Sobota, 13 července, 2024
Google search engine
DomůMagazínPro ženyVlasta | Zapomeňte na cukr! Do pečení použijte tuhle přírodní surovinu. Je...

Vlasta | Zapomeňte na cukr! Do pečení použijte tuhle přírodní surovinu. Je zdravá a posiluje imunitu

728x90


Oproti cukru má med ohromnou výhodu – není jen sladký, ale obsahuje také spoustu prospěšných látek. A je mimořádně dobrý, k přírodnímu ochucení takové delikatesy, jako je vánoční cukroví, je přímo stvořený. Někdy stačí jen špetka a božská chuť medu posune pokrm o několik příček výš.

Med je zdrojem důležitých vitaminů a minerálních látek, které naše tělo potřebuje v dnešní době více než kdy jindy. Díky svému složení posiluje imunitní systém, který je v práci i ve škole vystavený mnohým nástrahám. Domácí medová limonáda nebo horký čaj s medem a citronem jsou ten nejjednodušší a zároveň nejlepší přírodní lék! Myslete na zdraví celé rodiny a pravidelně konzumujte medovou vzpruhu z lesa, poslouží vám jako výborná prevence.

Zdroj: Youtube

Dar z lesa

K přípravě cukroví se nejvíc hodí lesní med, který je směsí medů květových a medovicových. Jde o typický med pocházející z ryze čisté přírody, hlubokých hvozdů a rozlehlých hájů. Díky zvýšenému množství minerálních látek je lesní med oblíbený i jako bojovník proti rýmě a nachlazení.

Medová vosí hnízda

Jednoduché, efektní a chutné cukroví, které nesmí chybět na žádném vánočním stole.

Suroviny:

  • 20 dkg piškotů + piškoty na spodek hnízda
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 8 dkg másla
  • 4 lžíce rumu
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 lžíce lučního medu Medokomerc

Náplň:

  • 1 lžíce kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce rumu
  • 1 žloutek
  • 10 dkg másla
  • 8 dkg cukru

Postup přípravy:

  • Piškoty rozemelte nebo rozdrťte, přidejte k nim ostatní suroviny potřebné pro přípravu těsta a vypracujte hladkou hmotu. Až nakonec přidávejte med, dokud nebude mít těsto správnou konzistenci. Těsto pak zabalte do fólie a vložte na hodinu do ledničky.
  • Ze všech surovin na náplň vyšlehejte hladký krém. Piškoty opatrně pokapejte rumem. Formičky na vosí hnízda vysypte cukrem a vtlačte do nich ztuhlé těsto. Vařečkou vytvořte prohlubně, do nich nalijte náplň a uzavřete piškotem. Pak hnízda opatrně vyklepněte a nechte v chladu odpočinout.

Medové perníčky

Suroviny:

  • 1 kg hladké mouky
  • 6 lžic lučního medu
  • 360 g cukru moučka
  • 2 prášky do perníku
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 6 lžic měkkého másla
  • 4 vejce
  • rum podle chuti
  • hladká mouka na podsypání
  • 3 žloutky + trocha vody na potření

Poleva na potření:

  • 1,5 bílku
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy

Poleva na jemné zdobení:

  • 1 bílek
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy:

  • Z ingrediencí vytvořte hladké těsto. Na moukou posypaném velkém prkénku vyválejte asi 0,5cm plát. Z něj vykrajujte různé tvary, položte je na plechy vyložené pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte cca 10 minut.
  • Po vyndání perníčky hned potřete žloutky utřenými s vodou, aby získaly lesk.
  • Vyšleháním bílku s cukrem a citronovou šťávou si připravte obě polevy. Ta na zdobení by měla být hustší a táhlá.
  • Zdobení začněte pomocí tubiček na perníčky konturami, které rychle zaschnou, a pak štětečkem natírejte polevu, která bude schnout celý den.

Medové kornoutky

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g lesního medu
  • 1 vejce
  • 165 g moučkového cukru
  • ½ lžičky jedlé sody
  • čokoláda na vaření

Krém:

  • 250 g másla
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka

Postup přípravy:

  • Ze všech surovin vytvořte těsto a dejte ho na půl hodiny odpočinout do lednice. Pak na moukou posypané ploše rozválejte tenký plát a vykrájejte cca 5cm kolečka.
  • Troubu předehřejte na 160 °C. Kolečka vyskládejte po třech na plech a nechte je péct jen pár minut. Po vytažení z trouby z nich opatrně tvarujte kornoutky.
  • Kondenzované mléko smíchejte se změklým máslem do krému. Širší stranu kornoutků namočte do horké čokolády, nechte zatuhnout a naplňte je krémem.

