Středa, 3 července, 2024
Google search engine
DomůElektronikaMobilyNejlepší chytré hodinky pro sportovce | mobily

Nejlepší chytré hodinky pro sportovce | mobily

728x90

Téměř všechny moderní chytré hodinky nabídnou také možnost sportovního a zdravotního monitoringu, pouze některé se však mohou pochlubit vysoce přesnou GPS, možností propojení hodinek s dalším sportovním příslušenstvím či jinými pokročilými funkcemi. Které modely se dostaly do našeho výběru?

Vybíráme nejlepší chytré hodinky pro sportovce!

Nejlepší sportovní chytré hodinky bez ohledu na cenu

Apple Watch Ultra 2

Oblíbeným modelem z nabídky cupertinského výrobce jsou skvěle vybavené, ale také mírně dražší Apple Watch Ultra 2. Zaujmou odolným pouzdrem z titanu, programovatelným tlačítkem navíc a také safírovým sklem, které se jen tak nepoškrábe. Tento model zároveň disponuje nejdelší výdrží na nabití ze všech Apple Watch a zároveň se chlubí pokročilou GPS, jež je dvoufrekvenční (L1 + L5) – dosahuje tedy vyšší přesnosti zejména v zastavených oblastech, kde by se klasická GPS (L1) hůře připojuje k satelitům. Za velmi užitečnou lze označit i funkci detekce pádu, která může zachránit život například při pádu z kola.

U Apple Watch Ultra 2 je samozřejmostí podpora Wi-Fi, eSIM, technologie UWB pro přesné vyhledávání či obří integrované úložiště s 64 GB (uživatelsky dostupných je zhruba 56 GB). Do něj si lze kromě podcastů a hudby ukládat také nejrůznější aplikace či přesouvat fotografie z telefonu. Díky propracovanému operačnímu systému lze do hodinek doinstalovat téměř jakoukoliv sportovní (či zdravotní) aplikaci. Díky tomu je možné naměřené sportovní záznamy exportovat a dále s nimi pracovat.

Recenze Apple Watch Ultra 2 – Odlehčená druhá generace

Přečtěte si také

Recenze Apple Watch Ultra 2 – Odlehčená druhá generace

Během používání jistě oceníte rovněž 1,92″ OLED obrazovku s jemností 338 PPI, kterou lze ozdobit speciálním ciferníkem dostupným pouze pro Apple Watch Ultra, zároveň zprostředkuje skutečně nadprůměrný maximální jas až 3 000 nitů. Mezi ovládacími prvky najdeme tradiční otočnou korunku, která funguje zároveň jako tlačítko a umožňuje hodinky částečně ovládat i s nasazenými rukavicemi. Z hlediska odolnosti se lze konkrétně těšit na certifikaci IP6X a také standardy WR100, EN13319 a MIL-STD 810H. Oproti první generaci Apple Watch Ultra pak zaujme výkonnější čipset SiP 9, díky němuž lze využívat gesto přiložení prstů k sobě.

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Samsung Galaxy Watch5 Pro představují prozatím stále to nejlepší z aktuální řady „Watch Pro“ (kterou brzy nahradí řada Ultra), cenově se přitom drží relativně u země. Prémiovými materiály výrobce však nešetřil, konkrétně se můžete těšit na safírové sklo displeje s tvrdostí 9 na Mohsově stupnici, titanové pouzdro, odolnost IP68, certifikaci do 5 atmosfér i vojenský standard MIL-STD-810G. Za velmi praktický považujeme také pásek s magnetickým upínáním, které je velmi rychlé a pohodlné.

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Předností tohoto modelu je rovněž 1,36″ Super AMOLED displej o rozlišení 450 × 450 pixelů s povedenou digitální lunetou. Za zmínku dále stojí hardware v podobě osvědčeného 5nm procesoru Exynos W920 s grafickým čipem Mali-G68, 1,5 GB RAM a 16 GB paměti, z níž pro aplikace, hudbu a obrázky zůstane k dispozici zhruba 8 GB. Uživatele, kteří chtějí být neustále „na telefonu“, potěší také podpora eSIM a vhod přijde i Wi-Fi. Díky integraci systému Wear OS s nadstavbou od Samsungu je možné do hodinek doinstalovat široké množství sportovních/zdravotních aplikací, z nichž lze následně exportovat různá data. V rámci ekosystému jihokorejského výrobce je rovněž možné hodinky propojit s další elektronikou, například chytrým televizorem.

