Středa, 9 října, 2024
Google search engine
DomůElektronikaMobilyRecenze ASUS Zenbook S14: Intelovský zázrak

Recenze ASUS Zenbook S14: Intelovský zázrak

728x90

Už jsem tu měl Zenbook S16, skvělý laptop ASUSu, který přišel s novou ultra tenkou konstrukcí, super reproduktory, byl to zkrátka jasný útok na MacBook. A velice povedený. Přičemž AMD procesor v něm se ukázal jako silný, ale co víc, výkon není vše. To víc tu máme tak trochu až nyní. Menší Zenbook S14 totiž přináší stejnou konstrukci, ale dává jí dohromady s novým Lunar Lake procesorem Intelu, který představuje pořádný pokrok a dělá z S14 jeden z mých nejoblíbenějších laptopů letoška. 


Jak jsem říkal, tohle je menší S16, což znamená kompletně kovové pouze 11,9 až 12,9 mm tenké tělo v nejtlustším bodu a váží hezkých 1,2 kg. V batohu se snadno ztratí stejně jako jeho 65W USB-C nabíječka. Tělo má přitom stále certifikaci odolnosti MIL-STD 810H a pouze víko je z materiálu jménem Ceraluminum. Je to slitina keramiky a hliníku s hrubší texturou, které se jen tak nezapatlá, je odolná a velice příjemná na dotyk. Super. Ale i zbytek těla působí prémiově.

Trochu méně extra luxusně působí velký touchpad. Je to tradiční klikací touchpad, co se promačkává a nefunguje moc dobře v horní půlce, klasika. Zkrátka to není haptický touchpad a je to škoda. Ale ve své kategorii patří mezi špičku. Funguje výborně, klikání není hlasité a ASUS přidal podle mě praktická gesta. Swipováním po hranách můžete měnit jas, hlasitost či přetáčet média. Osobně jsem gesta nikdy nedělal omylem, ale případně to vždy jde kompletně vypnout.

Klávesnice je rovněž vesměs z S16, což znamená, že osobně jí mám opravdu hodně rád. Klávesy kladou správný odpor a mají dobrý spád, jsou tiché, ale i přes pouze 1,1mm zdvih ne takové ty houbovité a velikost či mezery mezi klávesami jsou tak akorát. Klávesnice jsou vždy velice subjektivní, ale tuhle mám zkrátka v oblibě. Jenom škoda, že její bílé podsvícení nejde dát ještě níž. Jsou tu pouze tři stupně jasu a ta nejnižší září až moc i v šeru, natož večer.

Výborný je také zvuk ze čtyř reproduktorů Harman/Kardon. Ty jsou opět ve spodních výřezech trochu na boku, které se tím pádem nedají zas tak snadno zacpat. Hrají čistě, hodně nahlas, není to neuvěřitelný zvuk, ale na danou velikost a poměry jsou tu výborné repráky, kterou budou dělat radost. Ale ještě lepší je už typicky u OLED laptopů ASUS samozřejmě displej.

Díváme se na 14palcový OLED panel v praktickém poměru 16:10, který má 3K rozlišení, super odezvu, je dotykový, přesné barvy mají Pantone certifikaci a kalibraci z výroby, 120Hz frekvence a jas 400 nitů či 500 nitů v HDR. Není to nejzářivější displej, ale obraz je opravdu fantastický a dotykový rastr tu nejde tolik vidět. Takové ty tečky u spousty dotykových laptopů. Jednoduše budete z obrazu unešeni, hlavně pokud jste doteď měli OLED třeba jen v telefonu.

Plus má hezky tenké rámečky, kdy nahoře najdeme odemykání obličejem Windows Hello, které fungovalo spolehlivěji než u AMD Zenbooku S16. Full HD obraz přední kamery mi přišel vesměs stejný, takže nic extra, Snapdragon to umí líp. Je tu ovšem jedna zajímavost, tohle je Copilot+ PC, což znamená ty AI funkce Windows. Jako je třeba rozostření pozadí u kamerky a sledování vašeho pohybu v záběru.

