Neděle, 8 září, 2024
Google search engine
DomůElektronikaTest: Xiaomi Watch 2 – někdo to rád velké - CHIP.cz

Test: Xiaomi Watch 2 – někdo to rád velké – CHIP.cz

728x90

Chytré hodinky Xiaomi Watch 2 představují zajímavou volbu pro ty, kteří hledají výborný poměr mezi cenou a výbavou. Hodinky mají pěkné lehké pouzdro z hliníkové slitiny s velkým 1,43“ displejem.

Hodinky Xiaomi Watch 2 s operačním systémem Wear OS od Google pohání procesor Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 (4nm), který poskytuje vysoký výkon s nízkou spotřebou energie, a který doplňují 2 GB RAM LPDDR4X a 32GB eMMC interní úložiště. Díky duální architektuře velkých a malých jader, která umožňuje autonomní přepínání, hodinky nabízejí dlouhou výdrž baterie, velkou kapacitu úložiště a plynulý chod. Výkon platformy si zaslouží pochvalu, během testování jsme nikdy neměli problémy se zasekáváním nebo zpomalením, a to ani při náročnějších operacích typu navigace, přehrávání či oznámeních.
 

Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Michal Bareš, Chip

Výdrž na baterii

Hodinky mají nadstandardní kapacitu baterie na úrovni 495 mAh což jim dává deklarovanou výdrž 65 hodin, přičemž v reálném provozu se budete pohybovat na nižších hodnotách, zhruba 2-2,5 dne, samozřejmě záleží na intenzitě používání. V našem standardním laboratorním testu vydržely hodinky 34 hodin a šest minut, což je spíše slabší hodnota.

Pro srovnání například Samsung Galaxy Watch 5 Pro vydrží ve stejném testu 58 hodin a 36 minut a Apple Watch 2 Ultra 61 hodin a 15 minut. Rekordmanem v kategorii chytrých hodinek jsou v tomto ohledu Huawei Watch GT 4 s výdrží 141 hodin a 24 minut. Na druhou stranu hodinky Google Pixel Watch LTE ve stejném testu prokázaly výdrž pouze 18 hodin a 13 minut a hodinky Samsung Galaxy Watch 6 LTE 40mm vydrží 36 hodin a 37 minut.

Nabíjení zabere zhruba třičtvrtě hodiny a 10minutové nabíjení dodá baterii 30 % baterii, což běžně vystačí na celý den. S plně nabitou baterií nám hodinky vydržely 2,5-3 dny, v závislosti na používání, především tedy na sledování aktivit, měření zdravotních funkcí a rozsvíceném displeji. Při totálním zápřahu můžete určitě počítat s více než jedním dnem a nocí. I po dvou dnech a jedné noci by vám měl zbýt čas na cestu k nabíječce.

Design

Hodinky Xiaomi Watch 2 mají lehké hliníkové tělo a nabízejí různé varianty řemínků a ciferníků. Tělo váží přibližně 37 g (bez řemínku) a 52 g (včetně pásku). Řemínek dodávaný s hodinkami Xiaomi Watch 2 je vyroben z přilnavého materiálu TPU. V závislosti na zakoupených hodinkách dostanete černý nebo bílý standardní 22mm řemínek.

Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Chip

Mohlo by vás zajímat


Test: Xiaomi Watch S3 – velký displej, dlouhá výdrž a úžasná cenovka


Xiaomi Watch S3

Watch 2 jsou docela velké hodinky, na šířku mají kolem 53 mm při tloušťce kolem 13 mm, takže se nemusí úplně hodit na malé zápěstí, na druhou stranu velký displej může i v takovém případě být praktický pro někoho, kdo hůře vidí.

