Sobota, 6 července, 2024
Google search engine
DomůEkonomikaMichelin pro Třešňáka. Restaurace Nebo v Chorvatsku obhájila hvězdu

Michelin pro Třešňáka. Restaurace Nebo v Chorvatsku obhájila hvězdu

728x90

Tým šéfkuchařů Deniho Srdoče a Gabriely Filca zajistil restauraci Nebo již čtvrtou michelinskou hvězdu v pořadí. Restaurace se nachází u Rijeky v jednom z největších hotelových rezortů v Chorvatsku, za jehož výstavbou stojí teplický podnikatel Jaroslav Třešňák. První etapu projektu otevřel před více než dvěma lety, stála necelé tři miliardy. Teď chystá developer další rozšíření.

Ocenění michelinské hvězdy je jedním z nejvyšších v kulinářském světě, značí výjimečnou kvalitu, kreativitu a důslednost v pohostinství. Restaurace Nebo svoji první michelinskou hvězdu dostala už dva měsíce po otevření v roce 2021. Od té doby se jí každý rok povedlo cenu obhájit. Michelinský průvodce na Třešňákově restauraci vyzdvihuje především propojení „tradičních chorvatských ingrediencí s exotičtější kuchyní, které dohromady tvoří moderní a kreativní menu plné barev a chutí“.

Nebo se také pyšní místním známým someliérem Tomislavem Mikinačem, který skládá vinný list s více než 500 druhy vín a stále ho obměňuje. Restaurace také nabízí širokou paletu vlastních signature drinků. Třešňákovo Nebo se řadí celkem mezi desítku michelinských restaurací v Chorvatsku.

Hotelový komplex Hilton Rijeka Costabella Resort, ve kterém se restaurace nachází, zaměstnává okolo tří set lidí a představuje největší investici do turistického ruchu v Rijece. Obyvatele Mnichova, Vídně, Budapešti či Milána od rezortu se soukromou pláží dělí pouze půldenní cesta autem. Mimo sezonu hotel navštěvují sami Chorvaté, řekl sám developer v nedávném rozhovoru pro e15. Pouhých pět kilometrů daleko se totiž rozprostírá město Opatija, jehož lázeňská tradice sahá až na počátek 19. století a které s rezortem spojuje kolonáda podél moře.

Stavba hotelu trvala deset let, částečně z důvodu pandemie, která zasáhla do výstavby. Jedná se o Třešňákův dosud největší projekt, který z poloviny financovala J&T Banka, přičemž druhá polovina – více než miliarda korun – šla z prostředků Třešňákovy rodiny, upřesnila Radka Metz z podnikatelovy JTH Group.

Hilton Rijeka Costabella

Luxusní rezort mezi Rijekou a Opatijí byl otevřen 1. července 2021. Disponuje jednou z nejnovějších pláží v Chorvatsku, která je určena jen pro hotelové hosty. Ubytovací kapacita je rozdělena do 132 pokojů a 62 apartmánů ve vilách, od dvou- až po čtyřpokojové mezonety, každý se svou koupelnou a velkou terasou. Všechny pokoje mají výhled na moře.

Místní speciality lze ochutnat v pěti restauracích a šesti barech uvnitř i vně hotelu, kdy si host může vybrat od rybí až po michelinskou restauraci Nebo s výhledem na moře. Restaurace Nebo získala loni michelinskou hvězdu už potřetí v řadě. Ubytovací, stravovací a wellness zařízení doplňuje venkovní infinity bazén, dětské bazény, venkovní restaurace a podzemní garáže.

Hotel, který zaměstnává okolo tří set lidí, představuje největší investici do turistického ruchu v Rijece a okolí a jednu z největších v celém regionu. Jeho stavba trvala deset let.