Na této funkci jde krásně vidět, jak počítač hned zapojí velice silné NPU Intelu, které je výkonem mezi AMD a Snapdragonem. Efekt rozmazání vypadá ovšem tady líp než u AMD z nějakého důvodu. A hlavně sledování v záběru fungovalo mnohem lépe a spolehlivěji než u obou konkurentů. A přitom hardware a software by měly být stejné. Pořád není to sledování extra rychlé, ale sakra, tohle je naprosto použitelné a daleko lepší, než jsem viděl dřív. 


A tak se dostáváme k tomu procesoru. Intel Core Ultra 7 258V je čipset nové generace Lunar Lake a patří technicky jen do vyšší střední třídy své rodinky. Není to ani Ultra 9. Má tu rovněž 32 GB RAM a vlastní integrovanou Intel Arc grafiku novější verze, ale k té později. Lunar Lake je velice zvláštní generace, protože Intel vše změnil. Pořád je to tradiční x86 procesor, a ne ARM jako Snapdragon, takže vám bude fungovat úplně všechno, jak jste zvyklí.

Přijde mi ale, že Intel velice schopně zkombinoval výhody x86 a ARM. A přitom na první pohled by experti prskali a já taky. Ultra 7 je pouze osmijádrový procesor s osmi vlákny, žádný hyperthreading, to je pryč. Frekvence až 4,8 GHz, čtyři silná jádra, čtyři úsporná, jako ARM. Vypadá to, že výkonem tohle nemůže mít na AMD, a to byste měli částečně pravdu. Úplně se nedíváme na výkon na úrovni AMD, co se týče více jader. Na jedno jádro udělal Intel hezký posun, tam patří mezi TOP a pořád jsou novinky silnější než dříve i dost blízko AMD. Na více jader ale AMD i Snapdragon zkrátka vedou. 

Benchmarky jsou ale malá část příběhu. Faktem je, že při editaci 30 minut 4K videa v DaVinci Resolve 19 na baterku i napájení jsem necítil rozdíl oproti AMD. Běželo to skvěle a render byl někdy i krapet rychlejší. Windows běží náramně a na baterku byl výkon na nejúspornější profil rozhodně vyšší, nic se mi nesekalo nebo jsem někdy nečekal tak jako u Zenbooku S16 s AMD na nejúspornější režim.  

Když se podíváme na hry, tak Intel je se svou Arc grafikou překvapivě schopný. Na rozdíl od ARM tu nejsou velké mantinely kompatibility a výkon je dobrý. Méně náročně či starší hry zahrajete na střední či maximální detaily ve Full HD či maximální rozlišení na stabilních 60 FPS. A ukázali jsem Deus Ex a Fallout, jelikož ty jsem hrál také na posledním ROG Ally a na úspornější zhruba 15W profil? Intel rozjel Fallout stejně, ale Deus Ex daleko lépe. Není to samozřejmě jedna ku jedné, je tu třeba větší chlazení, ale jen pro zajímavost. Možná není TOP výkon na úrovni AMD, ale Intel umí ten výkon využít skvěle v kombinaci se spotřebou. A teď jsme u toho průlomu. Důvodu, proč je podle mě Lunar Lake obří překvapení. 


Intel měl dříve vždy super výkon, ale zdaleka nejhorší spotřebu. Laptopy mi vydržely se štěstím 4,5 až 5 hodin mojí nonstop práce. Teď výkon není úplně špica, pravda, ale je pořád hodně vysoký a výdrž je mnohem, mnohem lepší. Poráží snadno AMD, které roky vedlo a občas i ten Snapdragon. Nejprve mě překvapilo, když jsem dal na začátku jen tak přes noc přehrávat YouTube 4K se 30% jasem a laptop hrál ještě ráno. Ve finále vydržel lehce přes 13 hodin

To mě překvapilo, ale byl to jen začátek. Když jsem nechal 60 Hz a dal nejnižší výkon, klávesnice svítí, jas displeje skoro pořád maximální, tak jsem viděl vždycky přes 7 hodin nonstop práce. Kancelářské psaní ve Wordu, spousta oken ve dvou prohlížečích, procházení webu, nonstop puštěné YouTube v bezdrátových sluchátcích, občas nějaké to oříznutí či lehčí úprava fotky a její upload. Když jsem používal laptop přes víkend jen na web, YouTube a podobně? Přes 8 hodin jako nic