Hodinky se prodávají v černé a stříbrné verzi, mají matný povrch a dvě tlačítka na pravé straně, přičemž dominantou je 1,43″ kulatý a jasný 60Hz AMOLED displej s rozlišením 466 x 466 pixelů (326 ppi) a maximálním jasem 600 cd/m2. Displej je velmi dobře čitelný i na přímém slunci a nabízí citlivý režim automatického jasu. Jednoduchý design Xiaomi kompenzuje bohatým výběrem ciferníků v aplikaci Mi Fitness.

Ovládání

Ovládání je také jednoduché. Jedním stisknutím horního tlačítka se vrátíte z libovolné aplikace nebo obrazovky zpět, případně přejdete do seznamu aplikací, pokud se díváte na ciferník hodinek. Dvojím stisknutím se zobrazí poslední aplikace, zatímco stisknutím a podržením se otevře Asistent Google. Jedním stisknutím spodního tlačítka otevřete nejnovější aplikaci, zatímco dvojím stisknutím vyvoláte aplikaci Google Pay. Použitý operační systém Wear OS znamená širokou škálu aplikací Google a možnost získávat další aplikace v obchodu Play.

Přejetím prstem shora dolů se zobrazí oznámení, zatímco přejetím prstem zdola nahoru se zobrazí ikony rychlého přístupu. V této nabídce si můžete přizpůsobit, které ikony chcete mít k dispozici, a po kliknutí na tlačítko upravit můžete také odstranit ikony, které nechcete vidět.

Přejetím zleva doprava se zobrazí dlaždice. Ve výchozím nastavení je k dispozici 6 dlaždic včetně ciferníků. Další můžete přidat v aplikaci Mi Fitness, celkem jich můžete mít 12. Stisknutím a podržením ciferníku se zobrazí různé předinstalované hotové ciferníky, které si můžete vybrat, přičemž každý ciferník má vlastní přizpůsobení.

V případě nouze stačí stisknout 3× po sobě spodní tlačítko hodinek a okamžitě zavoláte nouzovému kontaktu. Při pádu vám pak hodinky prostřednictvím zprávy či hovoru pomohou kontaktovat vaše blízké.

Chcete-li na hodinkách reagovat na zprávy, můžete v odpovědi poslat emoji, hlasovou zprávu a dokonce i napsat text na malé QWERTY klávesnici přímo ze zápěstí.

Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Chip

Funkce

Xiaomi Watch 2 jsou vybaveny řadou funkcí pro sledování zdraví a tělesných aktivit, včetně podpory více než 160 sportovních režimů, některé s podrobnou analýzou a trenérskými tipy. Hodinky jsou také voděodolné do 5ATM, takže se s nimi dá i plavat. Nechybí funkce Always-on display, která je ve výchozím nastavení vypnutá, ale lze ji nastavit na inteligentní nebo plánovaný režim.

Na zadní straně je skleněný kryt se senzorem umístěným výrazně uprostřed, který je vybaven zelenou dvojitou LED diodou a dvěma magnetickými kolíky pro nabíjení. Méně nápadné jsou reproduktory, umístěné vpravo od konektorů, a dírkový mikrofon na levé straně. Pomocí hodinek lze samozřejmě přijímat telefonní hovory.

Xiaomi Watch 2 mají řadu senzorů, včetně optického snímače srdečního tepu, akcelerometru, gyroskopu, senzoru okolního světla, elektronického kompasu a barometru. Dvoupásmová L1 + L5 GPS využívá jak širší pásmo L1, tak rychlejší a přesnější pásmo L5, které zajišťuje sledování s přesností na metr a nemají problém ani v komplikovaném prostředí. Důležitá je přítomnost NFC čipu pro bezkontaktní platby.

Z hodinek můžete na dálku ovládat spoušť fotoaparátu, avšak jediné nastavení, které můžete na dálku změnit, je časovač tlačítka spouště.

