Neděle, 6 října, 2024
Google search engine
DomůMagazínPro ženyJídelníčky dětí slavných matek: Hanychová přísahá na med, Krainová děsí syny stolem...

Jídelníčky dětí slavných matek: Hanychová přísahá na med, Krainová děsí syny stolem hrůzy –

Porovnali jsme jídelníčky dětí našich dvou nejznámějších modelek, Agáty Hanychové (39) a Simony Krainové (51), jak je popsaly magazínu . Zatímco děti první zmíněné jsou zvyklé na českou klasiku a slazení medem namísto cukrem, Krainová své syny vychovává podle zásad zdravé výživy, k pití volí pouze neperlivou vodu a nezdravé pochutiny řadí na stůl hrůzy, který názorně ilustruje jejich dopad na zdraví. Co na to odbornice Margit Slimáková? 

PharmDr. Margit Slimáková, expertka, která se dlouhodobě zdravým stravováním dětí zabývá, navštívila talk show Na kafeečko. Poukazuje na fakt, že rodiče musejí začít sami u sebe. „Když to v rodině jedí rodiče, tak pro děti je to normální. Děti jen napodobují, co dělají rodiče,“ vysvětluje Slimáková.

„Ideální navíc je, když se rodiče shodnou a jedí stejně. Co bude doma, tak to budou jíst,“ radí odbornice, podle které je kamenem úrazu dostupnost nezdravého jídla. Když doma nebude pizza, tak ji nebudou jíst. To je jednoduchý. Ať mají dostatek kvalitní zeleniny, maso, vejce,“ uvádí Margit. Jak jsou na tom Hanychová s Krainovou?

Agáta Hanychová připravuje dětem pochutiny slazené medem – syn Kryšpín si například na svačinu oblíbil klasický chleba s medem.Med miluju, protože je to prostě lepší než normální cukr. Nahrazuji medem sladidlo do bábovek nebo do zmrzlin a děti to nepoznají, matky mohou být úplně v klidu. Je to zkrátka zdravější alternativa,“ pochvaluje si v rozhovoru pro Lifee trojnásobná maminka.

Sama Agáta byla v dětství zvyklá na zajímavou – a zdravou – sladkost.Máma mi dělala rosol s ovocem, který zalévala medem. Bylo to rozvařené ovoce v pudinku. Dříve se nedělal kukuřičný, ale bramborový. Udělalo to rosol a polévala nám to medem,“ vzpomíná. „Jedli jsme to na chalupě a bylo to mé nejoblíbenější jídlo.“

Agáta se netají tím, že dětem denně připravuje hned několik teplých jídel. „S tolika dětmi, co mám, vařím raději doma. Hrozně jsem si je rozmazlila a každý chce něco jiného. Restaurace jsou drahé,“ vysvětluje Agáta, která často vaří v přímém přenosu na svých sociálních sítích. „Vařím zrovna to, co mám ledničce. Přijde mi, že pořád vařím kuře na smetaně, guláš, různé batáty, bramborové kaše. Že bych v něčem byla dobrá, to se říct nedá, ale vařím spíš českou klasiku.“

Také Simona Krainová popsala, jak přistupuje k jídelníčku svých dvou synů, Bruna (11) a Maxe (13). „Snažím se je vést k tomu, aby jedli hodně ovoce namísto sladkostí a aby pili vodu místo sladkých limonád. Občas jim dovolím mekáč, i když vím, že je to největší hnus. Nejsem striktní máma, která doma nemá rohlíky,“ dodává s tím, že se stravují běžně dostupnými potravinami. „Vím, že když v nich odmalička zakořením zdravé návyky – jak ke sportu, tak ke zdravému stravování – tak jim to zůstane do dospělosti.“

„Vidím to na malém příkladu, synové například pijí pouze neperlivou vodu. Nikdy by si v restauraci neobjednali nic jiného, vůbec je to nenapadne. Do lahviček jsem jim namísto sladkých limonád nebo čajů dávala odmalička vodu,“ dává tip dalším maminkám.Oni ji pili, zvykli si na ni a od té doby je pro ně všechno ostatní sladké. Nabídnu jim třeba, aby ochutnali, ale nechtějí to,“ říká s tím, že limonády dnes synové odmítají pít. „Řeknu jim: ‚V téhle limonádě je 20 kostek cukru a budete z ní tlustí.‘ Ukazuji jim příklady obézních dětí obézních matek.“

Modelka dobře ví, že do paměti se nám nejlépe vryje to, co vidíme na vlastní oči a na co si můžeme sáhnout. Já jim doma připravila stůl hrůzy, na který jsem vyskládala všechny nezdravé potraviny. ‚Tahle limonáda má tolik kostek cukru a tohle ti udělá se zubama a se zadkem. Když budeš jíst každé ráno tenhle muffin, tak ti nebudou fungovat játra a zatížíš srdce.’“ popisuje, jak Maxe s Brunem ponaučila.

Krainová jim dokonale popsala, jak lidské tělo tráví a ukládá tuky. „Dívali se na mě s hrůzou, ale dnes každou potravinu drží v ruce a přemýšlejí: ‚Mami, a co ta čokoláda?‘ Bruno jde potom do obchodu a koupí si hořkou čokoládu,“ těší Krainovou. „Nestraším je, jen jim ukazuji, co které potraviny dělají, a oni sami začali ty nezdravé z jídelníčku odbourávat. Max do postele rád nosil Nutellu, tak jsem mu ukázala příběhy lidí, kteří jí tuhle pomazánku často,“ ozřejmila modelka s odkazem na některé youtubové pořady. „Řekl mi: ‚Mami, proč jsi mi to neřekla dřív?'“

Na fotografie modelek Simony Krainové a Agáty Hanychové s jejich dětmi se můžete podívat v naší fotogalerii.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Jídelníčky dětí slavných matek: Hanychová přísahá na med, Krainová děsí syny stolem hrůzy –

Porovnali jsme jídelníčky dětí našich dvou nejznámějších modelek, Agáty Hanychové (39) a Simony Krainové (51), jak je popsaly magazínu . Zatímco děti první zmíněné jsou zvyklé na českou klasiku a slazení medem namísto cukrem, Krainová své syny vychovává podle zásad zdravé výživy, k pití volí pouze neperlivou vodu a nezdravé pochutiny řadí na stůl hrůzy, který názorně ilustruje jejich dopad na zdraví. Co na to odbornice Margit Slimáková? 