Zdroj: Vlasta.cz Medokomerc.cz

Související články

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Vlasta | Zapomeňte na cukr! Do pečení použijte tuhle přírodní surovinu. Je zdravá a posiluje imunitu

728x90


Oproti cukru má med ohromnou výhodu – není jen sladký, ale obsahuje také spoustu prospěšných látek. A je mimořádně dobrý, k přírodnímu ochucení takové delikatesy, jako je vánoční cukroví, je přímo stvořený. Někdy stačí jen špetka a božská chuť medu posune pokrm o několik příček výš.

Med je zdrojem důležitých vitaminů a minerálních látek, které naše tělo potřebuje v dnešní době více než kdy jindy. Díky svému složení posiluje imunitní systém, který je v práci i ve škole vystavený mnohým nástrahám. Domácí medová limonáda nebo horký čaj s medem a citronem jsou ten nejjednodušší a zároveň nejlepší přírodní lék! Myslete na zdraví celé rodiny a pravidelně konzumujte medovou vzpruhu z lesa, poslouží vám jako výborná prevence.

Zdroj: Youtube

Dar z lesa

K přípravě cukroví se nejvíc hodí lesní med, který je směsí medů květových a medovicových. Jde o typický med pocházející z ryze čisté přírody, hlubokých hvozdů a rozlehlých hájů. Díky zvýšenému množství minerálních látek je lesní med oblíbený i jako bojovník proti rýmě a nachlazení.

Medová vosí hnízda

Jednoduché, efektní a chutné cukroví, které nesmí chybět na žádném vánočním stole.

Suroviny:

  • 20 dkg piškotů + piškoty na spodek hnízda
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 8 dkg másla
  • 4 lžíce rumu
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 lžíce lučního medu Medokomerc

Náplň:

  • 1 lžíce kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce rumu
  • 1 žloutek
  • 10 dkg másla
  • 8 dkg cukru

Postup přípravy:

  • Piškoty rozemelte nebo rozdrťte, přidejte k nim ostatní suroviny potřebné pro přípravu těsta a vypracujte hladkou hmotu. Až nakonec přidávejte med, dokud nebude mít těsto správnou konzistenci. Těsto pak zabalte do fólie a vložte na hodinu do ledničky.
  • Ze všech surovin na náplň vyšlehejte hladký krém. Piškoty opatrně pokapejte rumem. Formičky na vosí hnízda vysypte cukrem a vtlačte do nich ztuhlé těsto. Vařečkou vytvořte prohlubně, do nich nalijte náplň a uzavřete piškotem. Pak hnízda opatrně vyklepněte a nechte v chladu odpočinout.

Medové perníčky

Suroviny:

  • 1 kg hladké mouky
  • 6 lžic lučního medu
  • 360 g cukru moučka
  • 2 prášky do perníku
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 6 lžic měkkého másla
  • 4 vejce
  • rum podle chuti
  • hladká mouka na podsypání
  • 3 žloutky + trocha vody na potření

Poleva na potření:

  • 1,5 bílku
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy

Poleva na jemné zdobení:

  • 1 bílek
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy:

  • Z ingrediencí vytvořte hladké těsto. Na moukou posypaném velkém prkénku vyválejte asi 0,5cm plát. Z něj vykrajujte různé tvary, položte je na plechy vyložené pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte cca 10 minut.
  • Po vyndání perníčky hned potřete žloutky utřenými s vodou, aby získaly lesk.
  • Vyšleháním bílku s cukrem a citronovou šťávou si připravte obě polevy. Ta na zdobení by měla být hustší a táhlá.
  • Zdobení začněte pomocí tubiček na perníčky konturami, které rychle zaschnou, a pak štětečkem natírejte polevu, která bude schnout celý den.

Medové kornoutky

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g lesního medu
  • 1 vejce
  • 165 g moučkového cukru
  • ½ lžičky jedlé sody
  • čokoláda na vaření

Krém:

  • 250 g másla
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka

Postup přípravy:

  • Ze všech surovin vytvořte těsto a dejte ho na půl hodiny odpočinout do lednice. Pak na moukou posypané ploše rozválejte tenký plát a vykrájejte cca 5cm kolečka.
  • Troubu předehřejte na 160 °C. Kolečka vyskládejte po třech na plech a nechte je péct jen pár minut. Po vytažení z trouby z nich opatrně tvarujte kornoutky.
  • Kondenzované mléko smíchejte se změklým máslem do krému. Širší stranu kornoutků namočte do horké čokolády, nechte zatuhnout a naplňte je krémem.

Zdroj: Vlasta.cz Medokomerc.cz

Související články

RELATED ARTICLES