Peněženka Google podporuje službu Google Pay a na hodinkách Watch 2 funguje perfektně. Mít Google Pay však vyžaduje, abyste hodinky uzamkli pomocí kódu PIN. Hodinky jsou dostatečně chytré na to, aby si PIN vyžádaly pouze jednou a poté zůstaly odemčené, dokud je máte na zápěstí. Pokud jej však odstraníte, budete muset hodinky odemknout pokaždé, když se vypne jejich obrazovka.

Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Michal Bareš, Chip
Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Michal Bareš, Chip

Sledování zdraví a výkonu

Klíčovým aspektem hodinek je monitorování sportovního výkonu a zdravotních ukazatelů, což zahrnuje 160 aktivit, sledování srdečního tepu, saturace krve kyslíkem a úrovně stresu, spolu s analýzou spánkového režimu. U některých aktivit je sledování podrobné, jako třeba u běhání, ale u mnoha „aktivit“ se jen měří tělesné parametry a vypočítávají se spálené kalorie.

Hodinky s 12kanálovým monitorováním PPG neustále a s vysokou přesností sledují váš srdeční tep, saturaci kyslíkem, úroveň stresu a také spánkový režim. Hodinky sledují vaše spánkové cykly – hluboký, lehký, REM – a poskytují vám rozpis doby bdění. Všechny údaje jsou zvýrazněny dalšími informacemi – zda je váš hluboký spánek dostatečný, zda je váš lehký spánek nebo bdění příliš vysoké. Hodinky doplní sledování o údaje o dýchání a kyslíku v krvi během noci. Pro hlubší spánkovou analýzu je třeba nosit hodinky nepřetržitě po 7 dní také ve spánku a aplikace Mi Fitness spánek následně vyhodnotí. Hodinky spolupracují nejen s aplikací Mi Fitness, rozumí si také s aplikacemi Strava a Suunto.

Watch 2 versus Watch 2 Pro

Hodinky Watch 2 jsou cenově dostupnější verzí hodinek Watch 2 Pro, jsou poháněny stejným čipem Snapdragon W5 Plus Gen 1. Obě varianty sdílejí stejný typ a velikost displeje, rozlišení, jas, dobu nabíjení, kapacitu baterie, procesor, úložiště a RAM, stejně jako Bluetooth, Wi-Fi a navigační schopnosti.

Hlavní rozdíly mezi Xiaomi Watch 2 a Xiaomi Watch 2 Pro jsou v hmotnosti, absenci ovládací korunky, podpoře eSIM LTE 4G a chybějícím snímači bioelektrické impedance, který dokáže sledovat BMI, strukturu kostí, vodu a svalovou hmotu. Xiaomi Watch 2 Pro váží bez řemínku 54,5 g, zatímco Watch 2 pouze 36,8 g. Zatímco hodinky Xiaomi Watch 2 Pro mají zvýšený okraj nad skleněným ciferníkem, hodinky Watch 2 mají odkrytý, téměř plochý ciferník.
 

Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Chip

Shrnutí

Hodinky Xiaomi Watch 2 jsou všestranné chytré hodinky s velkým displejem, solidní výdrží, širokou nabídkou funkcí včetně NFC a celkově s výborným poměrem cena/výbava, které jsou určeny jak pro fitness nadšence, tak pro ty, kteří hledají stylový chytrý doplněk k telefonu se systémem Android, s iOS kompatibilní nejsou.

Technická data

Xiaomi Watch 2


DisplejAMOLED / 1,43″ / 466 × 466 bodů (329 ppi)

Rozhraní a výbavaWear OS 3.5, Bluetooth 5.2, GPS, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS, akcelerometr, gyroskop, kompas, senzor tepu, sledování spánku, SpO2, barometr, výškoměr, 495 mAh, 5 ATM, NFC

Výdrž na baterii / dobíjení34:06 h:m / 0:42 h:m

Rozměry a hmotnost (bez řemínku)47,5 x 45,9 x 12 mm, 37 g

KompatibilitaAndroid 8+

Výbava (40 %)2,0

Ovládání (40 %)1,3

Výdrž na baterii (20 %)1,7

Cena4 690 Kč

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Test: Xiaomi Watch 2 – někdo to rád velké – CHIP.cz

728x90

Chytré hodinky Xiaomi Watch 2 představují zajímavou volbu pro ty, kteří hledají výborný poměr mezi cenou a výbavou. Hodinky mají pěkné lehké pouzdro z hliníkové slitiny s velkým 1,43“ displejem.