Recenze Samsung Galaxy Watch5 Pro – Skvělé hodinky bez kompromisů

Přečtěte si také

Recenze Samsung Galaxy Watch5 Pro – Skvělé hodinky bez kompromisů

Ve výbavě dále najdeme 590mAh baterii, která umí zprostředkovat komfortní dvoudenní výdrž (i s aktivovaným monitoringem spánku). Díky větší baterii, která navíc podporuje rychlejší nabíjení, je možné se zapnutou GPS sportovat až 20 hodin, což už je dostatek času i pro zkušenější běžce či cyklisty.

Suunto Vertical Titanium Solar

Za vyloženě sportovní chytré hodinky lze považovat Suunto Vertical. Hodinky v nabídce finského výrobce jsou unikátní například tím, že byly vyrobeny přímo ve Finsku, což se v dnešní době, kdy se naprostá většina elektroniky vyrábí v Asii, již jen tak nevidí. Suunto Vertical Titanium Solar jsou také vysoce environmentální, neboť byly vyrobeny ze 100% obnovitelné energie a stejně tak se chlubí 100% vykompenzovaným CO2.

Suunto Vertical

Z hlediska materiálů si v ničem nezadají s Apple Watch Ultra 2. I tyto hodinky se totiž chlubí safírovým sklem a pouzdrem z titanu/nerezové oceli, které obsahuje rovněž polyamid tvrzený skleněnými vlákny. Specialitou je pak miniaturní solární panel integrovaný do displeje, díky kterému mohou hodinky dle výrobce zvládnout až jeden rok bez konvenčního nabíjení v omezeném režimu používání. Při běžném používání během průměrně slunečného počasí se lze spolehnout na velmi pěkných 20 dní, i když budete chodit aktivně cvičit sportovat každý den.

Recenze Suunto Vertical – Dokonalý sportovní parťák

Přečtěte si také

Recenze Suunto Vertical – Dokonalý sportovní parťák

Suunto Vertical mají i velmi přesnou dvoupásmovou GPS, která se na otevřeném prostoru chytá velmi rychle a ani mezi vyššími budovami ve městě vás nenechá dlouho čekat. Přesností navíc překonávají většinu konvenčních chytrých hodinek, záznam trasy tak bude odpovídat realitě. Doprovodná aplikace je pěkně zpracovaná a uživateli poskytuje zajímavé přehledy o sportovním/zdravotním monitoringu. Výhodou těchto hodinek zaměřených na sportovce je i poměrně neotřelý design.

Huawei Watch Ultimate

Huawei Watch Ultimate sází na ultraprémiové materiály či potápěčský režim s reálnou voděodolností do 100 metrů, je tedy zřejmé, že se jedná o hodinky zaměřené na uživatele, jež mají za koníček právě potápění. Přímo v balení je tak k dispozici rovněž speciální řemínek pro možnost hodinky nosit na rukávu potápěčského neoprenového obleku. Potápěčský režim se navíc dělí ještě do několika podkategorií, vybírat tak můžete například mezi scuba divingem či freedivingem, mezi sladkou a slanou vodou a také si nastavovat další důležité parametry jako typ dýchací směsi. Pokud jste navíc fandy větších hodinek, budete v sedmém nebi, neboť mnoho větších chytrých hodinek podle mě na trhu již nenajdete, pokud vůbec nějaké. Hlavní důraz byl však kladen na materiály, které jsou jednoduše prvotřídní – safír, keramika (na spodní straně i na lunetě) či tekutý kov se zirkoniem. Právě použití zirkonia má pak zaručit například extrémně vysokou odolnost oproti rzi, která je mnohonásobně vyšší než například u nerezové oceli či titanu.

Huawei Watch Ultimate

1,5″ displej je typu LTPO AMOLED, což je zárukou krásných barev, bezproblémových pozorovacích úhlů, ale díky maximálnímu jasu až 1 000 nitů také skvělé čitelnosti v jakýchkoliv podmínkách. Příkladně funguje automatická regulace, která s vhodně zvoleným ciferníkem vytváří u Watch Ultimate povedenou iluzi klasických hodinek. Z dalších funkcí neschází Always-On, rychlé rozsvícení obrazovky reagující na zvednuté zápěstí či možnost displej vypnout jeho přikrytím. Další novinkou je pak tmavý režim, který se zřejmě inspiroval u Apple Watch Ultra a představuje změnu barev rozhraní do oranžové a černé, která má být pohodlnější pro oči. Tento tmavý režim se může aktivovat i automaticky na základě východu/západu slunce a využijete jej v expedičním režimu.

Recenze Huawei Watch Ultimate – Splněný sen každého potápěče?