PharmDr. Margit Slimáková, expertka, která se dlouhodobě zdravým stravováním dětí zabývá, navštívila talk show Na kafeečko. Poukazuje na fakt, že rodiče musejí začít sami u sebe. „Když to v rodině jedí rodiče, tak pro děti je to normální. Děti jen napodobují, co dělají rodiče,“ vysvětluje Slimáková.

„Ideální navíc je, když se rodiče shodnou a jedí stejně. Co bude doma, tak to budou jíst,“ radí odbornice, podle které je kamenem úrazu dostupnost nezdravého jídla. Když doma nebude pizza, tak ji nebudou jíst. To je jednoduchý. Ať mají dostatek kvalitní zeleniny, maso, vejce,“ uvádí Margit. Jak jsou na tom Hanychová s Krainovou?

Agáta Hanychová připravuje dětem pochutiny slazené medem – syn Kryšpín si například na svačinu oblíbil klasický chleba s medem.Med miluju, protože je to prostě lepší než normální cukr. Nahrazuji medem sladidlo do bábovek nebo do zmrzlin a děti to nepoznají, matky mohou být úplně v klidu. Je to zkrátka zdravější alternativa,“ pochvaluje si v rozhovoru pro Lifee trojnásobná maminka.

Sama Agáta byla v dětství zvyklá na zajímavou – a zdravou – sladkost.Máma mi dělala rosol s ovocem, který zalévala medem. Bylo to rozvařené ovoce v pudinku. Dříve se nedělal kukuřičný, ale bramborový. Udělalo to rosol a polévala nám to medem,“ vzpomíná. „Jedli jsme to na chalupě a bylo to mé nejoblíbenější jídlo.“

Agáta se netají tím, že dětem denně připravuje hned několik teplých jídel. „S tolika dětmi, co mám, vařím raději doma. Hrozně jsem si je rozmazlila a každý chce něco jiného. Restaurace jsou drahé,“ vysvětluje Agáta, která často vaří v přímém přenosu na svých sociálních sítích. „Vařím zrovna to, co mám ledničce. Přijde mi, že pořád vařím kuře na smetaně, guláš, různé batáty, bramborové kaše. Že bych v něčem byla dobrá, to se říct nedá, ale vařím spíš českou klasiku.“

Také Simona Krainová popsala, jak přistupuje k jídelníčku svých dvou synů, Bruna (11) a Maxe (13). „Snažím se je vést k tomu, aby jedli hodně ovoce namísto sladkostí a aby pili vodu místo sladkých limonád. Občas jim dovolím mekáč, i když vím, že je to největší hnus. Nejsem striktní máma, která doma nemá rohlíky,“ dodává s tím, že se stravují běžně dostupnými potravinami. „Vím, že když v nich odmalička zakořením zdravé návyky – jak ke sportu, tak ke zdravému stravování – tak jim to zůstane do dospělosti.“

„Vidím to na malém příkladu, synové například pijí pouze neperlivou vodu. Nikdy by si v restauraci neobjednali nic jiného, vůbec je to nenapadne. Do lahviček jsem jim namísto sladkých limonád nebo čajů dávala odmalička vodu,“ dává tip dalším maminkám.Oni ji pili, zvykli si na ni a od té doby je pro ně všechno ostatní sladké. Nabídnu jim třeba, aby ochutnali, ale nechtějí to,“ říká s tím, že limonády dnes synové odmítají pít. „Řeknu jim: ‚V téhle limonádě je 20 kostek cukru a budete z ní tlustí.‘ Ukazuji jim příklady obézních dětí obézních matek.“

Modelka dobře ví, že do paměti se nám nejlépe vryje to, co vidíme na vlastní oči a na co si můžeme sáhnout. Já jim doma připravila stůl hrůzy, na který jsem vyskládala všechny nezdravé potraviny. ‚Tahle limonáda má tolik kostek cukru a tohle ti udělá se zubama a se zadkem. Když budeš jíst každé ráno tenhle muffin, tak ti nebudou fungovat játra a zatížíš srdce.’“ popisuje, jak Maxe s Brunem ponaučila.

Krainová jim dokonale popsala, jak lidské tělo tráví a ukládá tuky. „Dívali se na mě s hrůzou, ale dnes každou potravinu drží v ruce a přemýšlejí: ‚Mami, a co ta čokoláda?‘ Bruno jde potom do obchodu a koupí si hořkou čokoládu,“ těší Krainovou. „Nestraším je, jen jim ukazuji, co které potraviny dělají, a oni sami začali ty nezdravé z jídelníčku odbourávat. Max do postele rád nosil Nutellu, tak jsem mu ukázala příběhy lidí, kteří jí tuhle pomazánku často,“ ozřejmila modelka s odkazem na některé youtubové pořady. „Řekl mi: ‚Mami, proč jsi mi to neřekla dřív?'“

Na fotografie modelek Simony Krainové a Agáty Hanychové s jejich dětmi se můžete podívat v naší fotogalerii.

RELATED ARTICLES