Hodinky Xiaomi Watch 2 s operačním systémem Wear OS od Google pohání procesor Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 (4nm), který poskytuje vysoký výkon s nízkou spotřebou energie, a který doplňují 2 GB RAM LPDDR4X a 32GB eMMC interní úložiště. Díky duální architektuře velkých a malých jader, která umožňuje autonomní přepínání, hodinky nabízejí dlouhou výdrž baterie, velkou kapacitu úložiště a plynulý chod. Výkon platformy si zaslouží pochvalu, během testování jsme nikdy neměli problémy se zasekáváním nebo zpomalením, a to ani při náročnějších operacích typu navigace, přehrávání či oznámeních.
 

Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Michal Bareš, Chip

Výdrž na baterii

Hodinky mají nadstandardní kapacitu baterie na úrovni 495 mAh což jim dává deklarovanou výdrž 65 hodin, přičemž v reálném provozu se budete pohybovat na nižších hodnotách, zhruba 2-2,5 dne, samozřejmě záleží na intenzitě používání. V našem standardním laboratorním testu vydržely hodinky 34 hodin a šest minut, což je spíše slabší hodnota.

Pro srovnání například Samsung Galaxy Watch 5 Pro vydrží ve stejném testu 58 hodin a 36 minut a Apple Watch 2 Ultra 61 hodin a 15 minut. Rekordmanem v kategorii chytrých hodinek jsou v tomto ohledu Huawei Watch GT 4 s výdrží 141 hodin a 24 minut. Na druhou stranu hodinky Google Pixel Watch LTE ve stejném testu prokázaly výdrž pouze 18 hodin a 13 minut a hodinky Samsung Galaxy Watch 6 LTE 40mm vydrží 36 hodin a 37 minut.

Nabíjení zabere zhruba třičtvrtě hodiny a 10minutové nabíjení dodá baterii 30 % baterii, což běžně vystačí na celý den. S plně nabitou baterií nám hodinky vydržely 2,5-3 dny, v závislosti na používání, především tedy na sledování aktivit, měření zdravotních funkcí a rozsvíceném displeji. Při totálním zápřahu můžete určitě počítat s více než jedním dnem a nocí. I po dvou dnech a jedné noci by vám měl zbýt čas na cestu k nabíječce.

Design

Hodinky Xiaomi Watch 2 mají lehké hliníkové tělo a nabízejí různé varianty řemínků a ciferníků. Tělo váží přibližně 37 g (bez řemínku) a 52 g (včetně pásku). Řemínek dodávaný s hodinkami Xiaomi Watch 2 je vyroben z přilnavého materiálu TPU. V závislosti na zakoupených hodinkách dostanete černý nebo bílý standardní 22mm řemínek.

Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Chip

Mohlo by vás zajímat


Test: Xiaomi Watch S3 – velký displej, dlouhá výdrž a úžasná cenovka


Xiaomi Watch S3

Watch 2 jsou docela velké hodinky, na šířku mají kolem 53 mm při tloušťce kolem 13 mm, takže se nemusí úplně hodit na malé zápěstí, na druhou stranu velký displej může i v takovém případě být praktický pro někoho, kdo hůře vidí.

Hodinky se prodávají v černé a stříbrné verzi, mají matný povrch a dvě tlačítka na pravé straně, přičemž dominantou je 1,43″ kulatý a jasný 60Hz AMOLED displej s rozlišením 466 x 466 pixelů (326 ppi) a maximálním jasem 600 cd/m2. Displej je velmi dobře čitelný i na přímém slunci a nabízí citlivý režim automatického jasu. Jednoduchý design Xiaomi kompenzuje bohatým výběrem ciferníků v aplikaci Mi Fitness.