Přečtěte si také

Recenze Huawei Watch Ultimate – Splněný sen každého potápěče?

Huawei Watch Ultimate jsou osazeny 530mAh baterií, která umí zprostředkovat reálnou dvoutýdenní výdrž za předpokladu, že budete využívat notifikace, hodinky budou kontinuálně měřit srdeční tep, teplotu či SpO2 a každý den s nimi budete aktivně monitorovat zhruba půlhodinovou procházku. Výdrž je tak famózní. Novinkou je pak rychlejší nabíjení, kdy lze dočerpat energii z 0 do 100 % zhruba již za hodinu. I kdybyste tak měli jednou za týden hodinky sundat ze zápěstí na půl hodiny, budete mít stále dostatek energie.

Huawei Watch D

Mírně netradičním modelem tohoto výběru jsou Huawei Watch D, které nesou zajímavé prvenství v podobě schopnosti přesně monitorovat krevní tlak. Díky integraci miniaturní vzduchové pumpy se řemínek hodinek nafoukne a pomalu vypouští vzduch stejně jako klasická manžeta tlakoměru. Pokud tak rádi aktivně sportujete, ale zároveň dbáte na zdravotní stav, konkrétně krevní tlak, v současnosti nenajdete lépe vybavené chytré hodinky na trhu.

Huawei Watch D nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Za velmi kladné hodnotíme rovněž to, že měření probíhá s odchylkou pouze +/- 3 mmHG (v případě pulzu pak +/- 5 %), což je standardní odchylka i u běžných tlakoměrů. Ještě lepší je, že se výsledky naměřené pomocí Huawei Watch D a klasickým (domácím) tlakoměrem nelišily, případně jen zanedbatelně.

Recenze Huawei Watch D – Tlak vám nezlepší, kontrolu nad zdravím ano

Přečtěte si také

Recenze Huawei Watch D – Tlak vám nezlepší, kontrolu nad zdravím ano

Z dalších funkcí neschází monitoring srdečního tepu, spánku, EKG, okysličení krve, ale také teploty na zápěstí. Ve výbavě najdeme rovněž GPS, avšak je potřeba počítat pouze s „průměrnou“ přesností. Netradiční výhodou může být rovněž zajímavý design či odolnost IP68, což znamená, že se hodinky nezaleknou vody ani prachu a můžete se s nimi klidně i ponořit pod vodu.

Zdroj: mobily
RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Nejlepší chytré hodinky pro sportovce | mobily

728x90

Téměř všechny moderní chytré hodinky nabídnou také možnost sportovního a zdravotního monitoringu, pouze některé se však mohou pochlubit vysoce přesnou GPS, možností propojení hodinek s dalším sportovním příslušenstvím či jinými pokročilými funkcemi. Které modely se dostaly do našeho výběru?

Vybíráme nejlepší chytré hodinky pro sportovce!

Nejlepší sportovní chytré hodinky bez ohledu na cenu

Apple Watch Ultra 2

Oblíbeným modelem z nabídky cupertinského výrobce jsou skvěle vybavené, ale také mírně dražší Apple Watch Ultra 2. Zaujmou odolným pouzdrem z titanu, programovatelným tlačítkem navíc a také safírovým sklem, které se jen tak nepoškrábe. Tento model zároveň disponuje nejdelší výdrží na nabití ze všech Apple Watch a zároveň se chlubí pokročilou GPS, jež je dvoufrekvenční (L1 + L5) – dosahuje tedy vyšší přesnosti zejména v zastavených oblastech, kde by se klasická GPS (L1) hůře připojuje k satelitům. Za velmi užitečnou lze označit i funkci detekce pádu, která může zachránit život například při pádu z kola.

U Apple Watch Ultra 2 je samozřejmostí podpora Wi-Fi, eSIM, technologie UWB pro přesné vyhledávání či obří integrované úložiště s 64 GB (uživatelsky dostupných je zhruba 56 GB). Do něj si lze kromě podcastů a hudby ukládat také nejrůznější aplikace či přesouvat fotografie z telefonu. Díky propracovanému operačnímu systému lze do hodinek doinstalovat téměř jakoukoliv sportovní (či zdravotní) aplikaci. Díky tomu je možné naměřené sportovní záznamy exportovat a dále s nimi pracovat.

