zdroj:
Chip

Výdrž baterie závisí na velikosti prstenu

Jedním z výrazných problémů je samozřejmě umístění baterie do malého pouzdra. Proto má velikost prstenu také vliv na kapacitu a výdrž baterie. Čím větší prsten Samsung Galaxy Ring zvolíte, tím déle vám vydrží na baterii. Samsung uvádí jako orientační výdrž baterie 7 dní. To se nám zatím nepodařilo přesně změřit, ale podle našich odhadů počítáme s efektivní dobou provozu kolem 6 dnů, samozřejmě v závislosti na tom, zda aktivujete například měření kyslíku v krvi, nebo ne.

Prsten se nabíjí, jakmile jej vložíte do nabíjecího pouzdra. Samotné pouzdro se připojuje ke zdroji napájení pomocí USB kabelu. Světelný signál LED indikuje jak stav nabití pouzdra, tak stav nabití prstenu.

Fitness tracker, který není pro každého

Samsung Galaxy Ring stojí při uvedení na trh přibližně 450 eur (necelých 12 000 Kč), tedy stejně, jako hodně kvalitní chytré hodinky. Spolehlivý fitness náramek seženete za méně než 2 500 Kč. Náramky mají navíc širší nabídku funkcí, o displeji a tlačítkách nemluvě. 

Galaxy Ring je tedy určen pro uživatele, kteří se chtějí blýsknout, nebo pro ty, pro které hodinky nejsou tou správnou volbou. Ušetřené místo na zápěstí nahrazuje fakt, že musíte mít smartphone vždy po ruce, bez něj není prsten moc nepoužitelný. Pokud se vám ale prsten líbí, o přesnost jeho funkcí a snímačů se bát nemusíte.

 

RELATED ARTICLES