Ovládání

Ovládání je také jednoduché. Jedním stisknutím horního tlačítka se vrátíte z libovolné aplikace nebo obrazovky zpět, případně přejdete do seznamu aplikací, pokud se díváte na ciferník hodinek. Dvojím stisknutím se zobrazí poslední aplikace, zatímco stisknutím a podržením se otevře Asistent Google. Jedním stisknutím spodního tlačítka otevřete nejnovější aplikaci, zatímco dvojím stisknutím vyvoláte aplikaci Google Pay. Použitý operační systém Wear OS znamená širokou škálu aplikací Google a možnost získávat další aplikace v obchodu Play.

Přejetím prstem shora dolů se zobrazí oznámení, zatímco přejetím prstem zdola nahoru se zobrazí ikony rychlého přístupu. V této nabídce si můžete přizpůsobit, které ikony chcete mít k dispozici, a po kliknutí na tlačítko upravit můžete také odstranit ikony, které nechcete vidět.

Přejetím zleva doprava se zobrazí dlaždice. Ve výchozím nastavení je k dispozici 6 dlaždic včetně ciferníků. Další můžete přidat v aplikaci Mi Fitness, celkem jich můžete mít 12. Stisknutím a podržením ciferníku se zobrazí různé předinstalované hotové ciferníky, které si můžete vybrat, přičemž každý ciferník má vlastní přizpůsobení.

V případě nouze stačí stisknout 3× po sobě spodní tlačítko hodinek a okamžitě zavoláte nouzovému kontaktu. Při pádu vám pak hodinky prostřednictvím zprávy či hovoru pomohou kontaktovat vaše blízké.

Chcete-li na hodinkách reagovat na zprávy, můžete v odpovědi poslat emoji, hlasovou zprávu a dokonce i napsat text na malé QWERTY klávesnici přímo ze zápěstí.

Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Chip

Funkce

Xiaomi Watch 2 jsou vybaveny řadou funkcí pro sledování zdraví a tělesných aktivit, včetně podpory více než 160 sportovních režimů, některé s podrobnou analýzou a trenérskými tipy. Hodinky jsou také voděodolné do 5ATM, takže se s nimi dá i plavat. Nechybí funkce Always-on display, která je ve výchozím nastavení vypnutá, ale lze ji nastavit na inteligentní nebo plánovaný režim.

Na zadní straně je skleněný kryt se senzorem umístěným výrazně uprostřed, který je vybaven zelenou dvojitou LED diodou a dvěma magnetickými kolíky pro nabíjení. Méně nápadné jsou reproduktory, umístěné vpravo od konektorů, a dírkový mikrofon na levé straně. Pomocí hodinek lze samozřejmě přijímat telefonní hovory.

Xiaomi Watch 2 mají řadu senzorů, včetně optického snímače srdečního tepu, akcelerometru, gyroskopu, senzoru okolního světla, elektronického kompasu a barometru. Dvoupásmová L1 + L5 GPS využívá jak širší pásmo L1, tak rychlejší a přesnější pásmo L5, které zajišťuje sledování s přesností na metr a nemají problém ani v komplikovaném prostředí. Důležitá je přítomnost NFC čipu pro bezkontaktní platby.

Z hodinek můžete na dálku ovládat spoušť fotoaparátu, avšak jediné nastavení, které můžete na dálku změnit, je časovač tlačítka spouště.

Peněženka Google podporuje službu Google Pay a na hodinkách Watch 2 funguje perfektně. Mít Google Pay však vyžaduje, abyste hodinky uzamkli pomocí kódu PIN. Hodinky jsou dostatečně chytré na to, aby si PIN vyžádaly pouze jednou a poté zůstaly odemčené, dokud je máte na zápěstí. Pokud jej však odstraníte, budete muset hodinky odemknout pokaždé, když se vypne jejich obrazovka.

Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Michal Bareš, Chip
Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Michal Bareš, Chip

Sledování zdraví a výkonu

Klíčovým aspektem hodinek je monitorování sportovního výkonu a zdravotních ukazatelů, což zahrnuje 160 aktivit, sledování srdečního tepu, saturace krve kyslíkem a úrovně stresu, spolu s analýzou spánkového režimu. U některých aktivit je sledování podrobné, jako třeba u běhání, ale u mnoha „aktivit“ se jen měří tělesné parametry a vypočítávají se spálené kalorie.

Hodinky s 12kanálovým monitorováním PPG neustále a s vysokou přesností sledují váš srdeční tep, saturaci kyslíkem, úroveň stresu a také spánkový režim. Hodinky sledují vaše spánkové cykly – hluboký, lehký, REM – a poskytují vám rozpis doby bdění. Všechny údaje jsou zvýrazněny dalšími informacemi – zda je váš hluboký spánek dostatečný, zda je váš lehký spánek nebo bdění příliš vysoké. Hodinky doplní sledování o údaje o dýchání a kyslíku v krvi během noci. Pro hlubší spánkovou analýzu je třeba nosit hodinky nepřetržitě po 7 dní také ve spánku a aplikace Mi Fitness spánek následně vyhodnotí. Hodinky spolupracují nejen s aplikací Mi Fitness, rozumí si také s aplikacemi Strava a Suunto.

Watch 2 versus Watch 2 Pro

Hodinky Watch 2 jsou cenově dostupnější verzí hodinek Watch 2 Pro, jsou poháněny stejným čipem Snapdragon W5 Plus Gen 1. Obě varianty sdílejí stejný typ a velikost displeje, rozlišení, jas, dobu nabíjení, kapacitu baterie, procesor, úložiště a RAM, stejně jako Bluetooth, Wi-Fi a navigační schopnosti.

Hlavní rozdíly mezi Xiaomi Watch 2 a Xiaomi Watch 2 Pro jsou v hmotnosti, absenci ovládací korunky, podpoře eSIM LTE 4G a chybějícím snímači bioelektrické impedance, který dokáže sledovat BMI, strukturu kostí, vodu a svalovou hmotu. Xiaomi Watch 2 Pro váží bez řemínku 54,5 g, zatímco Watch 2 pouze 36,8 g. Zatímco hodinky Xiaomi Watch 2 Pro mají zvýšený okraj nad skleněným ciferníkem, hodinky Watch 2 mají odkrytý, téměř plochý ciferník.
 

Xiaomi Watch 2
Xiaomi Watch 2

Zdroj:
Chip

Shrnutí

Hodinky Xiaomi Watch 2 jsou všestranné chytré hodinky s velkým displejem, solidní výdrží, širokou nabídkou funkcí včetně NFC a celkově s výborným poměrem cena/výbava, které jsou určeny jak pro fitness nadšence, tak pro ty, kteří hledají stylový chytrý doplněk k telefonu se systémem Android, s iOS kompatibilní nejsou.

Technická data

Xiaomi Watch 2


DisplejAMOLED / 1,43″ / 466 × 466 bodů (329 ppi)

Rozhraní a výbavaWear OS 3.5, Bluetooth 5.2, GPS, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS, akcelerometr, gyroskop, kompas, senzor tepu, sledování spánku, SpO2, barometr, výškoměr, 495 mAh, 5 ATM, NFC

Výdrž na baterii / dobíjení34:06 h:m / 0:42 h:m

Rozměry a hmotnost (bez řemínku)47,5 x 45,9 x 12 mm, 37 g

KompatibilitaAndroid 8+

Výbava (40 %)2,0

Ovládání (40 %)1,3

Výdrž na baterii (20 %)1,7

Cena4 690 Kč

RELATED ARTICLES