Recenze Apple Watch Ultra 2 – Odlehčená druhá generace

Přečtěte si také

Recenze Apple Watch Ultra 2 – Odlehčená druhá generace

Během používání jistě oceníte rovněž 1,92″ OLED obrazovku s jemností 338 PPI, kterou lze ozdobit speciálním ciferníkem dostupným pouze pro Apple Watch Ultra, zároveň zprostředkuje skutečně nadprůměrný maximální jas až 3 000 nitů. Mezi ovládacími prvky najdeme tradiční otočnou korunku, která funguje zároveň jako tlačítko a umožňuje hodinky částečně ovládat i s nasazenými rukavicemi. Z hlediska odolnosti se lze konkrétně těšit na certifikaci IP6X a také standardy WR100, EN13319 a MIL-STD 810H. Oproti první generaci Apple Watch Ultra pak zaujme výkonnější čipset SiP 9, díky němuž lze využívat gesto přiložení prstů k sobě.

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Samsung Galaxy Watch5 Pro představují prozatím stále to nejlepší z aktuální řady „Watch Pro“ (kterou brzy nahradí řada Ultra), cenově se přitom drží relativně u země. Prémiovými materiály výrobce však nešetřil, konkrétně se můžete těšit na safírové sklo displeje s tvrdostí 9 na Mohsově stupnici, titanové pouzdro, odolnost IP68, certifikaci do 5 atmosfér i vojenský standard MIL-STD-810G. Za velmi praktický považujeme také pásek s magnetickým upínáním, které je velmi rychlé a pohodlné.

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Předností tohoto modelu je rovněž 1,36″ Super AMOLED displej o rozlišení 450 × 450 pixelů s povedenou digitální lunetou. Za zmínku dále stojí hardware v podobě osvědčeného 5nm procesoru Exynos W920 s grafickým čipem Mali-G68, 1,5 GB RAM a 16 GB paměti, z níž pro aplikace, hudbu a obrázky zůstane k dispozici zhruba 8 GB. Uživatele, kteří chtějí být neustále „na telefonu“, potěší také podpora eSIM a vhod přijde i Wi-Fi. Díky integraci systému Wear OS s nadstavbou od Samsungu je možné do hodinek doinstalovat široké množství sportovních/zdravotních aplikací, z nichž lze následně exportovat různá data. V rámci ekosystému jihokorejského výrobce je rovněž možné hodinky propojit s další elektronikou, například chytrým televizorem.

Recenze Samsung Galaxy Watch5 Pro – Skvělé hodinky bez kompromisů

Přečtěte si také

Recenze Samsung Galaxy Watch5 Pro – Skvělé hodinky bez kompromisů

Ve výbavě dále najdeme 590mAh baterii, která umí zprostředkovat komfortní dvoudenní výdrž (i s aktivovaným monitoringem spánku). Díky větší baterii, která navíc podporuje rychlejší nabíjení, je možné se zapnutou GPS sportovat až 20 hodin, což už je dostatek času i pro zkušenější běžce či cyklisty.

Suunto Vertical Titanium Solar

Za vyloženě sportovní chytré hodinky lze považovat Suunto Vertical. Hodinky v nabídce finského výrobce jsou unikátní například tím, že byly vyrobeny přímo ve Finsku, což se v dnešní době, kdy se naprostá většina elektroniky vyrábí v Asii, již jen tak nevidí. Suunto Vertical Titanium Solar jsou také vysoce environmentální, neboť byly vyrobeny ze 100% obnovitelné energie a stejně tak se chlubí 100% vykompenzovaným CO2.

Suunto Vertical

Z hlediska materiálů si v ničem nezadají s Apple Watch Ultra 2. I tyto hodinky se totiž chlubí safírovým sklem a pouzdrem z titanu/nerezové oceli, které obsahuje rovněž polyamid tvrzený skleněnými vlákny. Specialitou je pak miniaturní solární panel integrovaný do displeje, díky kterému mohou hodinky dle výrobce zvládnout až jeden rok bez konvenčního nabíjení v omezeném režimu používání. Při běžném používání během průměrně slunečného počasí se lze spolehnout na velmi pěkných 20 dní, i když budete chodit aktivně cvičit sportovat každý den.

Recenze Suunto Vertical – Dokonalý sportovní parťák

Přečtěte si také

Recenze Suunto Vertical – Dokonalý sportovní parťák

Suunto Vertical mají i velmi přesnou dvoupásmovou GPS, která se na otevřeném prostoru chytá velmi rychle a ani mezi vyššími budovami ve městě vás nenechá dlouho čekat. Přesností navíc překonávají většinu konvenčních chytrých hodinek, záznam trasy tak bude odpovídat realitě. Doprovodná aplikace je pěkně zpracovaná a uživateli poskytuje zajímavé přehledy o sportovním/zdravotním monitoringu. Výhodou těchto hodinek zaměřených na sportovce je i poměrně neotřelý design.