Zenbook S16, větší displej i baterka, vydržel v 60 Hz takhle 6,5 hodin, ale jak jsem říkal, tam ten nejnižší stupeň výkonu trochu překážel při mojí práci, takže jsem musel dát výchozí výkon. A to klesla výdrž na 5,5 hodin nonstop pohodlné práce. Intel měl přes 7 hodin pro mě pohodlné práce, a i když jsem zde dal rovněž vyvážený výkon pro ještě rychlejší práci, tak překvapivě výdrž prakticky neklesla. Jestli o 10-15 minut? Možná? Až přidání ještě 120 Hz snížilo výdrž na max 6,5 hodin mojí redaktorské práce. Ano, Snapdragon X Elite mi dal na 120 Hz 7 hodin práce, ale jsme sakra blízko. 

Ale nejde ani o ty super hodnoty v praxi také pro mé použití. Jde o fakt, že Intel během jedné generace přešel z nejhoršího mezi nejlepší, co se výdrže týče. Jen škoda, že jen tak se zhasnutým displejem vede pořád drtivě Snapdragon, ten nepotřebuje v tomto stavu skoro žádnou energii. Avšak jsou to skoro ARM hodnoty, občas i lepší, ale s praktičností x86 platformy, na které funguje vše, jak jste zvyklí, žádné problémy. To je na Lunar Lake, nebo minimálně na tomhle Zenbooku S14, tak působivé. Jasně, chybí jádra, hypertreading, je to pomalejší než jiní, ale za tu výhodu ve výdrži? U laptopu? U ultrabooku tím spíše? To se podle mě vyplatí. 

Co není jako u ARMu, tak je chlad a ticho. Zenbook S14 je prakticky neslyšitelný z 90 % používání, ale občas ho v tiché místnosti slyšíte, a hlavně je obecně teplejší než ARM. Na druhou stranu drží ASUS teploty na uzdě i při hraní a hluk není hrozný při exportu videa nebo hraní. Vesměs jen během nabíjení se topí fakt extrémně kolem konektoru, což je ale něco s čím mají problém všechny ultrabooky. Celkově je chlazení dobré, ale ne výjimečné. 

No a jinak? Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, 2x USB-C Thuderbolt 4 s nabíjením, 1x velké USB-A 3.2 Gen 2, 1x HMDI 2.1 a audio jack, samozřejmě. S ničím nebyl problém, všechno fungovalo skvěle, signál bez problémů. V balení dostanete případně i stylus, ale ten je celkem k ničemu, když nelze displej ani extra moc otevřít. Nejde ani sklopit o 180°. Ale zase je pant hezky tuhý a plynulý pro pohodlné otevření. 


Pokud vás Zenbook S14 zaujal, tak vás vyjde jeho 1TB verze u nás na 48 490 korun. Není to tedy úplně budget laptop. A také nemá úplně TOP výkon nebo ten haptický touchpad. Ale na ultrabook? Prostě ultra přenosný pracovní stroj? S14 nic nechybí, má super konstrukci, displej, zvuk i klávesnici, porty jsou v plné výbavě a nový Intel Lunar Lake procesor zaručí pěkný výkon s výbornou výdrží baterie. 

Tohle je za mě ideální Windows koktail a jsem překvapený, jak skvělou odpovědí na ARM Snapdragon letošní Intel vlastně je, i když jde jinou cestou. Zároveň je to důkaz, že byť na tom teď nejsou nejlíp, tak Intel pořád umí a může překvapit. V součtu je Zenbook S14 výborný ultrabook, jehož výbava a schopnosti odpovídají ceně. Není to určitě nějaký extra výhodný poměr cena/výbava, ale dostanete za své peníze odpovídající počítač. A tentokrát vám vydrží klidně i celý den v práci na baterku. Je to letos AMD vs Intel, výkon vs efektivnost.  