Výstavba komplexu však ještě není u konce. „V druhé etapě plánujeme rozšíření Hiltonu o kongresový sál pro tisíc lidí a privátní apartmány různých velikostí ke koupi,“ prozradil Třešňák. V současné době komplex disponuje 132 pokoji a 62 apartmány. Kromě toho se v zařízení o stávající rozloze 3700 metrů čtverečních nachází pět restaurací.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Populární články

BLOG

Michelin pro Třešňáka. Restaurace Nebo v Chorvatsku obhájila hvězdu

728x90

Tým šéfkuchařů Deniho Srdoče a Gabriely Filca zajistil restauraci Nebo již čtvrtou michelinskou hvězdu v pořadí. Restaurace se nachází u Rijeky v jednom z největších hotelových rezortů v Chorvatsku, za jehož výstavbou stojí teplický podnikatel Jaroslav Třešňák. První etapu projektu otevřel před více než dvěma lety, stála necelé tři miliardy. Teď chystá developer další rozšíření.

Ocenění michelinské hvězdy je jedním z nejvyšších v kulinářském světě, značí výjimečnou kvalitu, kreativitu a důslednost v pohostinství. Restaurace Nebo svoji první michelinskou hvězdu dostala už dva měsíce po otevření v roce 2021. Od té doby se jí každý rok povedlo cenu obhájit. Michelinský průvodce na Třešňákově restauraci vyzdvihuje především propojení „tradičních chorvatských ingrediencí s exotičtější kuchyní, které dohromady tvoří moderní a kreativní menu plné barev a chutí“.

Nebo se také pyšní místním známým someliérem Tomislavem Mikinačem, který skládá vinný list s více než 500 druhy vín a stále ho obměňuje. Restaurace také nabízí širokou paletu vlastních signature drinků. Třešňákovo Nebo se řadí celkem mezi desítku michelinských restaurací v Chorvatsku.

Hotelový komplex Hilton Rijeka Costabella Resort, ve kterém se restaurace nachází, zaměstnává okolo tří set lidí a představuje největší investici do turistického ruchu v Rijece. Obyvatele Mnichova, Vídně, Budapešti či Milána od rezortu se soukromou pláží dělí pouze půldenní cesta autem. Mimo sezonu hotel navštěvují sami Chorvaté, řekl sám developer v nedávném rozhovoru pro e15. Pouhých pět kilometrů daleko se totiž rozprostírá město Opatija, jehož lázeňská tradice sahá až na počátek 19. století a které s rezortem spojuje kolonáda podél moře.

Stavba hotelu trvala deset let, částečně z důvodu pandemie, která zasáhla do výstavby. Jedná se o Třešňákův dosud největší projekt, který z poloviny financovala J&T Banka, přičemž druhá polovina – více než miliarda korun – šla z prostředků Třešňákovy rodiny, upřesnila Radka Metz z podnikatelovy JTH Group.

Hilton Rijeka Costabella

Luxusní rezort mezi Rijekou a Opatijí byl otevřen 1. července 2021. Disponuje jednou z nejnovějších pláží v Chorvatsku, která je určena jen pro hotelové hosty. Ubytovací kapacita je rozdělena do 132 pokojů a 62 apartmánů ve vilách, od dvou- až po čtyřpokojové mezonety, každý se svou koupelnou a velkou terasou. Všechny pokoje mají výhled na moře.

Místní speciality lze ochutnat v pěti restauracích a šesti barech uvnitř i vně hotelu, kdy si host může vybrat od rybí až po michelinskou restauraci Nebo s výhledem na moře. Restaurace Nebo získala loni michelinskou hvězdu už potřetí v řadě. Ubytovací, stravovací a wellness zařízení doplňuje venkovní infinity bazén, dětské bazény, venkovní restaurace a podzemní garáže.

Hotel, který zaměstnává okolo tří set lidí, představuje největší investici do turistického ruchu v Rijece a okolí a jednu z největších v celém regionu. Jeho stavba trvala deset let.

Výstavba komplexu však ještě není u konce. „V druhé etapě plánujeme rozšíření Hiltonu o kongresový sál pro tisíc lidí a privátní apartmány různých velikostí ke koupi,“ prozradil Třešňák. V současné době komplex disponuje 132 pokoji a 62 apartmány. Kromě toho se v zařízení o stávající rozloze 3700 metrů čtverečních nachází pět restaurací.

RELATED ARTICLES