Huawei Watch Ultimate

Huawei Watch Ultimate sází na ultraprémiové materiály či potápěčský režim s reálnou voděodolností do 100 metrů, je tedy zřejmé, že se jedná o hodinky zaměřené na uživatele, jež mají za koníček právě potápění. Přímo v balení je tak k dispozici rovněž speciální řemínek pro možnost hodinky nosit na rukávu potápěčského neoprenového obleku. Potápěčský režim se navíc dělí ještě do několika podkategorií, vybírat tak můžete například mezi scuba divingem či freedivingem, mezi sladkou a slanou vodou a také si nastavovat další důležité parametry jako typ dýchací směsi. Pokud jste navíc fandy větších hodinek, budete v sedmém nebi, neboť mnoho větších chytrých hodinek podle mě na trhu již nenajdete, pokud vůbec nějaké. Hlavní důraz byl však kladen na materiály, které jsou jednoduše prvotřídní – safír, keramika (na spodní straně i na lunetě) či tekutý kov se zirkoniem. Právě použití zirkonia má pak zaručit například extrémně vysokou odolnost oproti rzi, která je mnohonásobně vyšší než například u nerezové oceli či titanu.

Huawei Watch Ultimate

1,5″ displej je typu LTPO AMOLED, což je zárukou krásných barev, bezproblémových pozorovacích úhlů, ale díky maximálnímu jasu až 1 000 nitů také skvělé čitelnosti v jakýchkoliv podmínkách. Příkladně funguje automatická regulace, která s vhodně zvoleným ciferníkem vytváří u Watch Ultimate povedenou iluzi klasických hodinek. Z dalších funkcí neschází Always-On, rychlé rozsvícení obrazovky reagující na zvednuté zápěstí či možnost displej vypnout jeho přikrytím. Další novinkou je pak tmavý režim, který se zřejmě inspiroval u Apple Watch Ultra a představuje změnu barev rozhraní do oranžové a černé, která má být pohodlnější pro oči. Tento tmavý režim se může aktivovat i automaticky na základě východu/západu slunce a využijete jej v expedičním režimu.

Recenze Huawei Watch Ultimate – Splněný sen každého potápěče?

Přečtěte si také

Recenze Huawei Watch Ultimate – Splněný sen každého potápěče?

Huawei Watch Ultimate jsou osazeny 530mAh baterií, která umí zprostředkovat reálnou dvoutýdenní výdrž za předpokladu, že budete využívat notifikace, hodinky budou kontinuálně měřit srdeční tep, teplotu či SpO2 a každý den s nimi budete aktivně monitorovat zhruba půlhodinovou procházku. Výdrž je tak famózní. Novinkou je pak rychlejší nabíjení, kdy lze dočerpat energii z 0 do 100 % zhruba již za hodinu. I kdybyste tak měli jednou za týden hodinky sundat ze zápěstí na půl hodiny, budete mít stále dostatek energie.

Huawei Watch D

Mírně netradičním modelem tohoto výběru jsou Huawei Watch D, které nesou zajímavé prvenství v podobě schopnosti přesně monitorovat krevní tlak. Díky integraci miniaturní vzduchové pumpy se řemínek hodinek nafoukne a pomalu vypouští vzduch stejně jako klasická manžeta tlakoměru. Pokud tak rádi aktivně sportujete, ale zároveň dbáte na zdravotní stav, konkrétně krevní tlak, v současnosti nenajdete lépe vybavené chytré hodinky na trhu.

Huawei Watch D nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Za velmi kladné hodnotíme rovněž to, že měření probíhá s odchylkou pouze +/- 3 mmHG (v případě pulzu pak +/- 5 %), což je standardní odchylka i u běžných tlakoměrů. Ještě lepší je, že se výsledky naměřené pomocí Huawei Watch D a klasickým (domácím) tlakoměrem nelišily, případně jen zanedbatelně.

Recenze Huawei Watch D – Tlak vám nezlepší, kontrolu nad zdravím ano

Přečtěte si také

Recenze Huawei Watch D – Tlak vám nezlepší, kontrolu nad zdravím ano

Z dalších funkcí neschází monitoring srdečního tepu, spánku, EKG, okysličení krve, ale také teploty na zápěstí. Ve výbavě najdeme rovněž GPS, avšak je potřeba počítat pouze s „průměrnou“ přesností. Netradiční výhodou může být rovněž zajímavý design či odolnost IP68, což znamená, že se hodinky nezaleknou vody ani prachu a můžete se s nimi klidně i ponořit pod vodu.

Zdroj: mobily
RELATED ARTICLES