Intel obětoval nějaký ten maximální výkon za mnohem lepší výdrž, ASUS to zabalil do parádně moderního a vybaveného laptopu a já vám nemohu Zenbook S14 jinak než vřele doporučit. Ta většina běžných kupujících, co neřeší každý GHz a extra náročné programy, bude nadšená. A teď bych prosím rád Intel verzi také S16. A věřte mi, před touhle recenzí bych nevěřil, že někdy řeknu, že chci Intel verzi nějakého laptopu, právě kvůli otřesné výdrži. Naopak jsem chtěl vždy stejný počítač s AMD, ale letos chci vidět častěji Intel Lunar Lake. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Recenze ASUS Zenbook S14: Intelovský zázrak

728x90

Už jsem tu měl Zenbook S16, skvělý laptop ASUSu, který přišel s novou ultra tenkou konstrukcí, super reproduktory, byl to zkrátka jasný útok na MacBook. A velice povedený. Přičemž AMD procesor v něm se ukázal jako silný, ale co víc, výkon není vše. To víc tu máme tak trochu až nyní. Menší Zenbook S14 totiž přináší stejnou konstrukci, ale dává jí dohromady s novým Lunar Lake procesorem Intelu, který představuje pořádný pokrok a dělá z S14 jeden z mých nejoblíbenějších laptopů letoška. 


Jak jsem říkal, tohle je menší S16, což znamená kompletně kovové pouze 11,9 až 12,9 mm tenké tělo v nejtlustším bodu a váží hezkých 1,2 kg. V batohu se snadno ztratí stejně jako jeho 65W USB-C nabíječka. Tělo má přitom stále certifikaci odolnosti MIL-STD 810H a pouze víko je z materiálu jménem Ceraluminum. Je to slitina keramiky a hliníku s hrubší texturou, které se jen tak nezapatlá, je odolná a velice příjemná na dotyk. Super. Ale i zbytek těla působí prémiově.

Trochu méně extra luxusně působí velký touchpad. Je to tradiční klikací touchpad, co se promačkává a nefunguje moc dobře v horní půlce, klasika. Zkrátka to není haptický touchpad a je to škoda. Ale ve své kategorii patří mezi špičku. Funguje výborně, klikání není hlasité a ASUS přidal podle mě praktická gesta. Swipováním po hranách můžete měnit jas, hlasitost či přetáčet média. Osobně jsem gesta nikdy nedělal omylem, ale případně to vždy jde kompletně vypnout.

Klávesnice je rovněž vesměs z S16, což znamená, že osobně jí mám opravdu hodně rád. Klávesy kladou správný odpor a mají dobrý spád, jsou tiché, ale i přes pouze 1,1mm zdvih ne takové ty houbovité a velikost či mezery mezi klávesami jsou tak akorát. Klávesnice jsou vždy velice subjektivní, ale tuhle mám zkrátka v oblibě. Jenom škoda, že její bílé podsvícení nejde dát ještě níž. Jsou tu pouze tři stupně jasu a ta nejnižší září až moc i v šeru, natož večer.

Výborný je také zvuk ze čtyř reproduktorů Harman/Kardon. Ty jsou opět ve spodních výřezech trochu na boku, které se tím pádem nedají zas tak snadno zacpat. Hrají čistě, hodně nahlas, není to neuvěřitelný zvuk, ale na danou velikost a poměry jsou tu výborné repráky, kterou budou dělat radost. Ale ještě lepší je už typicky u OLED laptopů ASUS samozřejmě displej.

Díváme se na 14palcový OLED panel v praktickém poměru 16:10, který má 3K rozlišení, super odezvu, je dotykový, přesné barvy mají Pantone certifikaci a kalibraci z výroby, 120Hz frekvence a jas 400 nitů či 500 nitů v HDR. Není to nejzářivější displej, ale obraz je opravdu fantastický a dotykový rastr tu nejde tolik vidět. Takové ty tečky u spousty dotykových laptopů. Jednoduše budete z obrazu unešeni, hlavně pokud jste doteď měli OLED třeba jen v telefonu.

Plus má hezky tenké rámečky, kdy nahoře najdeme odemykání obličejem Windows Hello, které fungovalo spolehlivěji než u AMD Zenbooku S16. Full HD obraz přední kamery mi přišel vesměs stejný, takže nic extra, Snapdragon to umí líp. Je tu ovšem jedna zajímavost, tohle je Copilot+ PC, což znamená ty AI funkce Windows. Jako je třeba rozostření pozadí u kamerky a sledování vašeho pohybu v záběru.

Na této funkci jde krásně vidět, jak počítač hned zapojí velice silné NPU Intelu, které je výkonem mezi AMD a Snapdragonem. Efekt rozmazání vypadá ovšem tady líp než u AMD z nějakého důvodu. A hlavně sledování v záběru fungovalo mnohem lépe a spolehlivěji než u obou konkurentů. A přitom hardware a software by měly být stejné. Pořád není to sledování extra rychlé, ale sakra, tohle je naprosto použitelné a daleko lepší, než jsem viděl dřív. 


A tak se dostáváme k tomu procesoru. Intel Core Ultra 7 258V je čipset nové generace Lunar Lake a patří technicky jen do vyšší střední třídy své rodinky. Není to ani Ultra 9. Má tu rovněž 32 GB RAM a vlastní integrovanou Intel Arc grafiku novější verze, ale k té později. Lunar Lake je velice zvláštní generace, protože Intel vše změnil. Pořád je to tradiční x86 procesor, a ne ARM jako Snapdragon, takže vám bude fungovat úplně všechno, jak jste zvyklí.

Přijde mi ale, že Intel velice schopně zkombinoval výhody x86 a ARM. A přitom na první pohled by experti prskali a já taky. Ultra 7 je pouze osmijádrový procesor s osmi vlákny, žádný hyperthreading, to je pryč. Frekvence až 4,8 GHz, čtyři silná jádra, čtyři úsporná, jako ARM. Vypadá to, že výkonem tohle nemůže mít na AMD, a to byste měli částečně pravdu. Úplně se nedíváme na výkon na úrovni AMD, co se týče více jader. Na jedno jádro udělal Intel hezký posun, tam patří mezi TOP a pořád jsou novinky silnější než dříve i dost blízko AMD. Na více jader ale AMD i Snapdragon zkrátka vedou. 

Benchmarky jsou ale malá část příběhu. Faktem je, že při editaci 30 minut 4K videa v DaVinci Resolve 19 na baterku i napájení jsem necítil rozdíl oproti AMD. Běželo to skvěle a render byl někdy i krapet rychlejší. Windows běží náramně a na baterku byl výkon na nejúspornější profil rozhodně vyšší, nic se mi nesekalo nebo jsem někdy nečekal tak jako u Zenbooku S16 s AMD na nejúspornější režim.  

Když se podíváme na hry, tak Intel je se svou Arc grafikou překvapivě schopný. Na rozdíl od ARM tu nejsou velké mantinely kompatibility a výkon je dobrý. Méně náročně či starší hry zahrajete na střední či maximální detaily ve Full HD či maximální rozlišení na stabilních 60 FPS. A ukázali jsem Deus Ex a Fallout, jelikož ty jsem hrál také na posledním ROG Ally a na úspornější zhruba 15W profil? Intel rozjel Fallout stejně, ale Deus Ex daleko lépe. Není to samozřejmě jedna ku jedné, je tu třeba větší chlazení, ale jen pro zajímavost. Možná není TOP výkon na úrovni AMD, ale Intel umí ten výkon využít skvěle v kombinaci se spotřebou. A teď jsme u toho průlomu. Důvodu, proč je podle mě Lunar Lake obří překvapení. 


Intel měl dříve vždy super výkon, ale zdaleka nejhorší spotřebu. Laptopy mi vydržely se štěstím 4,5 až 5 hodin mojí nonstop práce. Teď výkon není úplně špica, pravda, ale je pořád hodně vysoký a výdrž je mnohem, mnohem lepší. Poráží snadno AMD, které roky vedlo a občas i ten Snapdragon. Nejprve mě překvapilo, když jsem dal na začátku jen tak přes noc přehrávat YouTube 4K se 30% jasem a laptop hrál ještě ráno. Ve finále vydržel lehce přes 13 hodin

To mě překvapilo, ale byl to jen začátek. Když jsem nechal 60 Hz a dal nejnižší výkon, klávesnice svítí, jas displeje skoro pořád maximální, tak jsem viděl vždycky přes 7 hodin nonstop práce. Kancelářské psaní ve Wordu, spousta oken ve dvou prohlížečích, procházení webu, nonstop puštěné YouTube v bezdrátových sluchátcích, občas nějaké to oříznutí či lehčí úprava fotky a její upload. Když jsem používal laptop přes víkend jen na web, YouTube a podobně? Přes 8 hodin jako nic

Zenbook S16, větší displej i baterka, vydržel v 60 Hz takhle 6,5 hodin, ale jak jsem říkal, tam ten nejnižší stupeň výkonu trochu překážel při mojí práci, takže jsem musel dát výchozí výkon. A to klesla výdrž na 5,5 hodin nonstop pohodlné práce. Intel měl přes 7 hodin pro mě pohodlné práce, a i když jsem zde dal rovněž vyvážený výkon pro ještě rychlejší práci, tak překvapivě výdrž prakticky neklesla. Jestli o 10-15 minut? Možná? Až přidání ještě 120 Hz snížilo výdrž na max 6,5 hodin mojí redaktorské práce. Ano, Snapdragon X Elite mi dal na 120 Hz 7 hodin práce, ale jsme sakra blízko. 

Ale nejde ani o ty super hodnoty v praxi také pro mé použití. Jde o fakt, že Intel během jedné generace přešel z nejhoršího mezi nejlepší, co se výdrže týče. Jen škoda, že jen tak se zhasnutým displejem vede pořád drtivě Snapdragon, ten nepotřebuje v tomto stavu skoro žádnou energii. Avšak jsou to skoro ARM hodnoty, občas i lepší, ale s praktičností x86 platformy, na které funguje vše, jak jste zvyklí, žádné problémy. To je na Lunar Lake, nebo minimálně na tomhle Zenbooku S14, tak působivé. Jasně, chybí jádra, hypertreading, je to pomalejší než jiní, ale za tu výhodu ve výdrži? U laptopu? U ultrabooku tím spíše? To se podle mě vyplatí. 

Co není jako u ARMu, tak je chlad a ticho. Zenbook S14 je prakticky neslyšitelný z 90 % používání, ale občas ho v tiché místnosti slyšíte, a hlavně je obecně teplejší než ARM. Na druhou stranu drží ASUS teploty na uzdě i při hraní a hluk není hrozný při exportu videa nebo hraní. Vesměs jen během nabíjení se topí fakt extrémně kolem konektoru, což je ale něco s čím mají problém všechny ultrabooky. Celkově je chlazení dobré, ale ne výjimečné. 

No a jinak? Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, 2x USB-C Thuderbolt 4 s nabíjením, 1x velké USB-A 3.2 Gen 2, 1x HMDI 2.1 a audio jack, samozřejmě. S ničím nebyl problém, všechno fungovalo skvěle, signál bez problémů. V balení dostanete případně i stylus, ale ten je celkem k ničemu, když nelze displej ani extra moc otevřít. Nejde ani sklopit o 180°. Ale zase je pant hezky tuhý a plynulý pro pohodlné otevření. 


Pokud vás Zenbook S14 zaujal, tak vás vyjde jeho 1TB verze u nás na 48 490 korun. Není to tedy úplně budget laptop. A také nemá úplně TOP výkon nebo ten haptický touchpad. Ale na ultrabook? Prostě ultra přenosný pracovní stroj? S14 nic nechybí, má super konstrukci, displej, zvuk i klávesnici, porty jsou v plné výbavě a nový Intel Lunar Lake procesor zaručí pěkný výkon s výbornou výdrží baterie. 

Tohle je za mě ideální Windows koktail a jsem překvapený, jak skvělou odpovědí na ARM Snapdragon letošní Intel vlastně je, i když jde jinou cestou. Zároveň je to důkaz, že byť na tom teď nejsou nejlíp, tak Intel pořád umí a může překvapit. V součtu je Zenbook S14 výborný ultrabook, jehož výbava a schopnosti odpovídají ceně. Není to určitě nějaký extra výhodný poměr cena/výbava, ale dostanete za své peníze odpovídající počítač. A tentokrát vám vydrží klidně i celý den v práci na baterku. Je to letos AMD vs Intel, výkon vs efektivnost.  

Intel obětoval nějaký ten maximální výkon za mnohem lepší výdrž, ASUS to zabalil do parádně moderního a vybaveného laptopu a já vám nemohu Zenbook S14 jinak než vřele doporučit. Ta většina běžných kupujících, co neřeší každý GHz a extra náročné programy, bude nadšená. A teď bych prosím rád Intel verzi také S16. A věřte mi, před touhle recenzí bych nevěřil, že někdy řeknu, že chci Intel verzi nějakého laptopu, právě kvůli otřesné výdrži. Naopak jsem chtěl vždy stejný počítač s AMD, ale letos chci vidět častěji Intel Lunar Lake. 

RELATED ARTICLES